Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
no właśnie ten przerzut mi pozwala robić niezłe opcje z tym smokiem (walka z hydrą czy z innym smokiem), a z ważniejszych rzeczy to przyda się jeszcze do odpalania hody
- Jacek_Azael
- Masakrator
Witam, a to moja rozpa na Kohortex. Nic odkrywczego niestety, mam tylko jedno "ale", 2lvl na magu.
1350 kohortex
Spellsinger 140
General; Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Alter Noble 134
Alter; Great Weapon; Longbow
Hail of Doom Arrow [30]
8 Dryads 96
8 Dryads 96
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
5 Wardancers 90
5 Wild Riders 148
Standard
Treeman 285
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 59
Total Army Cost: 1349
1350 kohortex
Spellsinger 140
General; Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Alter Noble 134
Alter; Great Weapon; Longbow
Hail of Doom Arrow [30]
8 Dryads 96
8 Dryads 96
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
5 Wardancers 90
5 Wild Riders 148
Standard
Treeman 285
Total Army Cost: 1349
Bardzo spoko, 3x10 gg i 2x8 driad niemal obowiązkowe. W specialach też bardzo oki, pytanie mam tylko jedno: czy przy brokule nie przydałby się bsb zamiast altera? Ja gram na identycznym zestawie bohaterów co prawda, ale ja wybrałem wayów zamiast drzewka.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Nie będę go używał jako blokera, a jako straszaka bardziej, a alter robi niezłe kuku, bsb tego nie potrafi.
Przynajmniej będę się starał, treemanen zjadać 3 osobowe kawy, czyli osłabione przez łuki i hodę, a takie combaty drewniak wygrywa raczej i bsb mu nie potrzebny. No to taka teoria, wszystko wyjdzie w praniu, to mój pierwszy master będzie i cudów od siebie wymagać nie mogę.
Pozdrawiam.
Przynajmniej będę się starał, treemanen zjadać 3 osobowe kawy, czyli osłabione przez łuki i hodę, a takie combaty drewniak wygrywa raczej i bsb mu nie potrzebny. No to taka teoria, wszystko wyjdzie w praniu, to mój pierwszy master będzie i cudów od siebie wymagać nie mogę.
Pozdrawiam.
co powiecie? do tej pory gralem na 2 magach i 1 alterze ale stwierdzilem ze za malo czary robia. rozpa składana z w duzej mierze z tego co mam, myslalem jeszcze nad zamiana drzewa na 5 glade riderow i 6 ww albo zamiana 1 altera na bsb.
grac bede z breta.
Spellsinger @ 175 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]
* Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20]
Hail of Doom Arrow [30]
Alter Noble @ 136 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour
Stone of the Crystal Mere [30]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
5 Wardancers @ 97 Pts
Wardancer Weapons; Musician
5 Wardancers @ 97 Pts
1 Treeman @ 285 Pts
Casting Pool: 4
Models in Army: 60
Total Army Cost: 1500
pisac kurde bo gram jutro rano!!
grac bede z breta.
Spellsinger @ 175 Pts
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]
* Alter Noble @ 158 Pts
Helm of the Hunt [20]
Hail of Doom Arrow [30]
Alter Noble @ 136 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
5 Wardancers @ 97 Pts
5 Wardancers @ 97 Pts
1 Treeman @ 285 Pts
Models in Army: 60
Total Army Cost: 1500
pisac kurde bo gram jutro rano!!
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
o dziekuje , rozumiem ze dżewo stoi obok lasu a wesola gromada wpada z boku z 6' lasu na to co zatrzyma sie na drzewie. w opcji z tymi ww to myslalem zeby dac np czarce kamyk z teleportem i w odpowiednim momencie czmychac z lasu do lasu.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
teleportu uzyjesz raz, wiec co najwyżej mozesz uciec 
Waye na brete są dobzi, jak rzucasz dużo 6 na killing blowy
A drzewko z stubbornem x2 bierze lance na klate, a potem coś od boku i rozmontowujesz spokojnie.
Powinno dać radę, tylko nie daj sobie tancerzy zaszarżować
Pozdro!

Waye na brete są dobzi, jak rzucasz dużo 6 na killing blowy

A drzewko z stubbornem x2 bierze lance na klate, a potem coś od boku i rozmontowujesz spokojnie.
Powinno dać radę, tylko nie daj sobie tancerzy zaszarżować

Pozdro!
A ja bym akurat uważał ze ściągnięciem altera w zamian za bsb. Niby wiadomo drzewo=bsb, ale z drugiej strony, to dosyć wolna rozpiska i wydaje mi się, że tym co ją ratuje i to całkiem dobrze ratuje, jest właśnie dwóch alterów. Tu nie ma ani grama koni przecież. Co więcej przy takiej słabej mobilności, nie podzielam zdania o zmianie dwóch piątek na 8kę, dwie piątki stwarzają problem w dwóch miejscach, jedną ósemkę łatwiej obejść - zwłaszcza bretce. Generalnie mnie się ta rozpiska całkiem podoba, z tym zastrzeżeniem, że ściągnąłbym magowi 2level i calangoir. W zamian ds i luźne 35pk do wrzucenia np. w dodatkowych tancerzy (dwie 6 zamiast dwóch 5).
Ksch, ależ ja rozumiem, chciałem jak najmniej ingerować w rozpiskę 
no i fakt z tymi 6stkami tancerzy, ale wiesz, treeman dla brety, to jest po to, żeby przyjąć na klate lance i ustać. A tak masz raz stubborna na 8
Cinko to widzę...
Pozdra

no i fakt z tymi 6stkami tancerzy, ale wiesz, treeman dla brety, to jest po to, żeby przyjąć na klate lance i ustać. A tak masz raz stubborna na 8

Pozdra
ten 2 lv na magu to na sile wydusilem wlasnie po to zeby mial przesuwanie lasu na 1 kosci i do tego jeszcze drzewo spiewa. przeciwnik bedzie mial jedna damselke wiec powinien sie szybko wypstrykac ze skroli. wydaje mi sie ze zasłanianie sie lasem moze byc kluczowe.
@loko
Jasne, że może być, przeanalizujmy - masz 4 kostki i dwa użycia treesinga, plus treeman. Rywal trzy kostki, plus scrolle. Pierwsza runda puści raz. Drugi może wejść, nie musi. Druga runda - raz scrolluje (wyższy wynik), raz dispelluje plus treeman na jedną kostkę. Trzecia podobnie. Niech mu jeden rzut nie wyjdzie na te dwa - masz kolejny treesing. Od czwartej robi się lepiej, pytanie o sytuację na stole. Więc takie głupie to to nie jest
Może nawet być lepsze nić po dwóch tancerzy więcej.
@Piotras
Trochę jednak zaingerowałeś
Poza tym w istocie ten bsb też by się przydał, może...olej maga, skoro rywal ma tylko scrolle, wrzuć bsb i dwóch alterów 
Jasne, że może być, przeanalizujmy - masz 4 kostki i dwa użycia treesinga, plus treeman. Rywal trzy kostki, plus scrolle. Pierwsza runda puści raz. Drugi może wejść, nie musi. Druga runda - raz scrolluje (wyższy wynik), raz dispelluje plus treeman na jedną kostkę. Trzecia podobnie. Niech mu jeden rzut nie wyjdzie na te dwa - masz kolejny treesing. Od czwartej robi się lepiej, pytanie o sytuację na stole. Więc takie głupie to to nie jest

Może nawet być lepsze nić po dwóch tancerzy więcej.
@Piotras
Trochę jednak zaingerowałeś

no to teraz troche cie ponioslo z tymi 2 alterami i bsb:) a gdzie gienio? pozatym przemyslalem sprawe 5 tancerzy moze nie zlamac brety bo z bomby przegraywam o 2 zakladajac ze wlatuje z boku do tego szereg albo dwa i sie odbijam.pozatym lance sa dluugie wiec od boku cala 8 bedzie bic:). ostatecznie :
1 Spellsinger @ 175 Pts
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]
1 * Alter Noble @ 158 Pts
Helm of the Hunt [20]
Hail of Doom Arrow [30]
1 Noble @ 142 Pts
Light Armour; Battle Standard
Sword of Might [20]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
8 Wardancers @ 183 Pts
1 Bladesinger @ [14] Pts
Wardancer Weapons
1 Treeman @ 285 Pts
Total Army Cost: 1501
a tak btw to nie dziwi was ze tancerzom trzeba dokupowac muzykow? jak im nie kupie to kto im gra? ipod?
1 Spellsinger @ 175 Pts
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]
Helm of the Hunt [20]
Hail of Doom Arrow [30]
1 Noble @ 142 Pts
Sword of Might [20]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
8 Wardancers @ 183 Pts
1 Bladesinger @ [14] Pts
Wardancer Weapons
1 Treeman @ 285 Pts
Total Army Cost: 1501
a tak btw to nie dziwi was ze tancerzom trzeba dokupowac muzykow? jak im nie kupie to kto im gra? ipod?
Ostatnie zdanie to szczera prawda - nie pomyślałem o tym
Co do rozpiski to wolałem wersję z dwoma alterami. Od kiedy grasz WE loki, bo rozpiska naprawdę przemyślana. A przynajmniej tak wygląda

Co do rozpiski to wolałem wersję z dwoma alterami. Od kiedy grasz WE loki, bo rozpiska naprawdę przemyślana. A przynajmniej tak wygląda

to moja pierwsza rozpiska, więc prosiłbym o konstruktywną krytykę ;P
1 Spellsinger @ 175 Pts
Dispel Scroll [25]
Calaingor's Stave [25]
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]
1 Noble @ 142 Pts
Sword of Might [20]
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
6 Wardancers @ 147 Pts
1 Bladesinger @ [14] Pts
Wardancer Weapons
5 Wild Riders @ 173 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
Banner of Zenith [25]
1 Treeman @ 285 Pts
Do tej pory próbowałem grać inną armią, więc trochę boli jak patrzę na 4pd i 3dd...
1 Spellsinger @ 175 Pts
Dispel Scroll [25]
Calaingor's Stave [25]
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]
1 Noble @ 142 Pts
Sword of Might [20]
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
6 Wardancers @ 147 Pts
1 Bladesinger @ [14] Pts
Wardancer Weapons
5 Wild Riders @ 173 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
Banner of Zenith [25]
1 Treeman @ 285 Pts
Do tej pory próbowałem grać inną armią, więc trochę boli jak patrzę na 4pd i 3dd...
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
no dzisiaj gralem chyba drugi raz. 12-8 dla mnie. bylo by lepiej jak bym nie dal doopy alterem . odpalilem hode w mala lance , zabilem hyba 2 :/ po czym nie zebralem sie po daniu flee od tejze wlasnie lancy. wielki wagon brety z bochaterem drwalem zatrzymal sie na drzewie, nie nabil zadnej rany , drzewo zabilo jego bohatera po czym dostal szarze z boku tancerzami z bsb. tego juz nie mogl ustac:) przy 5 dd przeciwnika maga dzialala wcale niezle bo przesuwanie lasu ladnie wchodzilo mi na 1 kosci:)
Kohortex.
Rozpiskę zna już Kalesoner, któremu do gustu nie przypadła oraz Pasiak. Oficjalnie zgłoszona, zatwierdzona, co by się nie działo już jej nie zmienię
1350 Pts - Wood Elves Army
Alter Noble @ 138 Pts
Hail of Doom Arrow [30]
Spellsinger @ 140 Pts
General; Magic Level 1;
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
5 Wild Riders @ 148 Pts
Standard;
5 Wild Riders @ 130 Pts
10 Waywatchers @ 240 Pts
Models in Army: 68
Total Army Cost: 1348
Rozpiskę zna już Kalesoner, któremu do gustu nie przypadła oraz Pasiak. Oficjalnie zgłoszona, zatwierdzona, co by się nie działo już jej nie zmienię

1350 Pts - Wood Elves Army
Alter Noble @ 138 Pts
Hail of Doom Arrow [30]
Spellsinger @ 140 Pts
General; Magic Level 1;
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
5 Wild Riders @ 148 Pts
Standard;
5 Wild Riders @ 130 Pts
10 Waywatchers @ 240 Pts
Models in Army: 68
Total Army Cost: 1348
Zamiast sztandaru to ja bym zainwestował w BH na Alterku... Może dupe czasami uratować, a tak to byle pupieńko go sprzątnie.
A tak to rozpiska fajna. Nie przypadło mi do gustu tylko 10 wayów. Już lepiej było dać 7dmiu + herosa waya z hodą.
Pozdro
A tak to rozpiska fajna. Nie przypadło mi do gustu tylko 10 wayów. Już lepiej było dać 7dmiu + herosa waya z hodą.
Pozdro
Wiesz, a ja akurat lubię 10. - stanowią ciekawą broń, w sam raz dla rare za 240pts
Co do sztandaru na WR to wiesz zapewne, że byłem jednym z głównych orędowników grania na gołych wildach. I nie zmieniłem zdania, jednak w tym wypadku, kiedy nie mam w zasadzie żadnej odpowiedzi na LT, będę próbował w razie kłopotów bestyje breakować, czy się uda - praktyka pokaże

Co do sztandaru na WR to wiesz zapewne, że byłem jednym z głównych orędowników grania na gołych wildach. I nie zmieniłem zdania, jednak w tym wypadku, kiedy nie mam w zasadzie żadnej odpowiedzi na LT, będę próbował w razie kłopotów bestyje breakować, czy się uda - praktyka pokaże