ponawiam bo brak odpowiedzi.bigpasiak pisze:Ciekawie się zapowiada.
W jakiej kolejności rozpatruje się małe runy jeśli obaj gracze mają łuczników?
Rozumiem że kostki przerzucamy w swojej jak i przeciwnika [ artuleryjka również? ]
BAZYLISZEK 27-28 II Łomianki 2350pkt
Re: BAZYLISZEK 27-28 II Łomianki 2350pkt
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
- swieta_barbara
- habydysz
Jakie cisnienie, heh. Jasiuuu, wstaw prosze do regulaminu, bo to faktycznie istotne:bigpasiak pisze:ponawiam bo brak odpowiedzi.bigpasiak pisze:Ciekawie się zapowiada.
W jakiej kolejności rozpatruje się małe runy jeśli obaj gracze mają łuczników?
Rozumiem że kostki przerzucamy w swojej jak i przeciwnika [ artuleryjka również? ]
W przypadku, gdy obie armie posiadają Łucznika, o tym który pierwszy używa Małej Runy decyduje rzut kością.
Nie, to nie jest brace of pistols. Book of RAW has spoken.Mobi pisze:4rewolwery jak mniemam posiadajac po parze rewolwerow maja w hth po 2 ataki?
Nie mozna namierzac bohatera na potworze. I tak Lucznik jest pogromca LT.Niko pisze:niby jest jasno ze nie ale na samym koncu jest napisane ze:i to wprowadza zamieszanie tzn moze nie tyle co zamieszanie a zwyczajnie mnie zmylilo...Analogiczne z efektem krasnoludzkiego Anvil of Doom.
Sa skirmisherami.Xen pisze:Z tego co rozumiem to 4Rewolwery nie są skirmisherami i sobie chodzą ładnie w rządku?
Zobaczymy, ja bylbym jednak bardziej optymistyczny ;-]thurion pisze:55% Shinów
40% Darków
5% reszty
W Warszawie na bank bedzie kilka turow z wykorzystaniem zasad Bazyliszka, to sie moze unaoczni, ktory faktycznie jest najlepsiejszy.
tu raczej chodziło o to czy runa może iść w kolesia na LT jako cały model [ wiadomo randomizacja itp ] zupełnie jak runa z kowadełka.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
W zasadach łucznika stoi wyraźnie, że nie może namierzć runą bohaterów.
Wspólny z kowadłem jest tylko efekt.
W konsekwencji co do bohaterów na LT kluczowe znaczenie ma zapis o zakazie brania ich na cel.
Uprzedzajac kolejne pytanie tego typu wyjaśniam, że np. na 1 elfikowi nie wybucha głowa.
Iz dat klir?
Wspólny z kowadłem jest tylko efekt.
W konsekwencji co do bohaterów na LT kluczowe znaczenie ma zapis o zakazie brania ich na cel.
Uprzedzajac kolejne pytanie tego typu wyjaśniam, że np. na 1 elfikowi nie wybucha głowa.
Iz dat klir?
- swieta_barbara
- habydysz
krusk pisze:Koszt bazyliszka wlicza się do rozpy? Tj. jak go biorę to płacę za niego?
No prosze Was, minimum dobrych checi.Dębek na 2 stronie tematu pisze:2350+bazyliszekJaceK pisze:Czy koszt Bazyliszka musi zawierać się w 2350 pkt (czyli armia jest w rzeczywistości na 2200), czy jest dodatkowy?
Jeżeli przeoczyłem jakąś oczywistą oczywistość (jak mawiał klasyk), wybaczcie.
Nie bede juz odpowiadal na pytania, na ktore poszly odpowiedzi.
Albo poprosze moda, zeby czyscil tak spam.
Chwilowo w ankiecie prowadzi Rycerz - ha!
w ankiecie jest 8 bazyli a w zasadach jest ich 7 brakuje "twoja stara" bazyla
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- PIOTROSLAV
- "Nie jestem powergamerem"
Hej, mam pytanie ogólne - gdzie moge znaleźć zasady dotyczące wzięcia udziału w masterze?
W szczególności chodzi mi o to jakie modele sa regulaminowe itp.
W szczególności chodzi mi o to jakie modele sa regulaminowe itp.
czyli przerzutow jest 12 na bitwe, czy 6 na bitweswieta_barbara pisze: 1. W kazdej. W tym rowniez Scatterki.
przerzut w kazdej turze kazdego gracza, czy przerzut na jedna pelna ture obu graczy do wykorzystania kiedy sie chce
i tradycyjne pytanie czy mozna przerzucic uprzednio przerzuconą kostke
?
mysle ze beda domininowac bazyliszki bonusujace... turoń i yasiu sa raczej skazani na marginalizacjeswieta_barbara pisze:Zobaczymy, ja bylbym jednak bardziej optymistyczny ;-]thurion pisze:55% Shinów
40% Darków
5% reszty
W Warszawie na bank bedzie kilka turow z wykorzystaniem zasad Bazyliszka, to sie moze unaoczni, ktory faktycznie jest najlepsiejszy.
sam jak wrzoce swoja rozpe na turniej to przeprowadze analize pod katem mojej armii ale mimo wszystko mysle ze tradycyjny przerzut bedzie najbardziej przydatny, chociaz łuk z S6 anty LT tez jest ok
i jeszcze pytanie co do łucznika:
ward obowiazuje na wszystkie rany zadane poza faza close combat? czyli magia, strzelanie, fanole? fajnie by bylo jakbyscie sprecyzowali czy jest to ward od strzelania+magic missili czy od absolutnie wszystkiego poza close combatem
pzdr!!