Imitacja Listowia - jakie produkty polecacie?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kalcior
"Nie jestem powergamerem"

Imitacja Listowia - jakie produkty polecacie?

Post autor: kalcior »

Witam

Mam pytanie, na które odpowiedzi niestety nie mogłem znaleźć w innych wątkach. Chodzi mi dokładnie o imitację liści na drzewach. Kiedyś gdzieś widziałem takie maty liściaste w jednym ze sklepów ale nie mogę tego teraz namierzyć. Czym takie listowie imitujecie?

Pozdro

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Firmy modelarstwa kolejowego np. Herpa, Heki itp. Ja polecam wyroby f-my Polak; zajrzyj tu: http://modelarski.sold.pl/index.php kupowałem u nich, byli OK.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
kalcior
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kalcior »

Wielkie dzięki....właśnie czegoś takiego szukałem ... powiedz mi tylko jeszcze jakiej wielkości listowie kupowałeś, żeby do naszej skali 22mm pasowało:)

Średnie, małe czy to najmniejsze?

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Chuck,a miałeś styczność może z trawką elektrostatyczną polak?fajna jest ta dłuższa 5mm ,a chcę wlaśnie kupić taką,oglądałem też trawki gf9 na stronie warlord.pl ta żółta jest ciekawa ,ale nie jest tak długa jak Polaka.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

kalcior pisze:Wielkie dzięki....właśnie czegoś takiego szukałem ... powiedz mi tylko jeszcze jakiej wielkości listowie kupowałeś, żeby do naszej skali 22mm pasowało:)

Średnie, małe czy to najmniejsze?
Bodajże średnie i drobne. Ale do figurek przypasuje każde, bo Polak robi listowie do skal TT 1:120 i H0 1:87. Więc raczej przeskalowania bym się nie obawiał.

@patryk999 Trawkę długą siałem Buscha, bo akurat w sklepie stacjonarnym była, ale Polak powinien być nie gorszy (kupowałem parę innych rzeczy poza listowiem i jest OK).
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

ODPOWIEDZ