Piotr3K pisze:Slann przypadkiem nie może?Jab pisze:Nie...
BSB nie może być generałem - NIGDY
Zasady ogólne - polecam
Może!
Moderator: JarekK
Piotr3K pisze:Slann przypadkiem nie może?Jab pisze:Nie...
Zasady ogólne - polecam
czy możesz przytoczyć cytat?Jab pisze:Nie...
Zasady ogólne - polecam
Akurat Slann może wziąć magiczny sztandar bez ograniczeń punktowych + 100 punktów na itemy. Ale powiem Ci, jeśli Slann bierze magiczny sztandar + 100 punktów na itemy + 4 Disciplines - łohohooo wpakowałeś 700-800 punktów w jeden model kolego! A tu cytacik na potwierdzenie:Szymon94 pisze:Mam pytanie normalnie BSB (magicznym banerem) nie ma itemów a u slana mogą być ?
A Slann however
may have a magic banner (any points value), as well
as his normal 100 points of magic items.
Nie ma tego w AB - kolejna głupota, popełniona przez GW przy wydawaniu podręcznika. Na szczęście skorygowali to w Erracie do Warriors of Chaos:gerald_tarrant pisze:czy możesz przytoczyć cytat?
bo chciałbym się upewnić, a ani w AB, ani e RB nie znalazłem przeciwwskazań, mimo, że długo szukałem
A to, że Slann może być zarówno generałem i BSB mamy zapisane w tej samej ramce, w której jest, że Slann może mieć magiczny baner + 100 punktów na itemy:Page 121, Battle Standard Bearer’s box out.
The following should be added:
The Exalted Hero carrying the Battle
Standard may not be the army’s general.
A Saurus or Skink Battle Standard Bearer
may not be the army's General, though a Slann may be.
Ale po co to gdybanie?Azgaroth pisze:Pytanie - czy czar Cloying Quagmire z Nurgla może działać na steam tanka ? Wiem, że tank można zranić czarami zadeklarowaną siłą ale co jeśli nie jest to czar raniący ( bo jeśli nie zda testu inicjatywy i zda armor save to po prostu tonie i zdejmuje się go z pola bitwy ) ?
Tylko, że:Piotr3K pisze:Ja napisałem, że właśnie nie działa na oddział. Jakby oddział sam miał MR a heros w nim siedział to jego by ten MR też dotyczył, ale odwrotnie to nie działa. Ale nadal nie wiem jak ze smokiem..
Tak z samych punktów... ale doliczyłem 100 za bycie generałem i 100 za bycie sztandarem - czyli w jeden model jest wpakowane ewentualne (maksymalnie) 800 punktów dla przeciwnika.Grolshek pisze:Slann maksymalnie może być wart 600 pkt.
mały podręcznik strona 82gerald_tarrant pisze:mam takie pytanie:
czy jeśli w armii mam tylko jednego bohatera, to czy mogę go zrobić zarówno generałem i BSBkiem?
bo w naszym AB nie znalazłem przeciwwskazań
to akurat nie potwierdza niczegoWaldi pisze:mały podręcznik strona 82gerald_tarrant pisze:mam takie pytanie:
czy jeśli w armii mam tylko jednego bohatera, to czy mogę go zrobić zarówno generałem i BSBkiem?
bo w naszym AB nie znalazłem przeciwwskazań
"Sztandar Armii powierzany jest zwykle modelowi postaci, z tym, że zwykle nie może to być model samego Generała"
fakt, dzisiaj sciagnalem faq i jednak jestMac pisze: Nie ma tego w AB - kolejna głupota, popełniona przez GW przy wydawaniu podręcznika. Na szczęście skorygowali to w Erracie do Warriors of Chaos:Page 121, Battle Standard Bearer’s box out.
The following should be added:
The Exalted Hero carrying the Battle
Standard may not be the army’s general.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.