Uwielbiam takie rady Powedz mi jeszcze jak niby mialyby dzialc Trolle na zabojczym ld6 od szmana? Bo zeby wszedl duzy szman musi wypasc lord. Nie wpsominając o pozostalych zmianach ktore trzeba by wprowadzic do rozpiski robionej pod warboss'a zeby z szamanem dzialala jak nalezy.Jeżus pisze:A i koniecznie zamiast jednego black orka dołóż great night shamana
O&G 2250 - nowy BP
Re: O&G 2250 - nowy BP
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Nie zrozumie dlaczego.Piotras pisze:edytuj posty kolego.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- swieta_barbara
- habydysz
Moze czas skleic i pomalowac BO bless - w odpowiednim temacie juz chyba dowiedziales sie dlaczego.
I mowie to calkiem powaznie.
Choc pewnie chwilowo zupelnie co innego masz na glowie
Jest szansa zeby pospólstwo tez sie dowiedziało, czy to informacje top secret JH O ile jest co mowic oprocz tego ze z gholanem maja 8+d6"szarzy i wchooj atakow s5 albo mniejsze chooj s6, + z nowymi zabawkami ich szarza nie zalezy od ldswieta_barbara pisze:Moze czas skleic i pomalowac BO bless - w odpowiednim temacie juz chyba dowiedziales sie dlaczego.
- swieta_barbara
- habydysz
Nie o to chodzi Charki bless planuje mega turbo wyjebany regiment BO zlozony z samych herosow z roznych systemow. Ale przez caly czas nie mial motywacji, zeby go skleic (mimo ze ma juz komponenty), bo BO ssa. No a teraz z Gholanem daja rade.
No to koniecznie musi zabejcowac, i pochwalic sie na forum efektemswieta_barbara pisze:bless planuje mega turbo wyjebany regiment BO zlozony z samych herosow z roznych systemow. Ale przez caly czas nie mial motywacji, zeby go skleic (mimo ze ma juz komponenty), bo BO ssa. No a teraz z Gholanem daja rade.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Człowieku dobry, weź odpuść...Jeżus pisze:No to zamiast trolli doom divera. BO i Trolle są dobre jak dojdą.
Nowy pomysł na rozpę. Nie rewolucja lecz ewolucja, a wlasciwie restrukturyzacja i optymalizacja, czyli chamskie cięcie kosztów.
Black Orc Warboss @ 229 Pts
General
Martog's Best Basha [15]
Shinguards of Sneaky Shino [30]
Beard of Barbus [10]
Collar of Zorga [5]
Boar
Night Goblin Shaman @ 135 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Yan Khel Mushroom [15]
Yellow Kidney Stone of Xet [10]
2x 5 Goblin Wolf Riders @ 65 Pts
Spear
2x 2 Snotlings @ 40 Pts
2x 25 Night Goblins @ 129 Pts
Shield; Musician, 2 Fanatic
15 Squig Herd @ 150 Pts
14 Orc Boar Boyz @ 371 Pts
FCG
Banner of Gholan [25]
2x Wolf Chariot @ 63 Pts
4 Goblin Crew
1 Trolls @ 40 Pts
5 Trolls @ 200 Pts
4x Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
Rock Lobber @ 70 Pts
Bully
Doom Diver @ 80 Pts
Cannon @ 85 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 5
Models in Army: 150 (14 grup wystawieniowych)
Total Army Cost: 2249
W herosach "wielk oszcz":
- jeden slot herosa wolny
- szamani jak zwykle w wersji ekomicznej
- warboss to już w ogóle rodem z Tesco - esencja taniochy
A to po to, zeby miec wiecej punktow na przegiete oddzialy orków !
Wzmocnilem strzelanie poprzez dodanie jednej maszyny (lobba) a dodatkowo zamienilem jednego DD na armatę. Jeśli LT dalej beda sobie tak smialo hasały przed moim wojskiem, to juz naprawde nie wiem, czym je zmusic do siedzenia na tylkach za lasami. Dodatkowo zyskalem spory potencjał do niszczenia wrogich maszyn, ktore, jak zauwazyłem, czasem jednak mnie dosyć bolą (niszcza moje maszyny, rydwany, oraz zagrazaja oddzialowi generała, czyli Boar Boyzom).
Zamienilem rydwany orkowe na goblinskie. Sa slabsze, ale maja tez swoje plusy: sa dwa na slot, maja duzy zasieg szarzy a przy Xcie maja czesto szanse te szarze wykonac.
Dorzucilem pojedynczego Trolla. Sam sie dziwie, ze wczesniej tego nie zrobilem. Zwykle niedopatrzenie.
Wątpliowści do zweryfikowania w bitwach:
- czy nie przegiąłem z oszczednosciami na generale (bo moze lepiej jedna wywalic jedne snoty i dac mu Ulagsa i Warda na 5+ , lub Screaming Sworda?)
- czy goblinskie rydwany dadzą radę
- czy fasty zdadza egzamin jako wsparcie dla Boar Bozyow (ogolnie stracilem wiare w fasty, ale jeszcze dam im te jedna szansę). Jesli sie nie sprawdzą, można rozważyc zmiane na 2x Errorsów lub Savagy i ulepszenie Lorda.
Ogolnie jestem zadowolony. Jest masa (150 modeli), jest dobry ostrzał (7 maszyn o roznej specjalizacji), jest czym bronic tego parku maszynowego (squigi i nocniki), jest troche przeszkadzajek (fasty, troll, snoty, squigi, nocniki), jest konkretne uderzenie (dziki z warbossem, rydwany, trolle, squigi), wykoksowana magia.
Black Orc Warboss @ 229 Pts
General
Martog's Best Basha [15]
Beard of Barbus [10]
Collar of Zorga [5]
Boar
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Yan Khel Mushroom [15]
2x 5 Goblin Wolf Riders @ 65 Pts
Spear
2x 2 Snotlings @ 40 Pts
15 Squig Herd @ 150 Pts
FCG
Banner of Gholan [25]
2x Wolf Chariot @ 63 Pts
4 Goblin Crew
1 Trolls @ 40 Pts
5 Trolls @ 200 Pts
4x Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
Rock Lobber @ 70 Pts
Bully
Doom Diver @ 80 Pts
Cannon @ 85 Pts
Models in Army: 150 (14 grup wystawieniowych)
Total Army Cost: 2249
W herosach "wielk oszcz":
- jeden slot herosa wolny
- szamani jak zwykle w wersji ekomicznej
- warboss to już w ogóle rodem z Tesco - esencja taniochy
A to po to, zeby miec wiecej punktow na przegiete oddzialy orków !
Wzmocnilem strzelanie poprzez dodanie jednej maszyny (lobba) a dodatkowo zamienilem jednego DD na armatę. Jeśli LT dalej beda sobie tak smialo hasały przed moim wojskiem, to juz naprawde nie wiem, czym je zmusic do siedzenia na tylkach za lasami. Dodatkowo zyskalem spory potencjał do niszczenia wrogich maszyn, ktore, jak zauwazyłem, czasem jednak mnie dosyć bolą (niszcza moje maszyny, rydwany, oraz zagrazaja oddzialowi generała, czyli Boar Boyzom).
Zamienilem rydwany orkowe na goblinskie. Sa slabsze, ale maja tez swoje plusy: sa dwa na slot, maja duzy zasieg szarzy a przy Xcie maja czesto szanse te szarze wykonac.
Dorzucilem pojedynczego Trolla. Sam sie dziwie, ze wczesniej tego nie zrobilem. Zwykle niedopatrzenie.
Wątpliowści do zweryfikowania w bitwach:
- czy nie przegiąłem z oszczednosciami na generale (bo moze lepiej jedna wywalic jedne snoty i dac mu Ulagsa i Warda na 5+ , lub Screaming Sworda?)
- czy goblinskie rydwany dadzą radę
- czy fasty zdadza egzamin jako wsparcie dla Boar Bozyow (ogolnie stracilem wiare w fasty, ale jeszcze dam im te jedna szansę). Jesli sie nie sprawdzą, można rozważyc zmiane na 2x Errorsów lub Savagy i ulepszenie Lorda.
Ogolnie jestem zadowolony. Jest masa (150 modeli), jest dobry ostrzał (7 maszyn o roznej specjalizacji), jest czym bronic tego parku maszynowego (squigi i nocniki), jest troche przeszkadzajek (fasty, troll, snoty, squigi, nocniki), jest konkretne uderzenie (dziki z warbossem, rydwany, trolle, squigi), wykoksowana magia.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Standardowe Demony na Bloodziu mogą sie tym udławić...
Tym nie mniej challenge... Narbutta 30 pierwsza runda?
Troszkę brak BSB, ale ta armia najwyraźniej chce starcia wygrywać i to zdecydowanie...
Tym nie mniej challenge... Narbutta 30 pierwsza runda?
Troszkę brak BSB, ale ta armia najwyraźniej chce starcia wygrywać i to zdecydowanie...
nie podoba mi sie GreenBurstaCannon. DD chyba lepszym pomyslem (ja tam jakos nie mam obiekcji w strzelaniu z DD w LT o ile mi zalezy+nie ma bardziej sycacych celow)
wilcze rydwany-przy xecie sa ok. choc salwa dowolnych lucznikow to juz potezne ryzyko.
brak bsb-bedzie bolal.
screeming sword moglby nie byc zlym pomyslem.
14 rozstawien to nie tak duzo (ja robie rozpiske i jak jest <12 tzn ze nie dziala i robie nowa. Przynajmniej przy takich punktach )
Pograsz-zobaczysz.
wilcze rydwany-przy xecie sa ok. choc salwa dowolnych lucznikow to juz potezne ryzyko.
brak bsb-bedzie bolal.
screeming sword moglby nie byc zlym pomyslem.
14 rozstawien to nie tak duzo (ja robie rozpiske i jak jest <12 tzn ze nie dziala i robie nowa. Przynajmniej przy takich punktach )
Pograsz-zobaczysz.
Eee, nie tędy droga IMO. Ale jak już się upierasz to Ci coś doradzę.
Po co Ci 2x snoty? 2 fasty tez kiepskie. Jeden styka.
Przynajmniej to wywal i wstaw:
BSB goblin na wilku
kasowanie warda w BTB
siła 10
Wywalasz śmieciuchy które w 90% przypadków nic nie robią, a dostajesz:
- BSB którego zalety przy kombatowej armii są oczywiste
- rozwalacza furmanek, dzwonów, coachów i pewnie innych paru badziewii
- zajebiście mobilnego typka, którzy da przerzut gdzie trzeba, a solo rozwala maszynki, fasty i inne maleństwa
- niezłą kontrę na wrogich kowbojów, zwłaszcza PoKa
- możesz go nawet dac do jazdy, dostajesz +1 cra i napierdzielasz połową oddziału bez warda
- z hate z Xeta taki koles szarżując statystycznie kroi heralda khorna i wampirzych herosów O_O
- no i najważniejsze - jest na patencie!
A to wszystko za jakieś 115 pts.
Słabo?
Po co Ci 2x snoty? 2 fasty tez kiepskie. Jeden styka.
Przynajmniej to wywal i wstaw:
BSB goblin na wilku
kasowanie warda w BTB
siła 10
Wywalasz śmieciuchy które w 90% przypadków nic nie robią, a dostajesz:
- BSB którego zalety przy kombatowej armii są oczywiste
- rozwalacza furmanek, dzwonów, coachów i pewnie innych paru badziewii
- zajebiście mobilnego typka, którzy da przerzut gdzie trzeba, a solo rozwala maszynki, fasty i inne maleństwa
- niezłą kontrę na wrogich kowbojów, zwłaszcza PoKa
- możesz go nawet dac do jazdy, dostajesz +1 cra i napierdzielasz połową oddziału bez warda
- z hate z Xeta taki koles szarżując statystycznie kroi heralda khorna i wampirzych herosów O_O
- no i najważniejsze - jest na patencie!
A to wszystko za jakieś 115 pts.
Słabo?
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
O F....Kołata pisze: Słabo?
Rozkręcam Demony z powrotem na na części składowe... czyli O&G...
Patent niezły Koleś jest cholernie miękki ale fajna sprawa.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Dzieki za komentarze i propozycje.
Nie powinno się dokonywac zmian w rozpisce bez rozegrania chocby jednej probnej bitwy, ale poniewaz do fastow i rydwanow goblinskich sam nie jestem zbytnio przekonany, wiec uwzgledniłem niektore sugestie.
Dwa rydwany goblinskie zmienilem na jeden orkowy (glowny powod - orkowe rydwany juz mam - goblinskie musze domalowac, dodatkowo - zyskałem jakies 40pkt na inne oddzialy)
Wywalilem jedne snoty i jednego fasta. Za to wszedl BSB goblinski, ktory jest inspirowany propozycja Kołaty. Moj BSB tez jest na petencie. Wprawdzie nie kasuje warda, ale kaze go przerzucac. Do tego, z sejwem na 1+, robi sie niezlym twardzielem jak na goblina. Jest szybki, uzbrojony i niebezpieczny.
Warboss dostał Srceaming Sworda i tym samym przestał być taniutki.
Niestety teraz mam tylko 11 wystrawień. Mam nadzieje, ze bedzie warto.
Black Orc Warboss @ 255 Pts
General; Heavy Armour
Beard of Barbus [10]
Collar of Zorga [5]
Shaga's Screamin' Sword [50]
Enchanted Shield [15]
Boar
Goblin Big Boss @ 117 Pts
Battle Standard
Wollopa's One Hit Wunda [15]
Wolf
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Yan Khel Mushroom [15]
5 Goblin Wolf Riders @ 65 Pts
spear
2 Snotlings @ 40 Pts
15 Squig Herd @ 150 Pts
FCG
Banner of Gholan [25]
5 Trolls @ 200 Pts
Troll @ 40 Pts
Boar Chariot @ 80 Pts
4x Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
Doom Diver @ 80 Pts
Cannon @ 85 Pts
Models in Army: 144
Total Army Cost: 2246
Nie powinno się dokonywac zmian w rozpisce bez rozegrania chocby jednej probnej bitwy, ale poniewaz do fastow i rydwanow goblinskich sam nie jestem zbytnio przekonany, wiec uwzgledniłem niektore sugestie.
Dwa rydwany goblinskie zmienilem na jeden orkowy (glowny powod - orkowe rydwany juz mam - goblinskie musze domalowac, dodatkowo - zyskałem jakies 40pkt na inne oddzialy)
Wywalilem jedne snoty i jednego fasta. Za to wszedl BSB goblinski, ktory jest inspirowany propozycja Kołaty. Moj BSB tez jest na petencie. Wprawdzie nie kasuje warda, ale kaze go przerzucac. Do tego, z sejwem na 1+, robi sie niezlym twardzielem jak na goblina. Jest szybki, uzbrojony i niebezpieczny.
Warboss dostał Srceaming Sworda i tym samym przestał być taniutki.
Niestety teraz mam tylko 11 wystrawień. Mam nadzieje, ze bedzie warto.
Black Orc Warboss @ 255 Pts
General; Heavy Armour
Beard of Barbus [10]
Collar of Zorga [5]
Shaga's Screamin' Sword [50]
Enchanted Shield [15]
Boar
Goblin Big Boss @ 117 Pts
Battle Standard
Wollopa's One Hit Wunda [15]
Wolf