Na pomoc LL w kwestii malowania.
Moderator: swieta_barbara
Re: Na pomoc LL w kwestii malowania.
Tak uscislijmy na sile jak ma wygladac test wiedzy , na jakie punkty kto ma grac , kiedy ma sie odbyc master - niech LL ustali wszystko za organizatorow - a jak frekwencja przez to bedzie slaba to LL raczki umywa. Normalnie witamy w polskiej wfb komunie.
To jest tak oczywiste, że nie wiem jak ktoś może tego nie widzieć.Paffeu pisze:ja osobiscie sądze że ujednolicenie oceny malowania i testów (albo ich wywalenie) na pewno nie wpłynie negatywnie na frekwencje.
Sądzę nawet, że na frekwencję coś takiego wpłynie pozytywnie.
jakby to powiedzieć, właśnie uczestnicze w organizowaniu Bazyliszka, nie jest to spory wkład, ale jednak cos tam robię
A żeby wyjaśnić: wydaje mi się, że będzie więcej takich osób, które przekona do przyjazdu nie udupienie na starcie przez hobbystykę niż takich, które nie przyjadą bo nie wygrają dzięki hobbystyce.
A żeby wyjaśnić: wydaje mi się, że będzie więcej takich osób, które przekona do przyjazdu nie udupienie na starcie przez hobbystykę niż takich, które nie przyjadą bo nie wygrają dzięki hobbystyce.
Chlopaki zdejmijmy w ogole ocene malowania zostawmy tylko wymog bedzie najfajniej.
nosisz blaty? mylisz pojecia kolego, ty moze pomagasz bo organizator powiedzial zrob to i to ale to on ma wszystko na glowie i pilnuje zeby bylo zrobione
Mowiac organizacja mastera mam na mysli zalatw sale, sponsorow, nagrody, i mase innych pierdol, wyloz kase z walsniej kieszeni na wszystko a potem modl sie zeby sie zwrocilo...
Mowiac organizacja mastera mam na mysli zalatw sale, sponsorow, nagrody, i mase innych pierdol, wyloz kase z walsniej kieszeni na wszystko a potem modl sie zeby sie zwrocilo...
A mnie sie wydaje, ze jak mialo byc obowiazkowe, to obowiazkowe.[/quote]Jankiel pisze:A mnie się wydaje, że jak miało być opcjonalne, to opcjonalne.
pozwolę sobie zauważyć że pomysł z obowiązkowością mocno mnie zaskoczył i na pewno nie było to wspomniane na początku głosowania, ba nawet zachęcano do glosowania mówiąc że nowa ocena malowania jest nieobowiązkowa - brzydko nie chcę już czytać postów o nie korumpowaniu głosujących czy innych wypowiedzi świadczących o niebywałych standardach moralnych... wiemy jak było ze składem na ETC - nie chciałbym byśmy wracali do takich metod - K.U.R.W.A. - nie wiesz jak się zachować zachowuj się przyzwoicie - głosujcie sobie co tylko chcecie tylko proszę nie wciskajcie ludziom ciemnoty.
sorry za mocne słowa ale apeluję o rozwagę odrobinę rozsądku - zróbcie dobry system oceniania malowania to z pewnością się on przyjmie - tak jak BP - dlaczego bo jest dobry. a nie stosujcie bolszewicko-Pisowskich metod
z mojej strony EOT i no offence
Żaba
- swieta_barbara
- habydysz
A co to za roznica? Na WD i DMP nie ma oceny malowania, na 6 masterach jest 5 bitew, na 1 jest 4, na 1 jest 6. Uznajmy, ze WI i Kohortex mieszcza sie w marginesie bledu (przy czym jeden ma troche ograniczona ocene, a drugi ma troche rozbudowana).Kruti pisze:Ktoś kiedyś wpadł na to, żeby za malowanie przyznawać nie punkty, tylko procenty? Tj. Iles tam procent całości z bitew?
Nie skumałeś.swieta_barbara pisze:A co to za roznica?Kruti pisze:Ktoś kiedyś wpadł na to, żeby za malowanie przyznawać nie punkty, tylko procenty? Tj. Iles tam procent całości z bitew?
Gracz w trakcie oceny malowania zamiast, dajmy na to 18 punków z malowania, dostaje 18%. Jest to 18% z jego wyniku z bitew zrobionych w turnieju. Jeżeli bedzie mial z bitew powiedzmy 65 pt. to dostanie 12 pt z malowania. Łączy fajnie pomalowaną armię z umiejętnością grania...
Kacper Lublin ma tez 6
- swieta_barbara
- habydysz
No fakt, zapomnialem. Balans jest lekko zachwiany - najwyzsza pora, zeby Macki znow dostaly mastera :]
to zdecydowanie dobry pomyslswieta_barbara pisze:No fakt, zapomnialem. Balans jest lekko zachwiany - najwyzsza pora, zeby Macki znow dostaly mastera :]
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
To się grubo mylisz - poczytaj posty moje, Ziemka i innych z początku grudnia o tym temacie. Ja nawet jak oddawałem głos w głosowaniu podkreślałem, że jest to opcjonalne. My cały czas reprezentujemy cały czas ten sam pogląd.Kalesoner pisze: A ja sądzę, że gdyby przechodziła opcja z WOW i tym podobnymi pierdołami, to byście się cieszyli że ma być obowiązkowe. Zaczęło wychodzić nie tak jak chcecie więc nagle robicie raban. Znów strzeliliście sobie w stopę?
Żeby znowu nie miał kto zgłosić do ligi, nie mówiąc o wysłaniu wyników?No fakt, zapomnialem. Balans jest lekko zachwiany - najwyzsza pora, zeby Macki znow dostaly mastera :]
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.