Jak wszyscy, to wszyscy - BP 1.6

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Re: Jak wszyscy, to wszyscy - BP 1.6

Post autor: CzarnY »

po lekturze watku (zwlaszcza postow czolowki) zmienilem troche zdanie. na ta chwile, jesli mialbym cos proponowac, to:
-MR w BP
-oddanie GW na BSB
-forresters dla rangerow
-i cos z kowadlem

w tej chwili i tak sie nie ma co podpalac, bo zadne whine'y nic nie dadza, ale licze ze da sie jeszcze wrocic do tego tematu.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Jak dla mnie propozycję są takie:

Master Rune of Kragg the Grim nie jest już runem masterskim (to ten od dwuraków)
Mountain Rangers
Forester dla Ragnerów
-1 do rzutu na tabelkę misfire'a Kowadła na małej runie
Pełne wyposazenie dla BSB (tarcze, dwuraki, inne mundane'y)

I to w sumie wszystko :)

Ps: ale tak poważnie nie wydaje mi się żeby dwarfy naprawde potrzebowały jakiegos boosta - no poza tym "-1 do tabelki miscasta na małych runach na kowadle".

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Całkowicie się z Mac'em zgadzam, a jedyna rzecz jaka wydaje mi się tu sensowna to GW dla BSB. I nic więcej.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Oczywiście że noł czendżys. Radzilismy sobie tysiące lat :wink: to poradzimy sobie i teraz bez żadnych sztucznych upgrade'ów. I nie będziemy o nie płakać jak inne mało dumne rasy. Pozatym dwarfowi gracze to klimaciarze przeważnie, to jest inny typ gracza w WFB :wink: i klótnie z Goobo playerami i innym warzywem o swoje racje po prostu nie przystoi.

Rzekłem

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Remo pisze:Oczywiście że noł czendżys. Radzilismy sobie tysiące lat :wink: to poradzimy sobie i teraz bez żadnych sztucznych upgrade'ów. I nie będziemy o nie płakać jak inne mało dumne rasy. Pozatym dwarfowi gracze to klimaciarze przeważnie, to jest inny typ gracza w WFB :wink: i klótnie z Goobo playerami i innym warzywem o swoje racje po prostu nie przystoi.

Rzekłem
QFT

co was wsystkich tak na GW dla BSB'ka wzielo? jedna czy dwie osoby o tym wspomnialy i nagle kazdy tego pragnie i nie moze juz bez tego grac ;).
a skoro nie chcecie ingerowac w zasady to znaczy, ze nie bedzie GW dla bsbka bo w RB jest jasno napisane, ze nie mozna. pozatym jak wy widzicie bohatera biegajaca ze sztandarem i jednoczesnie z dwurakiem? ;)

nie rozumiem tez narzekan na wybuchajace kowadlo (zawsze tak bylo i tak bedzie). zgadza sie, troche zal jak wybuchnie ale musimy pamietac, ze taki mag przeciwnika tez moze wybuchnac wyrzucajac missfire'a (wiem, wiem szanse sa znacznie mniejsze ale ciagle jest to mozliwe)

a tak do tematu ;) to fluffy przedstawil bardzo (IMHO) rozsadna propozycje.
by master rune of kragg the grim nie byl juz master.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Nie mogę się nadziwić wam długobrodzi bracia , jeszcze kilka dni temu żadnemu z was nie przeszło przez myśl że jesteśmy tak słabi jak parszywe zielonoskóre gówno ... a teraz domagacie się wzmocnień na które tylko takie parszywce jak gobosy mogły się porwać ... wstyd , wstyd i jeszcze raz wstyd ... opanujcie się bracia zanim w kronikach zostanie to udokumentowane i będziemy hańbą dla przyszłych pokoleń .

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Morsereg pisze: pozatym jak wy widzicie bohatera biegajaca ze sztandarem i jednoczesnie z dwurakiem? ;)
Mniej więcej tak, jak BSB-ka mrocznych elfów biegającego ze sztandarem i dwurakiem, BSB-ka wysokich elfów jadącego z lancą, tarczą i sztandarem, czarnego orka z kompletem zabawek i sztandarem wetkniętym w ..., lizakowego BSB-ka z włócznią, tarczą [dobra, koniec wyliczanki]. Połowa armii tak ma. Nie wiem, jak to robią, ale robią :).

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

Zazwyczaj gram na turnieju zeby zajac jakies sensowne miejsce a wybuch kowadla = zazwyczaj spadek o jakies 10 miejsc jesli nie wiecej. To jest troche nie fair ze najdrozszy model w armii jest tak losowy i zawodny...

Sory ale w zadnej innej armii nie wystarczy rzucic 2 palek pod rzad zeby prawie 100% wtopic bitwe. Wystarczy modyfikacja tabelki misfajera np. przy nieudanej runce na jedynce kowadlo zacina sie na 3 tury, albo tak jak napisal Fluffy -1 do wyniku tabelki przy rzucaniu malej. Runki z kowadla ciagle wychodzilyby na 2+ ale nieudana runka nie powodowalaby za kazdym razem potencjalnej katastrofy. xd

Nie wspominam juz o totalnym braku klimatu jesli chodzi o eksplozje kowadla i smierc runelorda przy wykuwaniu jakiejs prostej runki. W tym wypadku chyba lepiej pozostac runesmithem i siedziec bezpiecznie w klocku niz pchac sie do obslugi kowadla by potem wywalic sie w kosmos jednym uderzeniem mlotka.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Ja bym nie chcial robic nowych regul... zaraz wszyscy beda chcieli to czy tamto i inne pierdoly i z WHB zrobi PHB a cala przyjemnosc z grania gdzies uleci... Mnie tez wiele regol wpienia strasznie i chcialbym je zmienic, ale dodawac nowych rzeczy to juz nie... zostawmy to kowadlo tak jest, to samo slyersow (sadze, ze GW samo to poprawi przy nastepnym AB) bo zaraz bedzie trza zmieniac tez minersow, rangersow, ironow... itp.

Jedno z czym sie zgadzam w 100%, to zdjecie z BSB zakazu brania dodatkow... nie chodzi mi tu tylko GW, ale tez o pistolet czy tarcze... bo niby czemu nie moze wziac tarczy do diaska??!! Albo pistoletu... dlatego tu bym agitowal, ale tylko i wylacznie zgodnie z zasada "fair play"... skoro inne rasy moga, to czemu nasz BSB nie...

Innych rzeczy na prawde bym nie ruszal. Jak sobie inni gracze chca narzekac, to niech narzekaja, a my im udowonijmy, ze da sie grac bez pieprzenia i czerpiac z tego czysto, phunowska przyjemnosc... :wink:

Tyle odemnie i pozdrawiam!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

great weapon na bsbku to swietna opcja, jak gram moimi chd(tymi z Indy GT) zawsze takowego mam na bsbku :P
a mountain rangerzy powinni byc dozwoleni w BP :]

Awatar użytkownika
xaurus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: xaurus »

Grunaldi pisze:Nie mogę się nadziwić wam długobrodzi bracia , jeszcze kilka dni temu żadnemu z was nie przeszło przez myśl że jesteśmy tak słabi jak parszywe zielonoskóre gówno ... a teraz domagacie się wzmocnień na które tylko takie parszywce jak gobosy mogły się porwać ... wstyd , wstyd i jeszcze raz wstyd ... opanujcie się bracia zanim w kronikach zostanie to udokumentowane i będziemy hańbą dla przyszłych pokoleń .
nie do końca bym się z tym zgodził, narzekań na pewne niedoróbki GW w naszej armii było sporo, wystarczy zajrzeć do tematu Księga Krzywd :P wiele osób robiło to od wejścia 7ed ale chyba stwierdzili ze nic to nie da i ostatnio przestali:/

krasnale nie są słaba armia, nie trzeba ich pod pakować tak jak orków czy Ok. Krasnalom potrzeba tylko kilku modyfikacji które uprzyjemnią grę:

MR - cześć organizatorów ich ropusza
forester na rangersach - bez tego rangersów prawie się nie wystawia
coś z kowadłem bo za często się zdarza że wybucha i to 1 turze;/

ewentualnie:
coś ze slayersami, doomseekerzy?
żeby Master Rune of Kragg the Grim nie był master rune

gdyby takie zmiany weszły w życie to była by możliwość gry nie tylko w defensie na jaki zmusiło nas GW... ale wreszcie można będzie zrobić coś innego.

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

xaurus pisze:
nie do końca bym się z tym zgodził, narzekań na pewne niedoróbki GW w naszej armii było sporo
Czytamy ze zrozumieniem .

Jeśli naprawdę ktoś wierzy że którekolwiek z tych zmian zostanie wprowadzone to uważam iż jest co najmniej naiwny .
Dwarfy nie są słabą armią i tych "modyfikacji" tak naprawdę nie potrzebują (oczywiście fajnie by było gdyby się pojawiły jednak nie o to chodzi) , z bsb bez dodatkowego eq rodzimy sobie nie od dziś , MR są dopuszczani na niektórych turniejach a jak bali wybuchające kowadło to może pograjcie troszkę na innych Lordach ? Jestem pewien że wiele osób mnie przeze iż nasi pozostali Lordowie są tak samo opłacalni jak kowadło . Tyle , nauczcie się cieszyć tym co macie bo nić innego i tak nie dostaniecie ... no w każdym razie do następnego booka czy też kampanii .

Awatar użytkownika
Dziki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dziki »

Pozwolę sobie zabrać głos jako, że kilka lat temu przygodę z WFB zaczynałem właśnie od Dwarfów:
imho krasie nie potrzebują żadnych zmian bo jak dla mnie dobrze sobie radzą. I zgadzam się z Grunaldim, że krasnale mają sensownego lorda po za Runelordem i także nie sądze byście coś dostali w nowym BP. Oczywiście mogę się mylić.

Pozdrawiam
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

Ludzie, czy wy gracie na turniejch? Lord jest turbo plewa i bynajmniej nie jest "sensowny".

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

twardochleb pisze:Ludzie, czy wy gracie na turniejch? Lord jest turbo plewa i bynajmniej nie jest "sensowny".
Lord na tarczy jest o 300% fajniejszy niz kowadlo i o wiele lepiej sobie radzi. Problem polega na tym, ze granie nim wymaga "myslenia" i kombinowania. Granie na kowadle jest o wiele bardziej lopatologiczne... Granie na lordzie slayerze jest w ogole trudne i tylko dla hardcorow, ale jak slysze, ze "tylko kowadlo, a tarcza ssie", to sobie mysle, ze niktorzy w ogole nie powinni grac kraskami...

Dajmy sobie spokoj z tym tematem... panowie, naszej armii nie trzeba zmian, ktore wychodza z pod piora LS... NIE TEDY DROGA!!

Pewnie jestem w miejszosci... :?
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Jedna prosba ode mnie - jesli ktos jest wielkim klimaciarzem i nie gra na turniejach, to moze niech nie zabiera glosu, bo szkoda energii. BP jest do grania na turniejach, prywatnie mozna grac sobie wg wlasnych zasad, na special charakterach ;)
Ale jesli jednak mowimy o graniu na turniejach, to zachowajmy jakis poziom, bo jak czytam niektore posty to rece opadaja... sprawdzcie sobie statystyki cauldron of blood i engine of the goods, to pogadamy. Inne armie sa znacznie mocniejsze, za to bez mozliwosci wybuchu - jedyny wniosek, jaki z tego plynie. Twardochleb ma 100% racji.

Poziom dyskusji uber alles - inaczej ten temat mozna zamknac juz w tej chwili, bo "parszywe greenskiny dostaly ulepszenia, co nie przystoi prawdziwym krasnoludom".
Ostatnio zmieniony 3 sty 2010, o 03:24 przez CzarnY, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Moim zdaniem temat do zamknięcia. Raz, że w BP jeszcze długo nie będzie takich zmian, dwa, że już chyba każdy się wyżalił. Temat teraz robi się bez sensu. Zaraz dojdzie do jakichś dziwnych dyskusji o wyższości jednych jednostek/bohaterów nad innymi, graczy turniejowych nad domownikami, pójdą niepotrzebne flejmy etc.

Nie ma co. Barb dał jasno do zrozumienia - zmian w Dwarfach nie będzie.

Jeżeli ktoś jest przeciwny zamknięciu tego tematu to niech pisze. W przeciwnym wypadku wieczorem kłódeczka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Uwazam, ze temat powinien jeszcze sobie pobyc - flejmów póki co nie ma, dyskusja się toczy, cos sie w temacie dzieje. Ludzie chca pogadac niech se pogadają :)
A co do zmian, niewykluczone ze za jakis czas dwarfiki beda mogłby przemycic cos niewielkiego do BP - np że to nieszczesne kowadło nie będzie wybuchac na małych runach, co imo jest bardzo rozsądną propozycją w swietle współczesnych kowadlopodobnych urządzen które inne armie mają do dyspozycji.
To ze w chwili obecnej istotnie nie mozemy na nic liczyc, nie zmienia faktu, ze BP ewoluuje i będa jeszcze zachodzic w nim zmiany.
Warto jeszcze zauważyc ze jeżeli sami nie będziemy dopominac się o jakąs rozsądną zmianę, (podkreslam - rozsądną) to nikt nam jej nie da :)

Dlatego fajnie najpiew w wewnętrznej dysusji stwierdzic czy cos potrzebujemy i jeżeli tak to czego dokladnie, a potem po prostu nawiązac dialog z LS w tej sprawie :)

Jak dla mnie -1 do tabelki misfire na małych runach i forester dla rangersów to bardzo rozsądne propozycje - jedna nieco zmniejsza przepasc miedzy kowadłem a np kociołkiem, druga daje parę fajnych opcji taktycznych do gry. Przegięta żadna nie jest.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

+1 do tabelki :D -1 robiło by z wyniku 2 jedynkę :lol2:

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

sorki +1 :D

ODPOWIEDZ