2350DE taki standardzik mój na te pkt
Re: 2350DE taki standardzik mój na te pkt
Aj my bad, myslalem, ze mowa o lordzie. Duza soska na smoku to troche strata punktow imho. Chociaz ostatnio grywal tak Barbara i bardzo nie narzeka
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Bo prawie nikt nie gra inaczej?Rince pisze:No bez kitu... Poza tym furii nie ma na stole srednio w 2giej turze.
No tak black dragon jest totalnie beznadziejny... Dlatego rozpa odnoszaca najwieksze sukcesy to wlasnie smok+gejowisko.
Furie są w 2giej, a jak potrzeba to są i w 3ciej turze. Jeśli gra się z ludźmi którzy maja głowę na karku.
Ja znam ludzi co nie jadą na padake domonami i taką sorcke na pegazie nawet z fokusem wyciągną.
Co ty gadasz... Bardzo duzo ludzi gra offensem, a 3 z 5-6 wypowiadajacych sie w tym topicu osob, gra gejami z magia.
Aha, czyli madry gracz, skitra furie i od pierwszej tury odsloni mi jakis fajniejszy cel dla bolcow? Powiedzmy, ze 1wszej turze wypalam z 4 bolcow do furii. Statystycznie schodza 4. Do tego ze 1-2 z lifetakera. Tylko z tego zdejmuje 1/3 furii. Do tego dochodzi jakas tam magia i jakas tam zalozmy 20tka shejdow. Nie wiem jak ty sobie wyobrazasz, zeby zlapac furiami magiczke skitrana za terenem. Na pewno da sie, ale bez brawury.
Aha, czyli madry gracz, skitra furie i od pierwszej tury odsloni mi jakis fajniejszy cel dla bolcow? Powiedzmy, ze 1wszej turze wypalam z 4 bolcow do furii. Statystycznie schodza 4. Do tego ze 1-2 z lifetakera. Tylko z tego zdejmuje 1/3 furii. Do tego dochodzi jakas tam magia i jakas tam zalozmy 20tka shejdow. Nie wiem jak ty sobie wyobrazasz, zeby zlapac furiami magiczke skitrana za terenem. Na pewno da sie, ale bez brawury.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
problem z magicą na smoku jest tego rodzaju że jest on jej zbędny plusy są takie że nie bierze terrora, łatwo nie zjedzą jej śmiecie + trzyma dużo punktów - to nie smok chaosu który z magiem gejuje się dużo skuteczniej i mniej sympatycznie dla przeciwnika. Opcja nie jest beznadziejna ba nawet sporo na niej grałem ale piesza wersja jest lepsza bo tańsza... gdyby magiczkę na pegazie dało by się zabezpieczyć przed psychologią wybrał bym właśnie taką eko-wersję. A tak...
Ż.
P.S. przynajmniej w DE można pograć taką rozpą i nie jest ona takim dramatem jak w innych armiach
Ż.
P.S. przynajmniej w DE można pograć taką rozpą i nie jest ona takim dramatem jak w innych armiach
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
przecież mamy perle.Żaba pisze:gdyby magiczkę na pegazie dało by się zabezpieczyć przed psychologią wybrał bym właśnie taką eko-wersję. A tak...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
cóż, nie można mieć wszystkiego. Zresztą jak Rince napisał, nie ma Kheleta na czarce, za to jest na BSB
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Napisałem tylko że mam zamiar potestować a tu już boom
Żaba testowałem czarke na pegazie i z ogerniętymi graczami naprawdę średno się sprawdza. Poza tym czarki na smoku nie sposob złapać niczym lekkim... bo? Smok rozwali tego śmiecia na cacy. Fakt w cholere ptk kosztuje ( gdzie ty pewnie wydał byś na następne masse boltów) ale wydaje mi sie ciekawą opcją i spokojnie można nią grać na turniejach
Rince spoko wywal przez 2 tury 4 bolty w furie zeby je zjeść a potem Ci blodzio i psy z korniszonem w dupe wjadą
Żaba testowałem czarke na pegazie i z ogerniętymi graczami naprawdę średno się sprawdza. Poza tym czarki na smoku nie sposob złapać niczym lekkim... bo? Smok rozwali tego śmiecia na cacy. Fakt w cholere ptk kosztuje ( gdzie ty pewnie wydał byś na następne masse boltów) ale wydaje mi sie ciekawą opcją i spokojnie można nią grać na turniejach
Rince spoko wywal przez 2 tury 4 bolty w furie zeby je zjeść a potem Ci blodzio i psy z korniszonem w dupe wjadą
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
A gdzie napisalem, ze przez 2? Lubisz miec furie na stole, majac 4 bolce? Tur jest 6. W pierwszej stac mnie na to, zeby pozbyc sie niewygodnego smiecia, ale jak ksiadz woli...
Tak generalnie strata punktowa przy opcji ze smokiem, nie jest az tak odczuwalna, bo z automatu traci sie slot hero. Pozniej jeszcze 130 punktow i po krzyku Czyli 3 bolce zamiast 4 i ze 2och shejdow. Nie jest zle.
Tak generalnie strata punktowa przy opcji ze smokiem, nie jest az tak odczuwalna, bo z automatu traci sie slot hero. Pozniej jeszcze 130 punktow i po krzyku Czyli 3 bolce zamiast 4 i ze 2och shejdow. Nie jest zle.
Jasne zapominając o flamerach, horrorach i magi przeciwnika to jasne! " WE CAN DO THAT!"
Rince no spoko ale dalej zapominasz ze Armia demonów nie skłąda sie tylko z 3 unitów. Fakt nie nie mają konfortowo ale na pewno nie przesrane...
Rince no spoko ale dalej zapominasz ze Armia demonów nie skłąda sie tylko z 3 unitów. Fakt nie nie mają konfortowo ale na pewno nie przesrane...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Po pierwsze jeśli Ty zaczynasz to co piszesz mogłoby mieć sens, ale jesli grasz z naprawde rozgarnietym graczem to wystawi Ci oddział bloodleterów lub inne GWno i sobie do nich strzelaj dowoli, pozwoli Ci nawet strzelić do 6stki psów pod warunkiem że nie bedzie to skupiony ostrzał 4 boltówRince pisze:A gdzie napisalem, ze przez 2? Lubisz miec furie na stole, majac 4 bolce? Tur jest 6. W pierwszej stac mnie na to, zeby pozbyc sie niewygodnego smiecia, ale jak ksiadz woli...
Twoje założenia sprawdzają się w 100% na płaskim terenie i w przypadku zaczynania, ustawienia się strikte pod oddziały przeciwnika. A to nie tędy droga
Ja chciałbym zawsze z tak "rozgarniętymi" przeciwnikami Demonów grać co Ty...
Aha, czyli madry gracz, skitra furie i od pierwszej tury odsłoni mi jakiś fajniejszy cel dla bolców
Oczywiście ze tak zrobi, jeśli dzięki terenom utrudni Ci skupienie ostrzału w jakiś jednostki to Demony mogą sobie na to pozwolić.