8 Edycja Warhammera I
Re: 8 Edycja Warhammera
Jak dla mnie w tej całej 8 edycji mogli by zmienic niektóre bzdurne zasady np. że jednostka może stać obok drugiej bokiem dosłownie o 1 cal od siebie i zaraz za linią wzroku a siebie i tak nie widzą;/ Mogli by wprowadzić coś takiego jak jakaś minimalna widoczność, która by polegała na tym że jednostka widzi 360 stopni np. 3 cale od siebie
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Na świecie tak. I to się dla GW liczy. A w Polsce scena 40stki jest bardzo w porządku.tetsuo pisze:W UK tak, w Polsce nie.I w 40stkę gra znacznie więcej osób niż w WFB.
O kampanii z Nagashem mówi się odkąd pamiętam. Nie nastawiaj się specjalnie.theudulf pisze:MOże i być tak, ze 8ma edycja zbiegnie się z nową kampanią, niby Nagash ma wtrącić swoje 3 grosze, dobrze pamiętam?:)
Poza tym jeśli dobrze pamiętam to GW chyba wycofało się z ogólnoświatowych kampanii.... a może mi procenty do głowy uderzają.
Nie napalam się mam to głęboko w poważaniu, po prostu ostatnio znajomi coś wspominali, ale nie jestem pewny, bo mimo, że gram już ładny parę lat, to jak oni gadają o nagashu i tych innych herosach/złoczyńcach to ja w większości przypadków nie mam zielonego pojęcia o co chodzi .
Największa maruda na Border Princes
A na kazdego latacza byl Sky Arrow of Naloer (jesli dobrze pamietam) - nie bylo twardziela.Azz pisze:Ale na takich ziomusiow byl tez black gem of gnaar (czy jakos tak) i zamykal lorda za trylion punktow do konca bitwy w pojedynku z czempionem za 50-80 punktow :], no i wspomniane mieczyki chyba frost blade w combie z potion of strenght.Żaba pisze:
Dla piewców 4-5 edycji battla przywołam klimatyczną rozpę chaosu - 25 % bohaterów na smokach i latających rydwanach tzeencza (z przedmiotami typu różdżka nurgla - bound spel powodujący śmierć celu forbindden rodem - irresistible force przy rzucaniu np. purple sun of xereus - templatka przesuwająca się o 4d6 cali - wszystko czego dotknie po drodze umiera na 3+ ) + 50% bloodthristerów z statami nieco lepszymi od obecnych (wszystko w połączeniu z zasadą high fly - 1 tura wlatujesz w powietrze - znikasz ze stołu - w następnej możesz wylądować/zaszarżować każdy punkt na mapie
Jesli 8 edycja bedzie miala cele misji podobne do 40tkowych to ja jestem jak najbardziej za, pozatym te wymienione ploty moga okazac sie bardzo fajne, moze w koncu jakis powiew swiezosci a nie kosmetyczne zmiany.
Pozdro Azz
Poza tym, Fly High nie byl wcale taki straszny Flee na szarze z Fly High i zostawal taki bolo nie wiadomo jak wypasiony jak na tacy
Zeby grac w 5 edycje wystarczylo jedno - nie brac przedmiotow powyzej 50 pts (a jeszcze ciekawsze byly gry z limitem 25 pts) i juz po krzyku.
Magia kolegialna byla natomiast traktowana jako opcjonalna i na turniejach sie tym raczej nie grywalo. Osobiscie "najlepiej" wspominam przeskakujace z oddzialu na oddzial plagi
Pozdrawiam
Seek honour as you act
and you will know no fear
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
a ja executoniers axe którym raz w jednej bitwie zdekapitowałem najpierw runelorda z t10 potem generała z dwoma warami i kosmicznym savem ( 6 na trafienie i kaplica)
Zeby bylo smieszniej wtedy magia byla jakos tak mniej dominujaca na polu bitwy. Tzn byla potezna, ale mialo sie ograniczona ilosc tych kart Wiatrow Magii na ture i nawet sami magowie w herosach nic nie mogli tu podpakowac. A teraz? wystawisz sobie 4 magow w armii + boundy i czarujace oddzialy i jak ktos chce sobie normalnie zagrac to odpada. Stara magia byla fajna...
Assaul of Stone i Fiery Convocation I te badziewia co rzucałeś z chaosdwarfowej magiizaborek pisze:
Magia kolegialna byla natomiast traktowana jako opcjonalna i na turniejach sie tym raczej nie grywalo. Osobiscie "najlepiej" wspominam przeskakujace z oddzialu na oddzial plagi
Z przedmiotów - Book of Sorcery Mój faworyt na Runelordzie
W 5 edycji, zeby rzucic taki czar dominujacytrzeba bylo sie napocic, czesto zbierac karty prze 2 tury... Dopiero 6 edyccja i "nowa" magia pokazala, co to znaczy dominacja magii na polu bitwy
Seek honour as you act
Mam takie pytanie - może naiwne bo jestem jeszcze świeży w tych tematach
Czy WE mają już 7 ed. Army booka ?? i czy są jeszcze jakieś armie które maja 6 ed. booka ??
Czy WE mają już 7 ed. Army booka ?? i czy są jeszcze jakieś armie które maja 6 ed. booka ??
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
Zapomniałeś dodać, że istniał blade of cocacila (nie wiem czy dobrze nazwę zapamiętałem), który wymiatał, bo wyłączał całą magię w styku z posiadaczem miecza do tego heart of voue (chyba dobra nazwa) i był gites . No ale żaba wtedy kosztowała około 1000pts. Czwarta edycja była okŻaba pisze:no ba w RPG-a grałem i od czasu do czasu grywam - moim faworytem był tancerz wojny wyciągający coś ok. 20 ataków a co do braku punktów zgoda - system pokazywał pazur przy bitwach po 10 tys na stronę aczkolwiek PG nie jest tylko battlową przypadłością - trzeba tylko umieć się przed nim bronić - przytoczę też mój ulubiony fragment - Slannowie pomimo słabego żabiego ciała są bardzo dobrymi czarodziejami - taaa- 8 ataków, 8 W, 6 siły i 5 T wbudowany ward na 4+ wraz 4 magicznymi przedmiotami + banner - słabe żabie ciało na maxa buhaaaahahaha
ach kręci się aż łezka w oku
Ż.
Szczerze trochę boję się nowej edycji, bo tak jak wielu z was pisze, GW ma nas gdzieś i tylko dla zarobku może wydać bubla, na którego bedziemy skazani Niestety nie sądzę aby nasze społeczeństwo doszło do porozumienia przy ewentualnym tworzeniu własnych zasad, o których też wspomniano jako alternatywie.
A może buntowniczy powrót do 6 ed?
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
taaa, już mi żal tych wszystkich dark elfów i krasnoludów...
-
- Masakrator
Śnicie, ja nie po to kupowałem Gazownię i Doomwheela, by wracać do 36 jezzaili .A może buntowniczy powrót do 6 ed?
Zresztą, co to za dziki offtop dot. poprzednich edycji?
Chyba trza wydzielić wątek pt. "Warhammerowy Regres, czyli co było kiedyś".
Ale z was fataliści. Nawet pierwsze plotki się nie pojawiły, a wy już jęczycie...
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"