7 ed. - nowe HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
A skąd wiesz? U krasnali po prostu nie widać róźnicy
Co do opini ,że HE to geje ,to ja nacjonalistycznie powiem, że na pal każdego co tak rzeknie
A żeby nie było ,że nie pisze na temat związany z "Tematem", to w sumie fajnie by bylo gdyby odnowili w 7ed słóżki. Może na innych zasadach bo aktualne najlepsze nie są ale za to klimatyczna jednostka A jakimiś ładnymi maginkami też bym nie pogardził.
Co do opini ,że HE to geje ,to ja nacjonalistycznie powiem, że na pal każdego co tak rzeknie
A żeby nie było ,że nie pisze na temat związany z "Tematem", to w sumie fajnie by bylo gdyby odnowili w 7ed słóżki. Może na innych zasadach bo aktualne najlepsze nie są ale za to klimatyczna jednostka A jakimiś ładnymi maginkami też bym nie pogardził.
mod on:
przestańcie spamować!! Nie chce mi się robić porządków. Do tej pory było bez spamu, a ostatnio strasznie spamujecie. Już wykaoswałem tony spamu i apeluje o zaprzestanie pisać zupełnie nie na temat
pozdrawiam
mod off
przestańcie spamować!! Nie chce mi się robić porządków. Do tej pory było bez spamu, a ostatnio strasznie spamujecie. Już wykaoswałem tony spamu i apeluje o zaprzestanie pisać zupełnie nie na temat
pozdrawiam
mod off
nie chce mi sie dywagowac na tematy gejostwa ale zauwazyc jedynie pragne ze w armii WE wiecej jest kobiet niz w innych armiach[ moze jedynie DE moga nam dorownac iloscia bo jakoscia pewnie nie ]
wracajac do waszych "drobnych" zyczen to powodzenia...
-chcecie honory jako kindredy? jaja sobie robicie? ser dla kazdego maga i bez limitow? fajnie a moze jeszcze dodatkowo czar bedzie? moglo by byc cos jak przynaleznosc do konkretnych rejonow jak tritanoic czy lotherien albo cus podobnego dajacego odpowiednie bonusy... i wady bo to idzie w parze jesli nikt nie zauwazyl jeszcze tego nic za darmo...
-slabo wam? a rydwanny 2 na 1 slot? malo? macie jeszcze 2 orly w rar na 1 slocie gdy my mamy 1... macie ciezkie kawy czego ja nie uswiadcze...
zmiany sa potrzebne ale to co Wy wypisujecie to przeginki sa. pewnie cos dodadza, cos potanieje cos podrozeje i cos zlikwiduja zastepujac nowym niekonieczie lepszym lub grywalnym... pozyjemy zobaczymy
wracajac do waszych "drobnych" zyczen to powodzenia...
-chcecie honory jako kindredy? jaja sobie robicie? ser dla kazdego maga i bez limitow? fajnie a moze jeszcze dodatkowo czar bedzie? moglo by byc cos jak przynaleznosc do konkretnych rejonow jak tritanoic czy lotherien albo cus podobnego dajacego odpowiednie bonusy... i wady bo to idzie w parze jesli nikt nie zauwazyl jeszcze tego nic za darmo...
-slabo wam? a rydwanny 2 na 1 slot? malo? macie jeszcze 2 orly w rar na 1 slocie gdy my mamy 1... macie ciezkie kawy czego ja nie uswiadcze...
zmiany sa potrzebne ale to co Wy wypisujecie to przeginki sa. pewnie cos dodadza, cos potanieje cos podrozeje i cos zlikwiduja zastepujac nowym niekonieczie lepszym lub grywalnym... pozyjemy zobaczymy
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
@bigpasiak , co do rydwanow i orlow to wraz z nowa edycja beda juz tylko 1 na slot.. wiec to bedzie spore uciecie sily HE.. mam nadzieje ze przynajmniej bolce beda 2 na slot.
poza tym porownywanie WE i HE pod wzgledem jednostek to, za przeproszeniem, glupi pomysl. a WE maja drzewa...a He bolce - co jest lepsze?... itp..itp. do usranej smierci tak mozna....a i tak nic to nie da.. na armie patrzy sie w calosci a nie na poszczegolne jednostki.
poza tym porownywanie WE i HE pod wzgledem jednostek to, za przeproszeniem, glupi pomysl. a WE maja drzewa...a He bolce - co jest lepsze?... itp..itp. do usranej smierci tak mozna....a i tak nic to nie da.. na armie patrzy sie w calosci a nie na poszczegolne jednostki.
GW zwalilo z tymi orlami ale u HE w nowym podreczniku tez pewnie beda 1 na slot ....macie jeszcze 2 orly w rar na 1 slocie gdy my mamy 1...
I bardzo dobrze bo WE to zgola inna armia niz HE .Jakos nie widze ciezkiej kawy pomykajacej po lesie ...macie ciezkie kawy czego ja nie uswiadcze...
no wlasnie o to chodzi ze kazda armia jest inna! a wiekszosc chce najlepsze rzeczy z unikalnego charakteru poszczegolnych armii w swojej... no i Asassello wlasnie wy panowie HE zaczeliscie porownywac i narzekac co inne armie maja a wy nie... czyli autokrytyka
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
No masz rację choć niektóre rzeczy,patrząc na inne armie można by pozmienaiać,np koszt naszego łucznika w porównaniu do we,albo koszt bolca w porównaniu do dwarfickiego.No i można by przeprowadzić zmainy takie aby troche urozmaicić rospiski.
Obciecie 2 rydwanów na slot to nie bedzie obciecie sily tylko jej drastyczne zmniejszenie.Charioty teraz HE nie sa porywajace wiec mam nadzieje ze bedzie jakas rekompensata gdzie indziej.Bo rydwany to wazna kontra i jakas obrona np. przed takimi wygietymi draidami.
@Pasiak:mowisz ze nie masz ciezkiej kawy.Tyle ze HE jak nie zbreakuja wroga w szarzy to potem w 90% przypadkow dostaja łomot.Co z tego ze kawa jest ciezka jak po szarzy wali z s3 i ma t3.A twoje elfiki np wyplacaja 2 ataki z s4 ws5 maja save ward itd wiec moga sie bic dalej na poziomie w kolejnych walkach.
@Pasiak:mowisz ze nie masz ciezkiej kawy.Tyle ze HE jak nie zbreakuja wroga w szarzy to potem w 90% przypadkow dostaja łomot.Co z tego ze kawa jest ciezka jak po szarzy wali z s3 i ma t3.A twoje elfiki np wyplacaja 2 ataki z s4 ws5 maja save ward itd wiec moga sie bic dalej na poziomie w kolejnych walkach.
Niektórzy to chcą wygiąć te HE ponad poziom wyznaczony przez Bretonnię. Moim zdaniem HE potrafią powalczyć nawet w dalszych rundach. Napewno save może pomóc przytrzymać.
Co do driad - takie gięte nie są. Teraz podatne na szarże taktyczne. Kloca od frontu to nie złamią, nie obejdą (5 Mv z obcięciem marszu), nie mogą dać flee. Grając DE jestem w stanie jakiś remis ugrać, a HE, które mają dużo mocniejszą magię, rydwany i kawalerie z dużym zasięgiem szarży oraz bolce (łucznicy w sumie to to samo, co WE, tyle że minimalnie słabiej trafiają), to powinny wygrać - odpowiednio poprowadzone of cors.
Co do driad - takie gięte nie są. Teraz podatne na szarże taktyczne. Kloca od frontu to nie złamią, nie obejdą (5 Mv z obcięciem marszu), nie mogą dać flee. Grając DE jestem w stanie jakiś remis ugrać, a HE, które mają dużo mocniejszą magię, rydwany i kawalerie z dużym zasięgiem szarży oraz bolce (łucznicy w sumie to to samo, co WE, tyle że minimalnie słabiej trafiają), to powinny wygrać - odpowiednio poprowadzone of cors.
Dla panow w szlafrokach:
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=81738
czyli jeszcze z pol roku. Moze chociaz zdjecia sie szybciej pojawia. Szybciej znaczy w przeciagu miesiaca - dwoch
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=81738
czyli jeszcze z pol roku. Moze chociaz zdjecia sie szybciej pojawia. Szybciej znaczy w przeciagu miesiaca - dwoch
kiedys Szaman juz wypaplal ze HE wyjda ok Listopada.
teraz tylko czekac na przecieki co do zasad
teraz tylko czekac na przecieki co do zasad
Już kilka było,takich bardziej konkretnych,ale wg mnie nowe he wyjdą odrazu po nemesis,czyli ok września,bo moim zdaniem już figóry będą zrobione(bo podobno w toku)no i ile można myśleć nad zasadami,no chyba że mieli by tą armię odgiąć w strone jedną lub drugą.
Macie tutaj fotkę wypraski z herosami (taka sam jak do Orków i Imeprium), czyli jeden pan konno, drugi śmiga na piechtę.
Enjoy
Enjoy
- Temple Guard
- Falubaz
No proszę, brawo, wreszcie jakiś konkretny przeciek, to chyba pierwsza fotka nowoedycyjnych figurek HE, czekamy na więcej
Nie ma to jak pokazać/dać coś HE graczom, 2 na 3 marudzi - typowe
a główki są dwie na wyprasce (więcej się nie dopatrzyłem), jedna normalna bez hełmu, druga w hełmie do którego można dokleić 2 warianty skrzydeł: błoniaste albo pierzaste, co w sumie daje 3 warianty głowek dla 2 modeli.
a główki są dwie na wyprasce (więcej się nie dopatrzyłem), jedna normalna bez hełmu, druga w hełmie do którego można dokleić 2 warianty skrzydeł: błoniaste albo pierzaste, co w sumie daje 3 warianty głowek dla 2 modeli.
no prosze
mi się podoba i to bardzo, konik bardzo okey jednak ja będe narzekał, że to plastik gdyby to był metal to cudeńko...
skad masz fotke??
mi się podoba i to bardzo, konik bardzo okey jednak ja będe narzekał, że to plastik gdyby to był metal to cudeńko...
skad masz fotke??