Nie mam AB pod reka, ale powinno byc okolo 2350 - wiec juz rozpa pod kątem łomianek (na ofens nie mam pacynek na tyle - a i do tej bede pewnie potrzebowal b. niewielkie ilosci pozyczyc). Jak tylko ktos z Krakowa bedzie jechał mam zmiar sie pojawić.
Duzo smieci powinno pozwolic na utrzymanie szamanow poza walką i jak najdluzszy ostrzał + magowanie wrogich ludków.
nadzór:
BOBB + swiniak, shino, MBB 146p.
Duzy nocnik + 1xgrzyb, barbus 205p.
maly ork + DS,itty,colar 150p.
maly ork + ds, xet, jankiel 150p.
chołota:
21 pieszych big unsów + FCG gholan, tarcze, 2choppy 307p.
30 nocnikow + fcg, siatki, fanol 170p.
wsparcie:
2x 21 nocnikow + muzyk, po 2 fanoli 2x 117p.
2 fasty z lukami i muzykami - 1wilki 1 pajonki 2x 76p.
10 uczników (z muzykiem ofkors) 65p.
2 rydwany goblinskie 126p.
2x 7 hopków 2x 105p.
1 troll albo snoty (nie wiem co lepiej) 40p.
park:
4 bolce bully 4x 40p.
lobba + bully 75p.
2 doomy 2x 80p.
równe 2350, 10PD,
7DD + 2DSy + raz 3
Na dwóch oddziałach hopków grałem kilka swoich ostatnich bitew i bardzo byłem zadowolony z ich poczynań - robiły za fasty nie muszace testowac ld na 6ce zeby zaszarzowac

piechota z Gholanem - dośyć odważna i kontrowersyjna próba- ale na ghul spam, szczury, WE, piechote HE i DE powinni dawac rade ... pozatym nie mam figurek na wagon kawalerii (podobnie BO ktore bylyby niezalezne od generala przy waaagh).
Zastanawiam sie tez czy nie rzerobic BOBka na BSBka - gienkiem musialby zostac wtedy duzy szaman (po zmianie na goblinskiego). Duzy szaman i bobek ida po jednym do duzych nocnikow i big 'unsów w zaleznosci od przeciwnika. Wolalbym ich nie trzymac w jednym oddziale (choc zapewne i tak sie na tym skonczy).
Edit:
O ile pojade, to Bazylem bedzie sexmaszyna - przerzuty glownie dla szamanów , cocklety - do kontry, ewentuanie łucznik (chociaz nie wiem czy wiecej strzelania jest potrzebne w rozpie). Jak myslicie - ktora opcja bedzie najbardziej uniwersalna?
Edit_2:
wstawiony koszt punktowy + poprawki zeby sie zmiesciło (trzeba bylo tlyko grzybki przyciac)