wiarygodnośc Poczty Polskiej

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Metalwalker
Wałkarz

Post autor: Metalwalker »

Rynek Pocztowy zostanie uwolniony w 2009 roku , w tedy to mogą pojawić się faktyczni konkuręci poczty, co do przeglądania paczek ,albo nieajborze listów LUDZIE naprawdę dajcie spokuj pomyście przez chwilę ile tysięcy ich przechodzi przez maszyny dzielonce które je uszkodzają , ldzie patrzą jak szybko robotę skoniczyć, bo jak na razie cały temat zrobił z Poczty Polskiej jedną wielką FAFIĘ :x , która to czycha na te biedne figurki wasze!!!, zarobki są rzałosne wchodząc na pocztę jako pracownik dostaje się 1200 PLN BRUTTO po wszystkim zostaje jakieś 800 PLN, i wiecie co jak czytam takie posty to mi się odechciewa pracować dla ludzi , bo robiłem to tylko z tego powodu że lubię swoją pracę ale po przeczytaniu takich forum i ich rzalów odechciewa mi się, i niedługo sami se będziecie nosić sobie listy bo prawda jest taka że nie ma urzędu gdzie nie brakuje listonoszy do pełnego etatu :!: :( :!: :!:

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Tak. Maszyny dzielące uszkadzają paczki. I pod....dalają to co jest w środku. Z uwolnieniem rynku masz rację - to jedyna recepta na nasze bolączki. Nic tak dobrze nie daje po krzyżu jak zdrowa konkurencja. Bo na razie albo ryzykujemy albo sami sobie możemy nosić paczki.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Krzechu
Wałkarz

Post autor: Krzechu »

Metalwalker - litości... niskie zarobki w żadnej mierze nie usprawiedliwiają zwykłego złodziejstwa. Oczywiście, że nie każdy pracownik Poczty kradnie, ba, zapewne jest to mniejszość. Ale rzutuje to na całą firmę, o której kiepska opinia raczej znikąd się nie wzięła.

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

W 100% zgadzam się z Krzychem ponieważ, oczywiście nie każdy pracownik kradnie ale niektórzy niestety tak ale to i tak nie usprawieliwia go to ze ma małe zarobki, bo sama kradziesz lub zniszczenie kogoś rzeczy jest okrutnie i to oddalając sie od tematu figurek. Niestety w Polsce są złodzieje ale cóż zrobimy musimy czekać do 2009 roku aby weszła jakaś konkurencja, bo z tego co wiem to są również inne firmy które dowożą paczki, mam kumpli co mają w innych firmach dowożenie paczek i zawsze je chwalą a jak wspomnę nim co powiedzą o poczcie polskiej
to zawsze są jakieś skargi.....
ale to tylko moja wypowiedz na ten temat
Pozdro....

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

Metalwalker pisze:Rynek Pocztowy zostanie uwolniony w 2009 roku , w tedy to mogą pojawić się faktyczni konkuręci poczty, co do przeglądania paczek ,albo nieajborze listów LUDZIE naprawdę dajcie spokuj pomyście przez chwilę ile tysięcy ich przechodzi przez maszyny dzielonce które je uszkodzają , ldzie patrzą jak szybko robotę skoniczyć, bo jak na razie cały temat zrobił z Poczty Polskiej jedną wielką FAFIĘ :x , która to czycha na te biedne figurki wasze!!!, zarobki są rzałosne wchodząc na pocztę jako pracownik dostaje się 1200 PLN BRUTTO po wszystkim zostaje jakieś 800 PLN, i wiecie co jak czytam takie posty to mi się odechciewa pracować dla ludzi , bo robiłem to tylko z tego powodu że lubię swoją pracę ale po przeczytaniu takich forum i ich rzalów odechciewa mi się, i niedługo sami se będziecie nosić sobie listy bo prawda jest taka że nie ma urzędu gdzie nie brakuje listonoszy do pełnego etatu :!: :( :!: :!:
Urzekła mnie twoja historia...
Zwłaszcza konkuręci, spokuj, dzielonce (tu trochę się domyślałem o co chodzi...), uszkodzają, Fafię, rzałosne, pewnie i tak to nie wszystko...

Pewnie że sami będziemy sobie nosić, bo wśród battlowców nikt nikomu nic nie zabierze, potwierdzone choćby z turnieji (nie mówię o jakimś wyjątku który rzadko bywa).
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Niestety w Polsce są złodzieje ale cóż zrobimy musimy czekać do 2009 roku aby weszła jakaś konkurencja
Przeciez jest In Post.
Tańszy i pewniejszy. Niestety nie obsługuje jeszcze wszystkich miast, ale dla indywidualnych klientów działa dopiero kilka miesięcy.

Awatar użytkownika
Metalwalker
Wałkarz

Panowie podłem zarobki nie po to, aby wam udostępnić nową broń "tkie zarobki teg i tamtego..." po prostu ktoś się pytał proszę bardzo poinformowałem tylko, co do uwolnienia rynku to hehehehe możecie się zdziwić jak dziełaja inne poczty ot taki przykład: ktos wysłał paczką z USA do Hiszpani czy włoch (nie pamiętam) Death Korps of Krigg za jakieć pare tysiące dolarów i co do adresata doszło może z jedna trzecia po wielu perturbacjach, ze swojego doświadczenia wiem że inne poczty świata np: niemiec , angli i usa ma większy bałagan niż my w polsce a skargi rozpatruje się w miesiącach, A co do listonoszy pamiętajcie że to tylko ludzie i większości z nich to uczciwi ludzie nie złodzieje tak jak większości z nas, a wsiród was wszyscy są tacy oki ?? , wiem że nie sam byłem tego światkiem (nie będę tego opowiadał bo nie moja to sprawa) , ale jak pracowałem przy turniejach zdarzyło się kilka razy!!, wiem ten temat to rzeka i tak powiem ja koniczę się tu wypowiadać !!!!

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

konicz szybciej bo jakto jest w mojej piosence: "krew mi twarz zalewa"...
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Metalwalker
Wałkarz

Odpowiem tak co by cie zalała 8) , uwielbiam takich IGNORANTÓW, filozofów domowych :? , jesteście jak w...d na d...e wszędzie was pełno , od przeczkola do rządu!! I zawsze słyszę tylko JA , JA , MI ŹILE !!!, kurde ludzie więcej tolerancji wobec innych :cry: !!!

PS Teraz to koniec, nie napiszę tu już nic "NIe chodzi tylko o ilości postów napisanych i kto jest tu warzniejszy" raczej o coś innego!!!!!

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

do Metalwalkera
szczerość twoich intencji jest niepodważalna,
natomiast argumentacja jaką prezentujesz jest nie do przyjęcia.
Poczta Polska to poważana instytucja państwowa o wielkiej historii,
niestety ostatnimi czasy jej autorytet drastycznie podupada
i jeśli ktoś jest temu winien, to znajduje sie on w jej szeregach.
Obrazek

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Teraz to koniec, nie napiszę tu już nic
Może to i nawet dobrze, bo takie byki we wcześniejszych postach waliłeś, że ja pie***le.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Metalwalker pisze:Odpowiem tak co by cie zalała 8) , uwielbiam takich IGNORANTÓW, filozofów domowych :? , jesteście jak w...d na d...e wszędzie was pełno , od przeczkola do rządu!! I zawsze słyszę tylko JA , JA , MI ŹILE !!!, kurde ludzie więcej tolerancji wobec innych :cry: !!!
Czekam aż Bartek zaloguje i to zobaczy. Jego poziom tolerancji wobec trolli jest wysoki, ale obawiam się, że nie aż tak wysoki :twisted:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Obcego sobie oglądałem, a tutaj takie jazdy. :)

Metalwalker, po pierwsze to słownik by Ci się jakiś przydał, po drugie to nad umiejętnością kulturalnej dyskusji by się też przydało popracować, a po trzecie i najważniejsze to po jaką cholerę, żeś słowo wrzód wykropkował, bo nie mogę za tym utrafić? Jak popracujesz nad tymi trzema punktami, to jak najbardziej możesz tutaj pisać, ale jeśli nie to może lepiej, że zrezygnowałeś.

Flame'a Metalwalkerowego uznaję za skończonego, wszystkie posty na ten temat będę od tego momentu wywalał.
A licky boom boom down!!!

SeVeR
Plewa

Post autor: SeVeR »

Trochę z innej beczki - Jakiś czas temu kupiłem przedmiot na Allegro. Sprzedawca wysłał mi go paczką priorytetową, za pobraniem. Listonosz odesłał mu paczkę, bo-jak sam twierdził-Był u mnie w domu i zakonnice powiedziały, że ksiądz o moim nazwisku tu nie mieszka. Nic dodać, nic ująć.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

he he he... dobre :)
a może masz login na allegro "ksiądz" ?
to by wiele wyjaśniało...
hmmm... tylko skąd siostry zakonne?
Obrazek

SeVeR
Plewa

Post autor: SeVeR »

Znalazłem miejsce, w którym był ów listonosz. To księża Salwatorianie. Dziwne jest to, że na budynku jest wielki adres, a listonosz twierdzi uparcie, że to była inna ulica. No nic, kazałem wysłać jeszcze raz. Człowiek ze mnie spokojny, więc nie robię mu awantury (na razie;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Mi tam babcia czasem przesyła kasę w kopercie jak dostaję kartkę z życzeniami i jak na razie nie było jakiś kłopotów, ale fakt faktem, że nie dbają o przesyłki.
Kiedyś listonosz na chama mi wciskał w skrzynkę kopertę C4 DeAgostini - cała została zmasakrowana, pognieciona, porwana, aż farbki które tam dołączali się wylały po całym wnętrzu.
A zostawianie awizo bez próby dzwonienia do domofonu nawet to normalka.

Niemniej jakiś mega odjechanych akcji nie miałem (bo do tego, że priorytet idzie 3 dni a polecony 2 tygodnie, to już się przyzwyczaiłem). Dajmy spokój pocztowcom, bo za gó..ne grosze tachają te torby, które grube kilkadziesiąt kilo czasem nawet ważą.

Awatar użytkownika
Vilgefortz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Vilgefortz »

nikt ich nie zmusza do takiej pracy wiec skoro juz sie jej podjeli niech ja wykonuja zetelnie
a co do zlodziejstwa to norma jak sie wysyla cos powyzej 20 pln to lepiej ubezpieczyc wtedy o dziwo ma zwyczaj docierac w calosci
no i trzeba pamietac o uiszczeniu oplaty w wysokosci 5 pln za to aby babka na poczcie napisala z laski odblaskowym mazakiem "ostroznie"
zas co do kasy lepiej kozystac z przekazow kurierskich

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Podnoszę temat, bo znakomity artykuł trafiłem:
http://polskatimes.pl/gazetawroclawska/ ... ,id,t.html

Mór na tę instytucję :evil: Jak się nie umie przeprowadzić informatyzacji, to się jej nie przeprowadza. Kropka.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

ale numer...

ale nie dziwie sie. Drugi raz nie doszla paczka z ratlingiem do klienta... Raz mi zwrócili, ciekawe czy zwrócą drugi raz...

ODPOWIEDZ