Galeria Rastiego (16.10.11) HE spearman - ulepki

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Re: Galeria Rastiego (24.12.09) UP mantysia !!

Post autor: Rion »

Najbardziej ogonek jest fajny, czekam na skończoną pracę :wink:

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Post autor: Arathorn »

Jak na razie prezentuje się bardzo ładnie, tylko jak na siejącego postrach potwora troszeczkę za chuda. Miejmy nadzieję, że futerko doda trochę sadła :wink:
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ja miałem w zamyśle zrobić ją w miarę cienką, wydającą się być zwinną ale pazury i łapska - wielkie, zabójcze, tak samo ogon, troszkę większy i duuże skrzydła :D

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

To by mogło się udać Rasi :roll:

Myślę, że najlepiej będzie się można wypowiedzieć jak ją skończysz :wink:

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Mam pytanie: Czym rzeźbisz tą swoją mantysie? chodzi konkretnie o to czy używasz jakichś narzędzi?
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

wykałaczki, gwózdki itp :oops: :oops: :oops:
Nie wiem skąd wykminić narzędzia dentystyczne po rozsądnej cenie.

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Hmmm... może u dentysty, chociaż nie wiem jak z ceną :|
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No i w końcu wziąłem się do roboty. Sama twarz raczej gotowa, jeszcze będzie szlifowana. Uzębienie gotowe.
Następne w kolejce jest siodło dla jeźdźca, zaraz na karku. No i skrzydła... Tutaj zaczyna się problem, gdyż nie mam kompletnie pojęcia co mi z tego wyjdzie. Może od kogoś kupię jakieś skrzydełka? Ma ktoś jakieś na zbyciu? No i jakiej ceny za nie mogę się spodziewać ;)?
Obrazek
Obrazek

I jak się prezentuje? bez grzywy jakoś tak dziwnie ;D Komentujcie ;)

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Bardzo fajna:D:D, tylko mogłeś zrobić że ma bardziej otwartą morde :D , Jak dodasz futro i grzywę to będzie już cud miód :D

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Wiem, źle jakoś oszacowałem, gdyż musiałem dodać masę w formie dziąsła, co trochę zajęło.

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Gitess majonez :wink: wygląda tak trochę orkowo, ale i tak lepsza od "ordźinału" =D>

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Sam pewnie lepiej bym nie zrobił ale nie przemawia do mnie ta gęba tyranozaura/hipopotama. Teraz w życiu nie rozpoznał bym w tym stworze manticory :?

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Fajne ;)
Tylko na pierwszym zdjęciu wygląda jakby była najarana, bo ma taki dziwny usmiech i takie przymknięte oczy xD
Ogólnie spoko ale fajniejsza IMO była by z szerzej otwartą gębą ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Wymaluj ją na rastamańskie kolory :lol2:

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

przypomina mi troche megazorda :D ale calkiem niezly ulepek jak na jeden z pierwszych :mrgreen: =D>
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Mi to przypomina zolwia ninja, z morda jakiejs potulnej jaszczurki :) Generalnie smieszne, ale mantysi nie przypomina. Popieram ktoregos z przedmowcow w kwestii rasta kolorow. Jeszcze bym mu wetknal w paszcze jakiegos gibona :D
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No troszkę zbyt okrągłe, a za mało "ostre" no ale od nowa raczej lepić nie będę.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Modelowanie niezłe, ale to jest chyba jakiś kroxigor/saurus a nie mantigora

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

ANtY pisze:a nie mantigora
mantigora to nie jest, nie miałem takich planów ;) A literówki zawsze są fajne ;)
Mam nadzieję, że jak nabierze włosia stanie się bardziej "mantikorowata", lecz w sumie kto wie jak wygląda to stworzenia, bo nie chyba tak, jak GW to przedstawiło :P

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Rasti pisze:lecz w sumie kto wie jak wygląda to stworzenia, bo nie chyba tak, jak GW to przedstawiło :P
Według podręcznika do RPG, powinna wyglądać tak:
Jak większość stworów Chaosu, mantikory są zlepkiem zwierzęcia i człowieka. Jednak w przeciwieństwie do wielu takich istot, są inteligentne i mówią mroczną mową Chaosu. Najpospoliciej występują w chaotycznych regionach dalekiej północy i południa. Chociaż bardzo niewiele mantikor żyje obecnie w granicach Starego Świata, poszczególne osobniki mogą pokonywać bardzo duże odległości na swoich silnych skrzydłach i mogą zjawiać się prawie wszędzie.
Mantikory to dzikie bestie polujące na różne stworzenia, których mięsem się żywią. Są przebiegłe i bystre, co gorsza zaś myślą niezwykle logicznie.
Krążą pogłoski o tym, że Mroczne Elfy zajmują się hodowlą mantikor pośród czarnych, obsydianowych szczytów łańcuchów górskich, które górują nad Krainą Chłodu, daleko na zachód do Starego Świata.
W większości wypadków mantikora rozpoczyna walkę od szarży. Jeśli potwór ma wystarczająco wiele miejsca, stara się podczas starcia unosić w powietrzu, machając potężnymi skrzydłami.
Podczas walki mantikory gryzą, uderzają szponami oraz ogonem.

BUDOWA CIAŁA: chociaż mantikory różnią się wyglądem i zdolnościami, większość z nich ma potężne, lwie ciała, szerokie podobne do nietoperzych skrzydła oraz głowę, przypominającą ludzką. Wiele ma także kolczaste ogony z jadowitym ostrzem albo żądłem jak skorpion. Są dużymi potworami, mierzącymi od 5 do 6 metrów długości.

ODPOWIEDZ