Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
ehh... to nie styropian ( z takimi kuleczkami ) tylko styrodur ( gładki ), tak?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Ciekawe, bo wikol jest na wodzie. Zresztą przez dziesięć lat budowania makiet nie zdarzyło mi się, żeby uszkodził styropian/styrodur. A używałem różnych rodzajów/marek tego kleju.Arathorn pisze:Tylko z wikolami ostrożnie, bo niektóre wypalają styropian i inne styropodobne
Przymierzam się do zainwestowania w nowe pędzle i chyba padnie na nową serię produktów Citadel. Podczas ich przeglądania trafiłem na takie cudo: Citadel Stippling Brush
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod20031a
Stąd też moje pytanie: do osiągnięcia jakich efektów malarskich używa się tego dziwadła i czy jest ono warte kupienia?
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod20031a
Stąd też moje pytanie: do osiągnięcia jakich efektów malarskich używa się tego dziwadła i czy jest ono warte kupienia?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Wg. GW są one do weathering'u, IMO równie dobrze w tym celu służą inne pędzle.
Jak dla mnie to ten produkt to kasa wyrzucona w błoto, tym bardziej że włosie jest z nylonu więc i żywotność będzie dużo krótsza niż pędzelka z włosiem naturalnym. A jak chce się koniecznie mieć takiego potworka to lepiej wziąć zużyty stary pędzelek i ściąć włosie do ~~3mm i voila
Jak dla mnie to ten produkt to kasa wyrzucona w błoto, tym bardziej że włosie jest z nylonu więc i żywotność będzie dużo krótsza niż pędzelka z włosiem naturalnym. A jak chce się koniecznie mieć takiego potworka to lepiej wziąć zużyty stary pędzelek i ściąć włosie do ~~3mm i voila

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
hehehe tak właśnie myślałem - w końcu Polak potrafiA jak chce się koniecznie mieć takiego potworka to lepiej wziąć zużyty stary pędzelek i ściąć włosie do ~~3mm i voila

A generalnie patrząc na pędzle Citadeli to czy warto w nie inwestować? Szukam dobrych pędzli aktualnie bo na Magpolach i Italieri niezmiernie mocno się zawiodłem - mają strasznie krótką żywotność
http://www.maluje.pl/c/pl/9_12_17/4/1/0 ... inski.html
Innych tak dobrych nie miałem, bo nie miałem potrzeby sprawdzania. Dopóki o dbasz choć trochę o pędzel to będzie ci służył długo. Rozmiar 1 jest wystarczająco gruby by można było sobie pobrać sporo farby - lepszy komfort pracy, jak i świetnie trzyma szpic, który świetnie nadaje się np. do freehandów.
A i btw - o pędzlach było chyba już sporo napisane, chcesz więcej - poszukaj
.
Innych tak dobrych nie miałem, bo nie miałem potrzeby sprawdzania. Dopóki o dbasz choć trochę o pędzel to będzie ci służył długo. Rozmiar 1 jest wystarczająco gruby by można było sobie pobrać sporo farby - lepszy komfort pracy, jak i świetnie trzyma szpic, który świetnie nadaje się np. do freehandów.
A i btw - o pędzlach było chyba już sporo napisane, chcesz więcej - poszukaj

do cienkich zdecydowanie cążki, tylko zainwestuj se w takie tylko do tego celu bo się mocno tępią 
A co do tych pędzli to ja valleyo polecam...są trwałe i fajnie się nimi maluje
W sklepie mroczny raj można się tanio w nie zaopatrzyć

A co do tych pędzli to ja valleyo polecam...są trwałe i fajnie się nimi maluje
W sklepie mroczny raj można się tanio w nie zaopatrzyć
"JOIN OR DIE"