OnG 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Marian
Chuck Norris

OnG 2250

Post autor: Marian »

Demony odstawiam na półeczkę, w najbliższym czasie będę grał w zielone :mrgreen: :mrgreen: co myślicie o tej rozpisce? :)

Unnamed2250 Pts - Orcs & Goblins Army

Black Orc Warboss @ 433 Pts
General; Shield
Sword of Battle [15]
Shinguards of Sneaky Shino [30]
Warboss Um's Best Big Boss At [30]
Yellow Kidney Stone of Xet [10]
Wyvern @ [200] Pts

Night Goblin Shaman @ 100 Pts
Magic Level 1; Little Waagh
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

Night Goblin Shaman @ 90 Pts
Magic Level 1; Little Waagh
Yan Khel Mushroom [15]
Dispel Scroll [25]

23 Night Goblins @ 174 Pts
Netters; Shield; Standard; Musician
Night Goblin Boss @ [8] Pts
2 Fanatic @ [50] Pts

5 Goblin Wolf Riders @ 60 Pts
5 Goblin Wolf Riders @ 60 Pts

5 Goblin Spider Riders @ 65 Pts

Boar Chariot @ 80 Pts

6 Orc Boar Big 'Uns @ 226 Pts
Choppa; Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Gholan [25]

4x Spear Chukka @ 70 Pts

4x Giant @ 205 Pts

Casting Pool: 4
Dispel Pool: 5
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2248

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

mam nieodparte wrazenie ze przy 4 gigantach bardzo przydałby sie bsb :)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

O szit! Marian - nie wierze! Wypas, Warszawa jest cala zielona. Yuby sie na swojskich potyczkach wystawil z 4 gigsonami i wiwerna, ale bez szalu jakiegos. Na bank fun jest.

Z uwag, to wywal jednego fasta - sa slabe milion. Za te dodatkowe punkciki mozesz dokonac pare istotnych poprawek:
- beard of barbus na szamanie (obowiazkowe) - jedna panika i siada Ci cala antymagia i 400 punktow, akurat ladnie sie miesci obok grzybow
- snotlingi: 2 bazy (jakby sie goraco zrobilo wokol NG, szamani beda mogli sie ewakuowac
- ze 2 bullych do czuk, ktore bedziesz wystawial centralnie

I nie kupuj od razu 4 gigsonow, po 1 lokalu, zapewne zrewidujesz troche podejscie do rozpy.

Marian
Chuck Norris

Właśnie ekipa 4 gigsonów najbardziej mi sie podoba :) za pająki i jednego fanola umieściłem w rozpie to co napisałeś i zwiększyłem klocek NG. Jakoś będę musiał dawać rade zdawać te stubborny na 10 :wink: Niech tylko się sesja skończy to zaczynam testy 8)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

To jeszcze dalsze zmiany bym zaproponowal - zamiast BB wystaw Savage Big Uns - miela demony do zera z shinguardsami i xetem. I nie musza brac panik od strzelania.
No i bless mnie przekonal - 2 magow 2 lvl przebija sie i calkiem niezle sie chlopaki ogarniaja z magia, warto dorzucic im te poziomy, choc nie wiem skad mialbys wziac na nich punkty.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Jednego nie czaję. Po co na 6 jazdy banner of gholan? Rozumiem, że dla magicznych ataków, ale czy dla samych wraciaków i WE warto?
Obrazek
Obrazek

Marian
Chuck Norris

Rzeczywiście chyba lepiej dać im war banner... Nie chętnie zmieniałbym ich na savege big unsów, podobają mi sie orkasy na dzikach :mrgreen: ale dopiero po testach będę mógł powiedzieć czy naprawdę mi się bardziej podobają :wink:

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ja od początku rozkminiam 5 savage big unsów na dzikach z Gholanem w SNEJKU. Wąski front, a w szarży wypłacają komplet 20 ataków :mrgreen: Można ich śmiesznie doklejać i mało im by oddawało. Ale czy pozatym ma to jakikolwiek sens? (Łatwo by im było wpaść w przydługi bok :P) Do końca tego nie przemyślałem jeszcze i dlatego wystawiam ich z samym muzykiem ;)

Priam
Wałkarz

Post autor: Priam »

Taki detal, po co tarcza na warbossie?

ODPOWIEDZ