Dragon Age - dziś premiera ktoś kupił?
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Dragon Age - dziś premiera ktoś kupił?
mozna wyrzucic alistaira bez konsekwencji (nie chodzic z nim w druzynie)?
-
- Masakrator
oczywiście, ale dopiero po prologu i obronie Ostagaru.
Sam go nie mam w teamie, za bardzo się pluje, jak npctów zarzynam.
Sam go nie mam w teamie, za bardzo się pluje, jak npctów zarzynam.
Czy da się bez problemów ukończyć grę bez maga w drużynie ? Zastanawiam się nad koncepcją drużyny: Alistair, Leliana, Krasnolud + moja postać "Wojownik", ale nie wiem czy to będzie dawać radę i czy nie pojawią się dalej rzeczy "nie do przeskoczenia" bez maga.
-
- Masakrator
Będzie trudno, jako, iż mag(nawet złożony na czary podtrzymywane) jest cholernie dobrym wsparciem dla Wojasów.
Idealna do tego jest Wynn(sama nic nie robi oprócz leczenia).
Da się pewnie i przejść, ale czasami może być ciężko.
Idealna do tego jest Wynn(sama nic nie robi oprócz leczenia).
Da się pewnie i przejść, ale czasami może być ciężko.
a ja ps3 nie mam problemów technicznych tnę już jakiś czas i gra ocieka miodem na moje serce
gram napierdalaczem, teraz dałem mu mocne pancerzyki i na 13 lvl ma już 38 siły, więc macha sobie dwurakiem ze smoczej kości, do tego pododawałem runy i jest ok:) no czasem nie trafia, ale to się zdarza nawet DE assasinowi
poza tym Leilana ma za zadanie otwierać zameczki i czasem z łuku, Morrigan ok, ale ta druga babcia daje radę przy leczeniu, Alistar to syf, wolę qunari, poza tym zawsze zaczynam od pieska, bo w niego inwestuję i jest ok, niezła menda z niego
Zabójca też ok, zwłaszcza w walce w tłoku, combo: miecz-nóz-cios w plecy daje rade
no i teraz testuję krasia, zobaczymy co i jak
narazie mam prawie 25 h i wieża magów zrobiona, szukam urny dla arla i jestem w podziemiach pod krasiowem, co by Harromonda uszczęśliwić
pozdr.
gram napierdalaczem, teraz dałem mu mocne pancerzyki i na 13 lvl ma już 38 siły, więc macha sobie dwurakiem ze smoczej kości, do tego pododawałem runy i jest ok:) no czasem nie trafia, ale to się zdarza nawet DE assasinowi
poza tym Leilana ma za zadanie otwierać zameczki i czasem z łuku, Morrigan ok, ale ta druga babcia daje radę przy leczeniu, Alistar to syf, wolę qunari, poza tym zawsze zaczynam od pieska, bo w niego inwestuję i jest ok, niezła menda z niego
Zabójca też ok, zwłaszcza w walce w tłoku, combo: miecz-nóz-cios w plecy daje rade
no i teraz testuję krasia, zobaczymy co i jak
narazie mam prawie 25 h i wieża magów zrobiona, szukam urny dla arla i jestem w podziemiach pod krasiowem, co by Harromonda uszczęśliwić
pozdr.
Nie wiem czy zabójca to dobra inwestycja ale nie zdradzam szczegółów historii. Co do pieska to ciekawe, zaraz potestuję. Mam kłopoty z Jarviją, może okaże się przydatny. Z tego powdu odpuściłem sobie na razie ostragar i poszedłem szukać skrzynki.
Jak niektórzy już zapewne widzą niedługo(16.03.10) ma pojawić się dodatek do Dragon Age a mianowicie :"Awakening" , który ma być bezpośrednią kontynuacją przygód naszego bohatera . Nie wiem jak wy ale ja już nie mogę się doczekać.
http://www.youtube.com/watch?v=tWDJrSKvd8s
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
zacząłem grac dopiero ;] powiedzcie, czy warto chodzić pełną ekipą? czy wywalać ludków, zeby więcej expa dostawał główny heros.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Expa zawsze tyle samo dostajesz, co więcej ci co siedzą w obozie dostają expa tak by wszyscy mieli równo, po zmianie ekipy masz mozliwosc awansu by zrównać poziomy z tobą. Więc nic nie tracisz podróżując z całą ekipą a tylko wgłębiasz się w pewne relacje między członkami drużyny bez obaw.
w empiku do kupienia dopiero 19.03 Ale już dziś można ściągnąć za 89zl z eastore mocno sie zastanawiam na tym bo te dwa dni i noce zrobią różniceGrunaldi pisze:Jak niektórzy już zapewne widzą niedługo(16.03.10) ma pojawić się dodatek do Dragon Age a mianowicie :"Awakening" , który ma być bezpośrednią kontynuacją przygód naszego bohatera . Nie wiem jak wy ale ja już nie mogę się doczekać.
ja gram powoli zeby sie dłużej cieszyć gierą, dajta znać czy dodatek daje radę,
co do komentarzy dot. samej gry to mnie dobijają filmiki, postacie nie mają żadnej mimiki twarzy ani emocji
mam jeszcze pytanko, bo nie chce mi sie gmerać w instrukcji
ale jak to jest w tym wgrywaniem dodatkowych scenariuszy, są jakieś hasełka i punkty do zebrania zanim można je wgrać? czy po skończeniu podstawki czy wgrać od razu?
prosze o podpowiedź.
co do komentarzy dot. samej gry to mnie dobijają filmiki, postacie nie mają żadnej mimiki twarzy ani emocji
mam jeszcze pytanko, bo nie chce mi sie gmerać w instrukcji
ale jak to jest w tym wgrywaniem dodatkowych scenariuszy, są jakieś hasełka i punkty do zebrania zanim można je wgrać? czy po skończeniu podstawki czy wgrać od razu?
prosze o podpowiedź.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
dodatkowe scenariusze możesz wykupić za punkty(czyli praktycznie za kasę) masz po włączeniu gry opcje dodatkowa zawartość do pobrania i tam wchodzisz jest opcja kupienia punktów jak masz punkty to ściągasz
W grze nic po za tym nie trzeba robić po wgraniu pojawia się nowa lokalizacja i tyle. Po rozegraniu tych misji można spokojnie podnieść poziom gry bo przedmioty tam zdobyte za bardzo ułatwiają:D
A wgraj odrazu bo po skończeniu to już nie będzie po co do nowych lokalizacji gnać
A co do dodatku przebudzenie to może skończyć bo to inna historia będzie(bez przeniesienia wątków z podstawy:() tylko postać można przerzucić i przedmioty (z wyłączeniem tych z dodatkowych scenariuszy)
W grze nic po za tym nie trzeba robić po wgraniu pojawia się nowa lokalizacja i tyle. Po rozegraniu tych misji można spokojnie podnieść poziom gry bo przedmioty tam zdobyte za bardzo ułatwiają:D
A wgraj odrazu bo po skończeniu to już nie będzie po co do nowych lokalizacji gnać
A co do dodatku przebudzenie to może skończyć bo to inna historia będzie(bez przeniesienia wątków z podstawy:() tylko postać można przerzucić i przedmioty (z wyłączeniem tych z dodatkowych scenariuszy)
@ Robson rozegraj wszystkie rozpoczęcia (jest ich 6) a w każdym razie start maga i 2 x krasnoludzkie - są PRO
punkty są do kupienia np. w empiku.
właśnie skończyłem dodatek do Dawna of war 2 i AvP toteż ruszam exterminować Darkspawny (sam dodatek dzieje się tuż po zakończeniu akcji z podstawki)
pozdro,
Ż.
punkty są do kupienia np. w empiku.
właśnie skończyłem dodatek do Dawna of war 2 i AvP toteż ruszam exterminować Darkspawny (sam dodatek dzieje się tuż po zakończeniu akcji z podstawki)
pozdro,
Ż.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Tych zarwanych nocek to za dużo nie będzie raczej - dodatek nie jest zbyt długi, a całość dobija zupełny brak balansu nowych umiejętności/czarów i przedmiotów przez co przeciwnicy nie stanowią żadnego wyzwania,a gra jest banalna nawet na najwyższym poziomie trudności
a mi nie dzialaja kody promocjne co mialem w podstawce ;P jak wpisuje na stronce to mnie wylogowuje i lipa.
pytanko apropo samej gry, czy ktoś grał łotrem? to moja glowna postac, mial napierac z luku ale jakos srednio mu to wychodzi wiec sluzy do oszalamiania i skupiania uwagi zeby bylo gesto w walce ;]
mam na skladzie Stena,alistera,morrigan,i moj łotr ;]
jak nazwaliscie pieska? moj to shino ^^
2 pytanko, tylko nie zdradzajcie szczegolow zakonczenia, w krasiomiescie mozna sie po 2 stronach konlfiktu opowiedziec, czy warto sobie rozegrac obie wersje? czy ktos preszedł walki na arenie?
moj łotr nie daje rady w drugiej rundzie ;]
pytanko apropo samej gry, czy ktoś grał łotrem? to moja glowna postac, mial napierac z luku ale jakos srednio mu to wychodzi wiec sluzy do oszalamiania i skupiania uwagi zeby bylo gesto w walce ;]
mam na skladzie Stena,alistera,morrigan,i moj łotr ;]
jak nazwaliscie pieska? moj to shino ^^
2 pytanko, tylko nie zdradzajcie szczegolow zakonczenia, w krasiomiescie mozna sie po 2 stronach konlfiktu opowiedziec, czy warto sobie rozegrac obie wersje? czy ktos preszedł walki na arenie?
moj łotr nie daje rady w drugiej rundzie ;]
RIP