Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Re: Rozpiski WE

Post autor: Piotras »

Kal_Torak pisze:Rozumiem, że przesadą mogłoby się wydawać wystawienie 4 oddziłów po 6 wildów z bannerami. No ale Piotras to takie straszne i nierozsądne i niegrywalne, że przynajmniej jeden oddział będzie z bannerem ;P. W końcu reszta to tanie golasy.
w sumie, czemu nie 4 x 6 z std?
:p ale jak kto woli.

co do rozpy n 2 drzewach - juz dawno tak nie grałem... Wiec w sumie nie wiem jak to sie sprawdza...

Awatar użytkownika
olomaster
Pseudoklimaciarz

Post autor: olomaster »

zapomnialem o tym war bannerze. W końcowej wersji nie ma tego. Sry za pomyłke. Co można wycisnac z pozostalych pkt. (38) i za pkt. za war banner (25). razem daje 63 pkt. na jakies upgrade'y. Coś proponujecie??

Misza
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misza »

mozesz po szóstym wild riderze dodac, nic innego chyba nie wejdzie

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

I po Kohortexie. Wrzucam słów kilka tutaj, bo nie ma po co osobnego tematu zakładać. Przede wszystkim Pasiak =D> =D> =D> REWELACJA.

Co do moich wyników #-o 48pkt na sześć bitew - szału nie było, ale od razu mówię, że to nie przez wayów. Spłacili się niemal zawsze, straciłem ich dwa razy, na HE, WoCh, DE - rewelacja. Zabili generała szczurów - byli ok. Natomiast owszem lepiej było jechać drzewem - co pokazują wyniki Pasiaka, Gremlina (chyba #2 WE w klasyfikacji ogólnej), czy Jacka. Brak tancerzy też był niestety bolesny, bo magiczce zdarzyło się ze dwa razy poza stół spieprzyć. Więc idealna rozpiska IMHO była mniej więcej taka jak Gremlinowa - 2x8 driad, 2x5WR, 1x5 tancerzy, drzewo, 2xłuki, bsb, caddy. Ja co prawda zamieniłbym prawdopodobnie driady na trzecie łuki, ale to już szczegół. Generalnie na małe pkt, jak zawsze dało się i zagrać i pograć. Trzeba było tylko kaca kurde nie mieć, to może byłoby lepiej :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Helkar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Helkar »

Rowniez gratuluje reprezentacji WE za dobry wystep, szczegolnie Pasiak za te 3 miejsce :) (szkoda ze szlak trafil zmiany :))

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

ksch pisze:Natomiast owszem lepiej było jechać drzewem - co pokazują wyniki Pasiaka, Gremlina
Na małe punkty drzewo jest niestety najlepszym wyborem. Brak smoków, wykręconych lordów, mniejsze parki maszynowe etc...

No i gratulacje dla Pasiaka. Turniej na małe punkty znowu pokazał, że armie ze słabszej kategorii mogą powalczyć o top 5. Trza więcej masterów na małe punkty najwyraźniej ;P
ksch pisze: Brak tancerzy też był niestety bolesny, bo magiczce zdarzyło się ze dwa razy poza stół spieprzyć.
Jest na to prosty sposób. Magiczka jako forest spiryt. Oszczędza się punkty, bo tancerzy jako gwardii nie trzeba brać. Lepiej zmyka. A w razie konieczności wildzi mogą służyć za przechowalnie ;P.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Nie poszło mi jakos rewelacyjnie, mogłem spokojnie wicej pocisnąć, ale piwo i zmęczenie swoje robi XD ogólnie tylko 68 punktów z bitew i 15 z hobbistyki ~~ nie ma co narzekać, kilkamiejsc w ta czy w ta nierobi mi wielkieh różnicy. Rapoty wrzuciłem do tematu KoHortexowego ogólne wyniki to:
20:0 z DL
3:17 SV
7:13 EMP
19:1 DWF
9:11 LIZ
10:10 DE

Zabrakło troche szcześcia w niektórych bitwach, rozwagi i zwykła lekkomyslności np w bitwie z IMP, oraz chciwkośc Z Lizzakami troche mi pokrzyzowały plany walki o wyzsze pozycje.

moja rozpa:

Caddy
Bsb Bane+Hoda
2x driady
2x łuki z muzykiem
2x 5 wildów
5 WD
Drzewo

P.S Jacek chyba był wyżej odemnie : )

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Jacek, czyli Mr Remis :mrgreen: Miło było Cię na żywo poznać Jacku, szkoda że nie chciałeś dosiąść się do naszej nieco głośnawej ekipy :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
olomaster
Pseudoklimaciarz

dlaczego treekiny są tak słabe ?? tzn. dlaczego wszyscy uważają że są plewne. Na papierze wygladaja calkiem przyzwoicie

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

pograj nimi sam sie przekonasz

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Gratuluje wyników Gremlin :) Pojechałeś paru Battlegroundowiczów :)
Pozdro

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Aleś miły Gremlin :roll:

Mała mobilność, nie pasują do całej reszty armii, breakują się nader często. Znaczy tak myślę, bo wystawiłem ich raz na kilkaset gier :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
olomaster
Pseudoklimaciarz

co proponujecie brac na 1,5k na wampierze??

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Drzewca, hode, łuki.
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

ksch pisze:Aleś miły Gremlin :roll:
:mrgreen:
Empiryczne doświadczenia sa najlepsze dla ciała i ducha.

@ Wiśnia

:) cała przyjemność po mojej stronie, bitwy były naprawde fajne, do zobaczenia na Bazyliszku. Miałem jechać szczurkami, ale jednak pojawie się lesniakiami chyba ; )) Chyba że papa Vermin znów mnie powoła w swoje szeregi ^^

Awatar użytkownika
olomaster
Pseudoklimaciarz

Kalesoner pisze:Drzewca, hode, łuki.
myslalem o 3x8 driad 2x10 łuków bsb w obstawie 6-7 tancerzy, biegacz z hoda i helmem, treeman i caddy
What do you think yaaa??

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Lepiej odwrócić proporcje między łukami i driadami moim zdaniem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Witam. Mr Remis to by była dobra ksywa :wink:
1 bitwa skaveny, pamiętam tylko nazwisko Filmark, chyba nie pokręciłem, w każdym razie ten co grał z Pasiakiem w ostatniej bitwie.
On zaczyna wali do przodu ostro, czaruje, ale nic wielkiego z tego nie wynika. Ja 3x łuki i hail w abominację i tak w 1 turze się jej pozbywam. Biegaczem zamiatam cenzerów. On wbija się w drzewo, raniąc je 2-3 rany, zabijam priesta. Klocki w łuki, flee, flee. Driady zamiatają prawą, wildzi mieszają na lewej zabijając gigantyczne szczury. Treeman ginie, łuki się nie zbierają i jedne i drugie (ku...), driady wracają i szarżują z wardancerami slavy. Po wybuchu giną 2 driady i żaden wardancer. No cóż wygrana była blisko, ale łuki i treeman dali dużo punktów, a i drudzy cenzerzy zabili mi drugie driady. 10-10
2 bitwa Mike VC. Tak jak zwykle, z tą armią, na początku dziesiątki szkieletów, a w drugiej dwudziestki. Wildów wypuściłem i zabiłem jakieś śmieci psy i chyba baty. Rajty wypuścił na łuki krzyknął i 3 terrory zdałem (uff), ważne, że podszedł blisko nimi, treeman i hail, w rajty i nie ma ich, wiem, że już źle nie będzie. Przeciwnik, zaczął się już tylko bronić na jednej ćwiartce, a szkielatami zaszarżował na łuki, flee, a za mną las. To szkielety w las, no i teraz mój głupi błąd, zamiast szyszkować je do oporu to się połasiłem, i driady na bok, treeman do przodu i szarża, no i chu...1 atak trafiam treemanem, driadami też zabijam 1 szkieleta, oddaje 2 i zabijają 2 driady. Przegrywam, driady wieją, treeman, a jak ku.. spier...la. Zagoniony. No i tak wyszedł znów remis 10-10
3 bitwa Drzewiec, dwarfy. Bitwa bez historii, postrzelaliśmy, jedna ciekawa rzecz, puściłem wildów bokiem, jak zwykle, wpadli w warriorów czy tam kusze 10 sztuk od boku, zaganiam, on 2 cale ucieka, ja mam do następnych 5 cali i rzucam 1,1,2.....a tu organki. :lol2:
No, ale się pośmiałem bo drzewiec był po kilku głębszych chyba. 10-10
4 bitwa Majbach i dwarfy. To co wyżej, 10-10.
Koniec 1 dnia, a ja mam 4 remisy, trochę byłem zły, że nie zagrałem bardziej agresywnie w kilku momentach.
Drugi dzień.
5 bitwa Zielony VC. To samo co wczoraj wszystko do przodu na mnie, rajty zabijam drzewem i treemanem. Wildzi zamiatają śmieci (to jest naprawdę zajebista jednostka), treeman na przód 10 ghuli, driady na bok. Nie pamiętam ile zabiłem, ale wiedziałem, że "żyjących" ghuli w tym czempion są już posypani, a oni oddają i na 3 ataki 2 czempiona i 1 zwyklaka, zabijają driadę i ranią drzewo i po podliczeniu wyniku, zostaje czempion, no komedia, zawsze jakiś cieć się uchowa. GG z bsb z ognistą lancą przez to mogą szarżować drzewo, to nie powinno się stać, ale cóż. 4 rany na treemanie oddaję, i zabijam bsb-ka. Walę łukami po ghulach na blistkim i wbijam ranę gienkowi, a drugimi też po nim i dostaje jedno trafienie, ranię na 4+ i ...3 :? Niestety, ale mam połowę. Po podliczeniu wyniku 13-7.
6 bitwa, jakiś gracz z Łodzi, nie pamiętam kto ale O&G. Dobra, orki teraz albo nigdy. Wyczyściłem stół, straciłem drzewo i driady 19-1
Po pokazaniu wyników byłem 20, szkoda, że ten test tak wpłynął na wyniki, bo miałem chyba 2 na 10 z niego, jakby nie to byłbym ...nasty.
Ale i tak jak na dziewiczy master jestem zadowolony, udało mi się nie przegrać i zakończyć wysoką wygraną.
Bardzo się cieszę, że poznałem Ksch i Gremlina. Sorry chłopaki, że się zważywiłem wieczorem, trochę się zagubiłem, nie znałem tamtych osób i dałem ciała. Następnym razem tak nie będzie. Pozdrawiam, Jacek.
P.S.Mogłem wziąć, 2x5 wildów i 2x10 łuki, a nie 3x10 łuki i 5 wildów, bardziej by mi się przydała ta 5.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

2x5 i treeman to była dobra opcja. Ale i tak robiłbym wszystko, żeby zostawić 3x10 gg.
Co do imprezowania to trzymam za słowo :mrgreen:

Słuchajcie, temat nieco inny wrzucam. Jadę w niedzielę na Bilatikon, nie wiem czy znacie zasady, ale generalnie chodzi o to, że gra się 2600, z czego 400-600 można wziąć z innej armii. Minimum jeden core w kontyngencie, jeden bohater jako gienek, specials i rare obniżają liczbę możliwych do użycia przez nas. Hero tak samo (w praktyce dysponujemy więc trzema). No i teraz jest rozkmina kogo wziąć - mam cztery typy, ale nie chcę nikogo sugerować, bom ciekaw Waszych opinii.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Jacek_Azael pisze:5 bitwa Zielony VC. To samo co wczoraj wszystko do przodu na mnie, rajty zabijam drzewem i treemanem.
Jak miałeś 2 drzewa na te pkt? :mrgreen:
Sorry, ale jakoś mimochodem zacząłem się śmiać :P
Fajna relacja, gratz wyników!

Pzdr :)

edit: Ksch, bierz DE na full strzelaniu z magiczką z lifetakerem i tome of furion xD
Joke

Zablokowany