woch vs doch ofc Khorne

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

woch vs doch ofc Khorne

Post autor: Khuman »

grałem dziś na 2350 przeciw standardowym lizakom no może zamiast armatek miał kawalerie ;) slan i klosek, 2x terki, 2x skinki, kochorta, endzain i 2 hero saurusów

pierw grałem taką rospą...

lord, eteryczna klinga, karmazynowa zbroja, słowo agonii, piękno khorna, tarcza, łaska bogów, Smok

bogosławiony, moloch, obroża khorna, zaklęta tarcza, piętno khorna, tarcza, kąsające ostrze

bogosławiony, moloch, BSB, furia krwawego boga, piętno khorna, tarcza

5x grasanci, cep
5x grasanci, cep
5x grasanci, cep

5x ogray
5x ogray
5x ogary

6x rycerze, piętno khorna
6x rycerze, piętno khorna

bitewny ołtarz, piętno khorna
bitewny ołtarz, piętno khorna

tą wygrałem jakoś 17/3... zaczynałem, po pierwszych blesach ziomku, miał mr3 i 6t :) mega, 2tura zaczęta w sumie bez strat do tego szarża smoczka na endzaina ( z oka +1S ) a potem overrun od boku templi... po tej akcji daliśmy sobie spokój

potem zproxowałem demonki i do dzieła:

herald, jagger, obsidian armour

herald, jagger, obsidian armour, great standard of sundering, BSB
( potem dowiedziałem się że to tak niemożna wedłóg BP, troche bez sensu to jak by slanowi też zabronić, równo uprawnienie BSB zobowiązuje i tytułu brytoni też precz, może niech taka opcja zrzera hero slota? )

12x bloodletter, chempion, music

20x bloodletter, FCG, icon of endless war
20x bloodletter, FCG, icon of endless war

8x furie
8x furie
8x furie

8x flesh hound
8x flesh hound

3x bloodcrushers, icon of endlesswar, banner, music

więc znów się zdażyło że zaczynałem, może troszke nie ogarniałem sytuacji bo grałem w sumie pierwszy raz demonami, takie głupie nawyki jak mieżenie frezy od herowów, albo że mam hate, taktyka do przodu po troszku furie może zbyt asekuracyjnie, pieskami z heraldem się gdzieś cziłem, a nadodatek zablokowałem 1 klocek bloodletterów, kończyło się remisem... wię że rospa niezbyt standardowa ale dość przyjemie się grało.

z woch jest taki problem że jak nie zaczynam to lodra trza kitrać przed czarami ale potem się rozpędzi :twisted:

co powiecie?

ODPOWIEDZ