Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
"Nie jestem powergamerem"

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: PIOTROSLAV »

Occ pisze: No i żal Marków. Nawet nie chodzi o ich moc, ale o klimat i możliwości malowania etc.
Kto Ci broni malowac figurek na dowolne kolory?

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Malowanie to jedno.
Odzwierciedlenie w zasadach to drugie.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... e5d20.html

Alternatywa innej firmy na Razorgora. Nie trzeba nic przerabiać bo podobieństwo jest uderzające :mrgreen: :P

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

O ja Cię kręcę. Nowy blisterek z razorgorem od firmy Matel.
Obrazek
A to miała być jedyna nowa figurka, której nie kupię.

Btw, klimat pędzącego wielkiego tuskgora jest całkiem fajny, najgorsze właśnie skojarzenia.

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Tak przy okazji przyjrzałem się minotaurom - włosy na klacie wyglądają tak jakby ktoś dywanik wyciął i przykleił, muskulatura nóg jest z gatunku "niemożliwych", no w ogóle wygląda jakby to jakiemuś młodemu rzeźbiarzowi na pierwsze wprawki dali.
A tu coś na odtrutkę - jak może wyglądać porządny minotaur. Rzeźba sprzed czterech lat :
Obrazek

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

No i to jest porządny minos!!! :D :D

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Ale jak tak patrze na doombula to myślę że troche zbroi się dorobi i futerka i coś z tych minosów będzie :mrgreen: z army booka też
Bez raiders to już nie to samo ale będzie spoko.
A razorgora mam nadzieje nigdy nie zobaczyć =P~
edit : a czemu bestigory kosztują 25 funtów ? oni naprawdę chcą żeby ich nikt nie kupił ?
pzdr
Hordes of Chaos.... To było to....

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ja jeśli zaczne zbierać bestie to mam już na nie zupełnie inny pomysł :mrgreen: Kto ma dużo bidsów z bestii? pewnie kupie wszystko co macie :lol2:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Szczurza Jucha pisze:Generalnie aktualnie armylist będzie grywalny na specialach i rarach+wypakowane krowy na bohaterów/maggusowie+śmieci w core [3x5 ungor za 90 pktów...].
I to właśnie jest najbardziej przerażające. Spam minosów i dwie bestyjne abominacje. Taka wersja ogrów, tyle że jeszcze mniej liczna ;P. Nic dziwnego, że ludziska darują sobie bestie.

Też liczę na 8 edycje i ugrywalnienie dwóch rzeczy:
- piechoty, zwłaszcza corowej (więcej możliwości uzyskiwania statycznego CR'a)
- no i oczywiście podstawowej broni jak włócznie, halabardy, flaile itd... (ciekawsze zasady, zwłaszcza bonusy przeciwko jednostkom o US 2 i więcej)

Stąd 8 edycja może zmienić drastycznie obraz wszystkich armii.

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

zauważył ktoś że GW idzie w zaparte i nie ma batalionu do bestii ??

Awatar użytkownika
Gashlug
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Gashlug »

war2bone pisze:zauważył ktoś że GW idzie w zaparte i nie ma batalionu do bestii ??
To że teraz nie ma, nie znaczy, ze nie będzie w ogóle. Trzeba czekać. Na kiedy dokładnie jest zapowiedziana premiera?
Obrazek

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Batalion być musi, wszak wszystkie ostatnio wydane armie mają. A premiera kóz to zdaje się 06/02.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
PIOTROSLAV

Post autor: PIOTROSLAV »

vanswirr - sam malowałeś tego Archona?

Ja pod doombula specjalnie sobie od Ludika ten model ściągnąłem jeszcze poprzedniej jesieni :]

Awatar użytkownika
Dziki

Post autor: Dziki »

Wychodzi na to, że pasuje ze 2 rydwany jeszcze kupić bo wg. mnie rydwany mamy silne i oprócz ungorów i psów to przynajmniej u mnie będzie ich sporo. Także 3/4 jednostki z Core są wystawione. Czyli nieźle. Specjale: tu jak w 6ed. dominacja minotaurów ew. centigory do tego. Świniaka przez samą figurkę będzie ból wystawić, także to wielka niewiadoma. Rary: jeżeli nie będzie na spawnach marku Slaanesha takiego jaki był to też będą rzadko widywane. Gigant, mimo tego, że bardzo go lubię i często wystawiam, jaki jest każdy wie. Co do pozostałych to zielonego pojęcia nie mam. Cyklop myślę, że będzie dawał radę- klopa się przyda w sumie. Gorgona i ten pseudo-bazyliszek też mogą być ciekawe. Szczególnie Gorgona, która mi najbardziej pasuje z nowych potworów. Ubolewam natomiast nad bestigorami. Ja ich wystawiałem i dawali radę, a teraz jak zajmują slot special i nie dostali żadnego boosta (LD8 i chaos armour im się słusznie należy #-o ) i nie ma już marków to raczej podziękuję. Jedynie to ich jeszcze u mnie nie przekreśla, że dostali bardzo ładne modele i lubię tą jednostkę. Boli mnie to, że Bestiami trzeba będzie grać na magii. Bestie to brutalna siła w końcu, a nie magiczna armia. Ja sam z resztą nienawidzę grać na magii.

No cóż. Nie pozostało nic innego niż poczekać do lutego i wtedy się martwic jak składać nowe Bestie.
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Etam wcale nie trzeba bedzie grac na magii.
Mamy mozliwosc wystawienia wielu unitów z ostrym przypieprzem. Słaby save itp wiadomo, ale zobaczmy jak duzo unitow zdarza wystrzelic.

pozdro

Awatar użytkownika
Dziki

Post autor: Dziki »

Crusader pisze:Etam wcale nie trzeba bedzie grac na magii.
Mamy mozliwosc wystawienia wielu unitów z ostrym przypieprzem. Słaby save itp wiadomo, ale zobaczmy jak duzo unitow zdarza wystrzelic.

pozdro
Trochę wystrzelą, a reszta spanikuje :roll: .
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

narzekacie jak stare babcie, poczekajmy az beda znane staty chocby latajacego monstera :mrgreen:
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Ja jestem slaby psychicznie i na razie zrezygnowałem... Sklejam właśnie saurus warriorów... To dopiero jest desperacja...

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Grolshek pisze:Ja jestem slaby psychicznie i na razie zrezygnowałem... Sklejam właśnie saurus warriorów... To dopiero jest desperacja...
Skoro tak z Ciebie klimaciarz, że saurusów w ogole dotykasz to czemu z bestyjek rezygnujesz? :) nimi przynajmniej gdzies dojdziesz :D

pozdro

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

nie wiem czy sie pojawialo:
Cygor is 275 pts, Jabber is 250 and the Ghorgon is 225

Cygor - rerolls are against models with magic items, magical attacks or magic users - such as undead and daemons. Wizards who fail the test may not cast that turn.

Jabberslythe - no line of sight required for this as its a scream. Affects everyone.

Bestial Surge - Cast on a 7+, A unit within 18" of the caster may move D6+1" bound by usual restrictions - note this can be used to move into base contact with enemy units.

Warhounds - Varieties of Warhounds allowed through upgrades - Hunting, Guarding, etc. - identical to WoC entry

If this pans out, I think Jabberwocks (Jabberwockae?) are near mandatory.

ODPOWIEDZ