Ocena malowania na Masterach

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Ocena malowania na Masterach

Post autor: Shino »

bigpasiak pisze:Piszę "Wasz" z myślą o osobach popierających go.

Shino jakby każdy miał pomalowaną armie to nie było by tego zapisu.
A tak z czym chcesz grać?
Z plasteliną? Kartonikami? Podstawkami? Dalej mam wymieniać?
nie rozumiesz... po prostu dla mnie to cale narzekanie, ze to nielegalne glosowanie itp. poniewaz wymaga sie cos od organizatorow jest smieszne.

Glownie smieszne w swietle tego, ze juz byly glosowania nad tym czy organizator musi zapewnic nocleg na masterze, czy na masterze musza byc prysznice, cz wreszcie czy jest wymog pomalowanych armii na masterach :)

choc widze, ze wiekszosc juz zapomniala o tamtych glosowaniach :)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dobra, głosowanie pokazało że chęci są, lecz nie obowiązuje w formie jaką ktoś zapodał - że jest obowiązkowe.

Bazyl będzie miał taką ocenę, MB pewnie też (skoro SexRocket nic innego też nie podał). Zakładam że inne mastery też pewnie będą miały, i się i tak przyjmie :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Jesteś w błędzie Karlee...
zobaczysz dlaczego.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Tak jak Pasiak napisał.

Paru organizatorów na Kohortexie się spotkało i wątpię aby większość ośrodków przyjęła to co teraz jest głosowane.

Have fun

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Morrok pisze:Paru organizatorów na Kohortexie się spotkało i wątpię aby większość ośrodków przyjęła to co teraz jest głosowane.
Nie wiedziałem, że lista ligowa ma trybunał konstytucyjny.

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

juz nie mówiąc o tym że wyniki głosowania jak narazie mówią coś zupełnie innego.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Oddanych jest glosow jeszcze bardzo malo...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Morrok pisze:Paru organizatorów na Kohortexie się spotkało i wątpię aby większość ośrodków przyjęła to co teraz jest głosowane.
Tez mi sie wydaje, ze na grozby jest jeszcze za wczesnie.

Chwilowo pytanie nr 1 jest wciaz jeszcze bardzo niepewne (uwzgledniajac glosy Darka, Piszczaly i Szmajsona mimo ich oporu), bo z 19 glosujacych 1 osoba sie wstrzymala, 10 osob zaglosowalo na TAK, a 8 na NIE (podczas, gdy 2 pytanie to miazga - 13:5 z korzyscia dla oceny mojego autorstwa).

Ale LL to ponad 40 osob, wiec wszystko sie moze zdarzyc ;-)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Powiem tak, jesli ocena malowania wedlug JH jest taka dobra, to kazdy osrodek zaakcpetuja ja dobrowolnie. JEsli wygra opcja A - bedzie grupa osrodkow, ktore nie beda zadowolone i zeby nie bylo zdziwienia jak zrobia bojkot i nagle nie zastosuja sie do wytycznego LL.
W przypadku wygrania opcji B wszyscy sa zadowoleni - Ci co glosowali na B bo moga cos zmienic w BP odnosnie malowania i Ci co glosowali na A, bo wprowadza swoja ocenam malowania na swoich masterach. Tyle ode mnie.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Ziemko pisze:zeby nie bylo zdziwienia jak zrobia bojkot i nagle nie zastosuja sie do wytycznego LL.
zeby nie bylo tylko zdziwienia jak sie w koncu mastery nie beda liczyc do ligi niektore :P

;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Shino pisze:
Ziemko pisze:zeby nie bylo zdziwienia jak zrobia bojkot i nagle nie zastosuja sie do wytycznego LL.
zeby nie bylo tylko zdziwienia jak sie w koncu mastery nie beda liczyc do ligi niektore :P

;)
To nagle sie okaze, ze 6 masterow mamy w sezonie.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

chcesz powiedziec, ze mastery nie musza przestrzegac regulaminu ligii bo byloby ich znacznie mniej? to poco robic uwzglednienie masterow w tymze skoro i tak ich nie dotyczy?

coz jak bedzie 6 masterow do ligi to wplynie to na glosowanie na mastery na nastepny rok wiec nie widze problemu...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Chcesz powiedzieć, że dochodzimy do etapu gdzie 21/40 ludzi zadecyduje w końcu jakie formaty wolno na organizowanych u siebie i przez siebie turniejach mieć?
To może chyba zaowocować jakimś buntem części organizatorów?
Cóż gracze wybiorą gdzie i jak będą chcieli grać.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

bigpasiak pisze:Chcesz powiedzieć, że dochodzimy do etapu gdzie 21/40 ludzi zadecyduje w końcu jakie formaty wolno na organizowanych u siebie i przez siebie turniejach mieć?
To są uroki demokracji na którą sie w ramach LL demokratycznie zgodzilismy. :)
A jesli chodzi o "narzucanie formatu" to to sformulowanie jest "gruuuubym nadużyciem", ktore ociera sie wrecz o demagogię.

Glupio cytowac siebie samego (sprzed dwóch stron), ale widze, ze nie ma rady:
Wiadomo, ze nadmierna regulacja moze doprowadzic do zatrzymania rozwoju a nastepnie regresu, ale na szczescie nikt nie mysli o narzucaniu organizatorom turnieju, jaki musza miec format, jakie zasady specjalne, itd. Kluczowe sprawy, stanowiace o charakerze turnieju, pozostaja w dobrych rekach organizatorow turniejow. To [ujednolicona ocena malowania - przyp.bless] jest kategoria w stylu jednolitych progów okreslajacych range zwyciestwa. Wiem, ze jesli zrobie 100% punktow na przeciwniku, to bede mial masakre a jak bede mial tyle samo punktow co przeciwnik, to bede mial remis. Jadac na kazdy turniej wiesz, ze tak bedzie. To samo chcemy ustalic dla oceny malowania. Wiem, że ze swoja dobrze pomalowana armia wszedzie bede mial max punktow i ze ten max bedzie stanowil ok. 15-20% wszystkich puntkow do zdobycia.
Mała prośba. Trzymajmy poziom dyskusji i nie przeinaczajmy slow interlokutorów, ani ich propozycji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

swieta_barbara pisze:
To po kiego wala ja nad tym siedze, skoro to ma byc opcjonalne? Robie sobie jakis projekt, zeby ewentualnie ktos mogl go sobie uzyc przy organizowaniu wlasnej imprezy? Buahahahaha.

Pytania w 1szym glosowaniu byly niejasne, wiec niejako je powtarzamy. Bo jesli jest tak jak mowisz, to pierwsze glosowanie nie bylo nikomu potrzebne. Zreszta tresc pierwszego glosowania nie wspomina niczego o opcjonalnosci:

No przeciez nic Ci nie zrobimy,jak postanowisz przyznac 40 punktow z WOW na WI. Nie mamy srodkow. Ale Liga obroni sie sama.
Kacper

Ad.1 Może masz więcej czas niż inni żeby pisać posty :D Proponuejsz żeby zasdy malowania były jak BP, a jedncześnie sobie zaprzeczasz sam sobie bo chcesz to wprowadzić "na siłę" fakultatywnie dla wszystkich Masterów - jak dobrze sobie zdajesz sparwę BP jest cały czas opcjonalne i prawie wszyscy je stosują bo jest dobrze zrobione. Tak miało wyglądać też z zasada malowania dla wszystkich.

Ad.2 Pytania były dość jasne i powtarzanie tego samego głosowania które było miesiąc temu jest wałem na całej linii. Pech chciał, że Ziemko jako mod nie napiał swojego posta w głosowaniu (w zasadzie zdania "będzie to opcjonalne") tylko w dyskusji, bo uważał że nikomu nie przyjdzie do głowy podwarzanie czegoś co jest pewne. Jak widać się mylił :?

Ad.3 Nie dawaj przykładów argmentów które są "utopijne" i które "zamydlają" tylko obraz dyskucji. Wiesz przecież dobrze że na WI nigdy nie będzie tylu pkt. z malowania - polecam lekturę zasad z poprzednich naszych turniejów.

Reasumując głosowania jest nie ważne, bo chcesz wykorzystać sytację "literalnie", z argumantacją "bo nie było tego napisane w głosowaniu" - to jest robienie z ludzi idiotów, bo przecież zdecydowana większość LL uważała,że robimy coś na zasdzie BP, opcjonalny system który będziemy udoskonalać. Świadczy o tym wiele posów osób z LL, które to podkreślały w kilku dyskusjach. Dlaczego wtedy nie skorygowałeś maila Ziemka. Myśle, że ja, Ziemko, Gajowy czy inni inaczej by wtedy zagłosowali i w ogóle nie było by całej dyskuscji dotyczącej ujednolicenia malowania na Masterach.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Dalmar pisze:Ad.2 Pytania były dość jasne i powtarzanie tego samego głosowania które było miesiąc temu jest wałem na całej linii. Pech chciał, że Ziemko jako mod nie napiał swojego posta w głosowaniu (w zasadzie zdania "będzie to opcjonalne") tylko w dyskusji, bo uważał że nikomu nie przyjdzie do głowy podwarzanie czegoś co jest pewne. Jak widać się mylił :?
Nie wszyscy czytali dyskusje, a pytania byly postawione calkiem jasno - moim zdaniem wiele osob od poczatku wiedziala, ze chodzi o obowiazkowa ocene malowania, a to co powtarzal Ziemko jakos tak przeszlo bez echa... no bo tak. W kazdym razie obecne glosowanie, ktore jest w 100% klarowne wyjasni wszelkie nieporozumienia zwiazane z niedokladna interpretacja pytan z 1szego glosowania.
Dalmar pisze:Ad.3 Nie dawaj przykładów argmentów które są "utopijne" i które "zamydlają" tylko obraz dyskucji. Wiesz przecież dobrze że na WI nigdy nie będzie tylu pkt. z malowania - polecam lekturę zasad z poprzednich naszych turniejów.
Moze przeholowalem, sorry, ale sam chyba pamietasz komentarze w zeszlym roku, kiedy opublikowaliscie swoja propozycje oceny malowania na WI - 3 strony spamu i lamentu, bo wiele osob uwazalo, ze robicie turniej pod siebie (z pamieci: zaproponowaliscie progi 25 za malowanie i 15 za test wiedzy, potem pod wplywem komentarzy obnizyliscie, ale juz nie pamietam do jakiego pulapu - bodajze 20 i 10).
Dalmar pisze:Myśle, że ja, Ziemko, Gajowy czy inni inaczej by wtedy zagłosowali i w ogóle nie było by całej dyskuscji dotyczącej ujednolicenia malowania na Masterach.
Bylo 15:8, wiec nawet jakbys Ty, Gajowy i Ziemko zaglosowali inaczej, to wciaz byloby 12:11.

I nie jestem zadnym jebanym walkarzem.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Nie zaliczanie masterów to jakaś paranoja, to nie uderza w organizatora tylko w graczy. Zróbmy w końcu BP malarski jako wytyczną a tak samo jak z BP zezwalajmy na dodatkowe modyfikacje (patrz kohortex chociażby który dodatkowo ciął niektóre armie), nawet jak przegłosujemy obowiązkowy schemat to tylko zrobimy sobie niepotrzebne spory z jakimś organizatorem który jest immune to reason. Sama dyskusja i tak pchnęła cały problem w dobrym kierunku, a taki organizator będzie dość mocno ciśnięty przez graczy. Po co nam ta kłótnia skoro i tak organizator ma wybór a my nie mamy logicznej sankcji. Wyluzujmy trochę język.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Panowie troche poluzujmy zwieracze. Juz mam wystarczajaco flejma na klubowym forum Kohorty z powodu akcji "noszenie blatow".

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Ziemko pisze:Panowie troche poluzujmy zwieracze. Juz mam wystarczajaco flejma na klubowym forum Kohorty z powodu akcji "noszenie blatow".
A, no to w takim razie przepraszam.... co zlego to nie my.

#-o
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

bless pisze: #-o
to mało powiedziane... :?

Abandoned

ODPOWIEDZ