Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: oczko »

i znowu trza bedzie nowych jednostek nakupic. te cyklopy i gorgona to chyba mus bedzie. szkoda ze juz se nie pouzywam DO tym bardziej ze mialem ich 6, podobnie z shagothem. gigant tez wypada cienko w porownaniu z pozostałymi rarami wiec i on zostanie na polce ladnie wygladac. i tak 500zl zostaje w domu zeby wydac kolejne 300..... :cry:

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

a co do tego ze bestie byly jedyna armia oparta na skirmishu to zapominamy chyba o wood elfach ktore tez swoj klimat maja

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Post autor: theudulf »

oczko pisze:a co do tego ze bestie były jedyna armia oparta na skirmishu to zapominamy chyba o wood elfach które tez swój klimat maja
Badzmy szczerzy, WE mają może oddziały w skirmishu, klimatu też im nie brakuje, ale oddziały rankowej "piechoty" są do przyjecia w moich wyobrażeniach
Natomiast beastmenów zawsze wyobrażałem sobie jako bandę stojącą w luźnej formacji, beastmeni w rankach to nie dla mnie, nie miałem siły, żeby wystawić nawet oddział bestigorów, po prostu nie przechodzili mi przez myśl, w corach tylko psy + beast herdy do tego dwaj shamani, wargor, dwa oddziały centigorów i tyle, cała armia, dla mnie charioty też były be ;P to musiała być bardzo liczebna armia, z 7 oddziałów herdów w armii na 2k, z czego 2-3 w ambush i jedziemy ;).

Ps. Osobiście na początku wybrałem do gry wood elfy, ale po rozegraniu jednej bitwy na 500 punktów, jak mi orzełek uciekł z pola bitwy gówno robiąc zmieniłem na bretke, jeszcze w starej formacji lancy i tak już zostało.
Największa maruda na Border Princes 8)

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

ojej tez wyobrazam sobie raczej bestie w skirmishu niz w rankach ale co poradzisz kiedy panowie z gw wiedza lepiej #-o choc u mnie miejsce na jeden klocuszek slaangorow z raptourus standard i shamanem w srodku znalazlo sie zawsze ale to jak kto woli.... :P

Awatar użytkownika
minosso
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minosso »

Ohh... Skirmish wszedl dopierdo w 6 ed. do bestyjek widac przyjal sie bardzo ale to nie koniec swiata kiedy nam go zabiora ;] Jak zaczalem grac bestykami w 5 ed. to nie bylo zadnego skirmishu u nas a wygrywalo sie wiecej bitew niz w dwoch edycjach razem wzietych :D. Jedyne co mozemy utracic to troche klimatu na calej armi w luznej formacji ale glowy do gory :D Bardziej nie mogli zwalic booka niz w poprzedniej edycji. Mozemy czuc sie juz jak potega :twisted:

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dokładnie! Kiedyś normą było i klimatem że beastmeni biegali w szyku rank and file i było ok. Dopiero 6ed przyniosła ten dziwny i przegięty (na ówczesne czasy) raiders - bo miało zalety skirmishu, ale brak jego wad. Ot takie klocki biegające po lasach i widzące na 360st - głuptota. Teraz będą skirmishujące ungory i klimat zachowany:)

Pisanie że beastmeni to banda z lasu biegająca w skirmishu to tak samo można napisać o orkach - też dzikusy a jakoś cała armia biega w rankach ;p

A Cy-Klopa jak ma 5 w statach to chyba szybko zniknie ze stołów... Dla magów też nie straszna się wydaje, bo jeśli najpierw musi być 24 od nich (czyli narażona na missle!), potem mag musi zlać liderke (co w ówczesnych czasach gdzie 8Ld to minimum), a potem rzucić nieudanie czar aby to zadziałało... A klopa za 225pkt (czy 250?) z 5t i 5W to cienizna...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

moze nie bedzie az tak wymiatac ale chyba nadal bedzie ciekawym wyborem slota rare. juz nie wspominajac o ewentualnym przyzwaniu z zza stolu. i nie sadze zeby skonczylo sie na 5 w statach przynajmniej pod wzgledem Tougha [-X

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Ploty mówią o WS2 S6 T5 W5 A6 ld8, wiec da sie to wystrzelac łatwo. Niemniej jest to nadal unit który ostro może wspomóc w walce i którego byle harpie nie zabiją. Nie da się ukryć że na niektóre armie bedzie sie chował i trzymał punkty. Jednak w nowych bestyjkach da sie stworzyc rozpe gdzie nawet ymperyalny gunline będzie miał za dużo celów na armaty.

Pozdro

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

"Tafa" raczej dadzą mu piątkę. Jeśli będzie szóstka, to raczej w sile (patrz abominacja, gigant, vermin lord).

Awatar użytkownika
Dziki

Post autor: Dziki »

Pieta pisze:Bycza gorgona też pasuje o ile to będzie ta klasyczna warhammerowa gorgona
Jakby wyglądała jak w Heroes III to byłoby git :)
Karli pisze:Pisanie że beastmeni to banda z lasu biegająca w skirmishu to tak samo można napisać o orkach - też dzikusy a jakoś cała armia biega w rankach ;p
Tylko nic na to nie poradzę, że właśnie takie Bestie najbardziej mi odpowiadają. No cóż trzeba się będzie przyzwyczaić do rankowych Bestii.
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Są może nowe plotki o jabberwacku?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Czy specjalny atak gorgony działa na large targety też?

Awatar użytkownika
Dziki

Wydaje mi się, że powinien. A jeśli ona sama będzie large target to już na pewno.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Tak jest! A po zjedzeniu large targeta na deser zakąsza go Steam Tanka z najbliższego stołu bo skoro jest large targetem to zapewne ma duży apetyt i lubi konserwy :lol2:

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

A skąd my mamy widzieć?
Co jest, to Ab już wyszedł?
Chyba przespałem coś ważnego :shock:

Awatar użytkownika
Dziki

Bestialski_Brokuł widzę, że humor dopisuje =D> . No spoko :wink: . Oczywiście, że zjada. Musi pojeść w końcu :) .

A tak poważnie to mogliby więcej plotek o Gorgonie puścić. Mam nadzieję, że nie będzie samych LT w rarach. Gigant jest, Cyklop na pewno będzie, ten Jabber-coś tam też i wspomniana już Gorgona.

Btw to przypomniała mi się plota o kawalerii na tuskgorach :lol2: i mamucie :lol2:

Occ nic nie przespałeś. Nie martw się. :lol2:

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Mamut to dość stara plota, dobrze, że się na niego nie zdecydowali.
Szkoda zaś Mrocznego Drzewca...a taki fajny był pomysł!

Awatar użytkownika
Dziki

Wiem, że to stara plota, ale ile razy sobie o niej przypomnę to dostaję ataku śmiechu :) . Mroczny Drzewiec był ciekawym pomysłem, ale mi on pasował do Beasts of Chaos, a nie do Beastman.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

czy ktos widzial juz nowego AB czy tylko Garblin mial go w łapkach?? bo chyba jakos mniej wiecej w tym czasie powinny trafic do sklepow black boxy o ile je jeszcze wysylaja...

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Dziki pisze:Wydaje mi się, że powinien. A jeśli ona sama będzie large target to już na pewno.
A świstak siedzi i zawija... ;)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

ODPOWIEDZ