Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
A czemu mieliby nie dostawać? Jeśli wejdą do lasu to dostają. zginie jeden i hydra musi zdawać panikę.
W sprawie HE. HE zawsze jest mało więc po prostu trzeba ich wystrzelać. Musisz zagrozić bolcom swoją jazdą/driadami tak aby łucznicy mogli strzelać jak najdłużej. Co do komety - nie jest taka straszna:
- po pierwsze nie grupuj oddziałów tak aby maksimum 2 mogły dostać
- po drugie spada tylko na 4+ więc jeżeli przez całą grę ją będzie rzucał to nie powinno ich tak wiele spaść - pamiętaj że jak nie spadnie to musisz ją zdispellować w swojej turze.
Podsumowując lepiej dla nas kiedy jest duży mag, bo jego 3 komety na całą gre to nie jest szał, niż star dragon - on z pewnością zrobi więcej i ściągnąć go naprawdę trudno.
Ostatnio grałem na turnieju przeciw Teclisowi - to jest dopiero chory gość, niestety nie udało mi się do niego dobrać bo siedział w oddziale 23 white lionów(na końcu zostało przeciwnikowi 6 i Teclis właśnie)
@Piotras - oczywiście że można strzelać do poganiaczy ze snajperek.
- po pierwsze nie grupuj oddziałów tak aby maksimum 2 mogły dostać
- po drugie spada tylko na 4+ więc jeżeli przez całą grę ją będzie rzucał to nie powinno ich tak wiele spaść - pamiętaj że jak nie spadnie to musisz ją zdispellować w swojej turze.
Podsumowując lepiej dla nas kiedy jest duży mag, bo jego 3 komety na całą gre to nie jest szał, niż star dragon - on z pewnością zrobi więcej i ściągnąć go naprawdę trudno.
Ostatnio grałem na turnieju przeciw Teclisowi - to jest dopiero chory gość, niestety nie udało mi się do niego dobrać bo siedział w oddziale 23 white lionów(na końcu zostało przeciwnikowi 6 i Teclis właśnie)
@Piotras - oczywiście że można strzelać do poganiaczy ze snajperek.
Inie monster reaction, zwykła panika po strzelaniu. Zeszło więcej niż 25% oddziału ( bo 33%). Monster reaction zdajesz dopiero po zabiciu wszystkich poganiaczy.
Pozdro
Pozdro
No to jest dobre pytanie..Kalesoner pisze:Po śmierci drugiego poganiacza rzuca się i panikę i monster reaction chyba?
@ Gremlin:
Zacytuję siebie, chyba jasno i klarownie co nie? Wiem, że panikę się zdaje...a jak zabijesz obu to jest monster reaction ?
Moim zdaniem można strzelać ze snajperek do poganiaczy.
Po zabiciu jednego jest panika. Gdy w następnej turze zabijemy 2 moim zdaniem jest panika i monster reaction.
Jak w jednej turze zabijamy 2 handlersów to panika i monster reaction.
Tak mi się wydaje.
Po zabiciu jednego jest panika. Gdy w następnej turze zabijemy 2 moim zdaniem jest panika i monster reaction.
Tak mi się wydaje.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=19522 - chciałbym żeby było inaczej...
czemu nie mozna dac mu konika?? w zasadach nic o tym nie ma, przynajmniej tego nie zauwazyłem...Czy mozna dołłączyc maga z glamourweave do treemana ancienta( wedlug erraty nie jest monsterem z tego co czytałem)?? przepraszam ze pytania ida w roznych postach ale czytam kpodeks i jak cos nowego mnie najdzie to od razu pytam...
z tego co wiem jest monsterous characterem jak wieksze demony... czyli jest jednym i drugim... gdybys ie dało to bym dołaczał do niego 6tke wildów w kolumnie/lini ( zalezy od potrzeb) ze szmata, i warbannerem na starcie mam +4CR i 6" w chellengu... poza tym maga do treemena nijak nei odczepisz bo to 2óch osobnych bohaterów... jak z tego hchcesz stworzyc "oddział" ?oczko pisze:Czy mozna dołłączyc maga z glamourweave do treemana ancienta( wedlug erraty nie jest monsterem z tego co czytałem)?? przepraszam ze pytania ida w roznych postach ale czytam kpodeks i jak cos nowego mnie najdzie to od razu pytam...
Źle. Najpierw monster reaction, później panika. Panika jest na koniec fazy, monster reaction od razu po śmierci jeźdźca/obsługantów.Moim zdaniem można strzelać ze snajperek do poganiaczy.
Tak mi się wydaje.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.