Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: Whydak »

Gdzieś widziałem info że po 3, przynajmniej tak mi się wydaje =P~

Modele nie zachwycają (no oprócz bestigorów :mrgreen:). Mam nadzieje bestyjki będą grywalne :D
Hordes of Chaos.... To było to....

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Informacje z przecieku ciekawe :) Zobaczymy co dalej.
likaon pisze:GW przegięło!
Modele bekonu mogą być tylko w orkach(znaczy pod orkami).
A tak na serio(prawie) ta świnia wygląda średnio w porównaniu do nowych modeli jakie daje GW(patrz szczury)
Bekon już był, i wg mnie miało to klimat. :)
http://www.solegends.com/citcat88/0206rocbeast.jpg
http://www.solegends.com/citcat88/0207rocbeast.jpg
Bardzo mi się starsze modele podobają (no, może z pewnymi wyjątkami ;) ).
A ten razorgor rzeczywiście wygląda jakby mu ktoś coś wbił pod ogon...
W ogóle, modele coraz częściej wyglądają jak wyrzezane kozikiem z lipowego drewna. :? Mają mało zaokrąglonych elementów - pierwszy raz rzuciło mi się to w oczy przy nurglingach Epidemiusa - wyglądają jak wyciosane toporkiem w jedno popołudnie. Starsze miały łagodniejsze krawędzie itp. Może to taka moda teraz, ale mnie się nie podobają.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

swiniaczki w futerkach sa idealne :D

udalo sie komus cos "wyklikac" na temat zasad?

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Witam, piszę z drugiego końca lasu :wink:
Bardzo podobają mi się te nowe figurki bestii, zwłaszcza Bestigory. Minosy też niezłe, poza nogami. Ale i tak wyglądają dobrze.
Pozdrawiam, i życzę nowego booka na poziomie lizaków-skavenów.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

blady da'Rasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: blady da'Rasta »

w indonezji, na sulawesi, jest takie plemie - toraja. maja fiola na punkcie bawolow i na pogrzebach rytualnie zarzynaja ich dziesiatki. wczesniej urzadzaja ich walki, a ze zwierzaki te sa z nautry spokojne to wcieraja im odbyt ostre chilli - moze tu szukac inspiracji autora :wink:

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Gorgon ( i think it was) looks like a giant minotaur, and eats people

Cygor is a cyclops giant-gor that gets rerolls to hit against undead, daemons (I think) and things with ward saves. Tragically WS2. Stone Thrower.

Jabbersclyth is the jabberwocky thing. Flying, poison, terror, largetarget, 12" tounge attack, strength 5

Doombulls have D3 impact hits, normal minos have 1 each. Each round of combat won gives minos an extra frenzy attack for that combat (lost if combat ends or you lose a round).

Beastlord allows a reroll on the beastial roll when fighting against humans (Empire and Bretonians) which basically means it's likely the unit will get what is effectively eternal hatred. Something to do with insane courage adding in Frenzy to the unit he's with with that in-combat-roll thing

Great Bray Shaman are T5.

The Wild Lore has a spell that summons either a Jabber, Giant, Cygor or Gorgon from a board edge of your choice. Not RIP, but may aswell be from the desription. If the monster takes a wound then the caster takes a T test to see if they take a wound. If the caster dies then the monster disappears.
+
First spell of the lore was something like all friendlys within 6" get to move D6 towards nearest enemy in sight or forward. Not too sure on that one.

There's another that makes the mounts of a unit attack the riders.

2 chariot types, ungor and gor. Ungor one is core, not sure about the gor one, but is pulled by razorgors from what I was told (didn't see that page)

No gargoyles, but we do get harpies.

Z herdstone'a
Ostatnio zmieniony 5 sty 2010, o 23:24 przez Ratzing, łącznie zmieniany 1 raz.
Uerph.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

mnie osobiście nowe kozy bardzo podobają (szczególnie bestigory) no może poza szaloną świnią-zombie :lol2:
Co zaś minosów to wydaje mi się że po innym pomalowaniu mogłyby sporo zyskać.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Ostatnie nowinki dotyczące zasad wydają się ... wyssane z brudnego palca.
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Plota z warseeera którą już cytował na poprzedniej stronie Gajowy jest bardzo spoko. Cyklop mega opcja - już jestem fanem tej jednostki (if true) , rydwany w corach :twisted: centigory z jakimiś dzikimi zasadami , Hatred - był do przewidzenia.

Ploty od Szczurzej Juchy pokrywaja sie z tymi wcześnijeszymi i bardzo mnie to cieszy =D>
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Ostatnie nowinki dotyczące zasad wydają się ... wyssane z brudnego palca.

dlaczego? Nie chciałbym nikogo rozczarowywać, ale są te ploty dość prawdopodobne.
Uerph.

Awatar użytkownika
Dziki

Post autor: Dziki »

W sumie to już przestałem się przejmować tymi plotkami. Poczekam sobie spokojnie do wyjścia AB i nie będę się teraz na zapas martwił i denerwował.
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

to był emocjonujący dzień. najpierw lekka załamka niezbyt udanymi figsami (minosy, pumbagor) a potem lekka ekscytacja dosyć ciekawymi przeciekami z booka.

nie sądzicie, że te dzisiejsze ploty były manipulowane/kontrolowane przez GW?
rzucili kilka smakowitych kąsków dla ludu, bo zaczynał się zbytnio bulwersować brzydotą nowych modeli...
Obrazek

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

plotki wygladaja całkiem spoko. ten cyklop moze byc ciekawa opcja, a i minoski z frenzy moga dawac rade. szkoda tylko ze im zknocili modele, choc to moze byc tylko kwestia malowania. za bestigory uber fajne. jeszcze tylko cos z nowych oddziałow chciałbym zobaczyc

Awatar użytkownika
Dziki

Mi nie wszystko z tych przecieków pasuje. A z figsami nie jest tak źle, jak patrzysz na Bestigory albo Shamana. A co do plotek to już napisałem. Niech będą jakie chcą. Kontrolowane, niekontrolowane. I tak się wszystko po wyjściu AB okaże, także lepiej poczekać w spokoju :wink: .

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

Shinue pisze:ta potem lekka ekscytacja dosyć ciekawymi przeciekami z booka.
tzn ktore nazywasz ciekawymi? bo to jak na mnie raczej bez rewelki wszystko, nie dosc, ze zadnych konkretow, to jeszcze polowa brzmi slabo, a to co moze wydawac sie ciekawe nie wiemy jak dokladnie dziala, rownie dobrze moze byc jakims syfem totalnym.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

oj ludzie troche optymizmu. trzeba liczyc na to ze GW bedzie jednak chciało opchnąć troche tych figurek i da zasady które będą choc troche grywalne. bo na nowe demony na pewno sie nie zanosi, wiec pozostaje liczyc ze bedzie po prostu fajna, grywalna armia z tradycyjnie miłymi dla oka modelami( chocby cos na miejsce pieknego modelu shagotha)

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Gajowy pisze:tzn ktore nazywasz ciekawymi?
3 duże monstery: gigant, gorgona i Jabbersclyth. + pumbagor, który musi być dobry skoro GW chce sprzedać to paskudztwo. strzelający skirmish w ambushu, samonakręcające się minosy, bestigory kradnące sztandary, 2 rodzaje rydwanów i harpie-latacze.
Obrazek

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Dżabersmok? Czyżby GW wskrzeszało dawno wymarłe pomysły? I czy tylko mnie się wydaje że jest dużo monsterów z mitologii greckiej?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Dziki

2 rodzaje rydwanów, podzielenie na Gory i Ungory- coś mi to dziwnie O&G zaczyna zalatywać...

Awatar użytkownika
Dyd
Mudżahedin

Post autor: Dyd »

Minotaury wygladaja naprawde genialnie !

Plotki tez brzmia bardzo ciekawie, ale pewnie i tak 75% z nich bedzie mijala sie z prawda...

ODPOWIEDZ