Kto Ci broni malowac figurek na dowolne kolory?Occ pisze: No i żal Marków. Nawet nie chodzi o ich moc, ale o klimat i możliwości malowania etc.
Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
- PIOTROSLAV
- "Nie jestem powergamerem"
Re: Codex 7 edycji dla besti?
-
- Masakrator
Malowanie to jedno.
Odzwierciedlenie w zasadach to drugie.
Odzwierciedlenie w zasadach to drugie.
- Andronicus
- Chuck Norris
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... e5d20.html
Alternatywa innej firmy na Razorgora. Nie trzeba nic przerabiać bo podobieństwo jest uderzające

Alternatywa innej firmy na Razorgora. Nie trzeba nic przerabiać bo podobieństwo jest uderzające

Tak przy okazji przyjrzałem się minotaurom - włosy na klacie wyglądają tak jakby ktoś dywanik wyciął i przykleił, muskulatura nóg jest z gatunku "niemożliwych", no w ogóle wygląda jakby to jakiemuś młodemu rzeźbiarzowi na pierwsze wprawki dali.
A tu coś na odtrutkę - jak może wyglądać porządny minotaur. Rzeźba sprzed czterech lat :

A tu coś na odtrutkę - jak może wyglądać porządny minotaur. Rzeźba sprzed czterech lat :

Ale jak tak patrze na doombula to myślę że troche zbroi się dorobi i futerka i coś z tych minosów będzie
z army booka też
Bez raiders to już nie to samo ale będzie spoko.
A razorgora mam nadzieje nigdy nie zobaczyć
edit : a czemu bestigory kosztują 25 funtów ? oni naprawdę chcą żeby ich nikt nie kupił ?
pzdr

Bez raiders to już nie to samo ale będzie spoko.
A razorgora mam nadzieje nigdy nie zobaczyć

edit : a czemu bestigory kosztują 25 funtów ? oni naprawdę chcą żeby ich nikt nie kupił ?
pzdr
Hordes of Chaos.... To było to....
Ja jeśli zaczne zbierać bestie to mam już na nie zupełnie inny pomysł
Kto ma dużo bidsów z bestii? pewnie kupie wszystko co macie 

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
I to właśnie jest najbardziej przerażające. Spam minosów i dwie bestyjne abominacje. Taka wersja ogrów, tyle że jeszcze mniej liczna ;P. Nic dziwnego, że ludziska darują sobie bestie.Szczurza Jucha pisze:Generalnie aktualnie armylist będzie grywalny na specialach i rarach+wypakowane krowy na bohaterów/maggusowie+śmieci w core [3x5 ungor za 90 pktów...].
Też liczę na 8 edycje i ugrywalnienie dwóch rzeczy:
- piechoty, zwłaszcza corowej (więcej możliwości uzyskiwania statycznego CR'a)
- no i oczywiście podstawowej broni jak włócznie, halabardy, flaile itd... (ciekawsze zasady, zwłaszcza bonusy przeciwko jednostkom o US 2 i więcej)
Stąd 8 edycja może zmienić drastycznie obraz wszystkich armii.
- PIOTROSLAV
- "Nie jestem powergamerem"
vanswirr - sam malowałeś tego Archona?
Ja pod doombula specjalnie sobie od Ludika ten model ściągnąłem jeszcze poprzedniej jesieni :]
Ja pod doombula specjalnie sobie od Ludika ten model ściągnąłem jeszcze poprzedniej jesieni :]
Wychodzi na to, że pasuje ze 2 rydwany jeszcze kupić bo wg. mnie rydwany mamy silne i oprócz ungorów i psów to przynajmniej u mnie będzie ich sporo. Także 3/4 jednostki z Core są wystawione. Czyli nieźle. Specjale: tu jak w 6ed. dominacja minotaurów ew. centigory do tego. Świniaka przez samą figurkę będzie ból wystawić, także to wielka niewiadoma. Rary: jeżeli nie będzie na spawnach marku Slaanesha takiego jaki był to też będą rzadko widywane. Gigant, mimo tego, że bardzo go lubię i często wystawiam, jaki jest każdy wie. Co do pozostałych to zielonego pojęcia nie mam. Cyklop myślę, że będzie dawał radę- klopa się przyda w sumie. Gorgona i ten pseudo-bazyliszek też mogą być ciekawe. Szczególnie Gorgona, która mi najbardziej pasuje z nowych potworów. Ubolewam natomiast nad bestigorami. Ja ich wystawiałem i dawali radę, a teraz jak zajmują slot special i nie dostali żadnego boosta (LD8 i chaos armour im się słusznie należy
) i nie ma już marków to raczej podziękuję. Jedynie to ich jeszcze u mnie nie przekreśla, że dostali bardzo ładne modele i lubię tą jednostkę. Boli mnie to, że Bestiami trzeba będzie grać na magii. Bestie to brutalna siła w końcu, a nie magiczna armia. Ja sam z resztą nienawidzę grać na magii.
No cóż. Nie pozostało nic innego niż poczekać do lutego i wtedy się martwic jak składać nowe Bestie.

No cóż. Nie pozostało nic innego niż poczekać do lutego i wtedy się martwic jak składać nowe Bestie.
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."
Trochę wystrzelą, a reszta spanikujeCrusader pisze:Etam wcale nie trzeba bedzie grac na magii.
Mamy mozliwosc wystawienia wielu unitów z ostrym przypieprzem. Słaby save itp wiadomo, ale zobaczmy jak duzo unitow zdarza wystrzelic.
pozdro

"...And in that time of darkness,
Skoro tak z Ciebie klimaciarz, że saurusów w ogole dotykasz to czemu z bestyjek rezygnujesz?Grolshek pisze:Ja jestem slaby psychicznie i na razie zrezygnowałem... Sklejam właśnie saurus warriorów... To dopiero jest desperacja...

pozdro
nie wiem czy sie pojawialo:
Cygor is 275 pts, Jabber is 250 and the Ghorgon is 225
Cygor - rerolls are against models with magic items, magical attacks or magic users - such as undead and daemons. Wizards who fail the test may not cast that turn.
Jabberslythe - no line of sight required for this as its a scream. Affects everyone.
Bestial Surge - Cast on a 7+, A unit within 18" of the caster may move D6+1" bound by usual restrictions - note this can be used to move into base contact with enemy units.
Warhounds - Varieties of Warhounds allowed through upgrades - Hunting, Guarding, etc. - identical to WoC entry
If this pans out, I think Jabberwocks (Jabberwockae?) are near mandatory.