Lords and Heroes:
Warlock-Engienieer-15pkt.
-2lvl Wizard(85pkt.)
-Dispel Scroll(25pkt.)
Suma:125pkt.
Warlock-Engienieer-15pkt.
-2lvl Wizard(85pkt.)
-Dispel Scroll(25pkt.)
-Warp-Energy Condenser(20pkt.)
Suma:145pkt.
Plague Priest-100pkt.
-2lvl Wizard(35pkt.)
-Scrying Stone(15pkt.)
-Foul Pendant(30pkt.)
-Plague Furnace(150pkt.)
-Plague Censer(16pkt.)
Suma:344pkt.
Core Units:
25 Clanrats-100
-FCG-20pkt.
-Siekarka-55pkt..
-Shields-12,5pkt.
Suma:187.5pkt.
25 Clanrats-100
-FCG-20pkt.
-Smażarka-70pkt.
-Shields-12,5pkt.
Suma:202,5pkt.
25 Slavów-50pkt
-Muzyk(2pkt.)
Suma:52pkt.
5 Ratów +1 packmaster= 23pkt.
Special Units:
26 Plague Monks-182pkt.
-Fcg(25pkt.)
-Sb(50pkt.)
Suma:252pkt.
6 Censerów-96pkt.
6 Censerów-96pkt.
Rare Units :
Doomwheel-150pkt.
Suma:niewiele ponad normę(6pkt.)
Coś nowego od (Nie)Powergamera notorycznego. Jak wam się podoba?
Skaven 1666
-
- Masakrator
Dokładnie o tym pomyślałem. Troszkę zabawy mieć trza.Ale idea gazowania sobie 15+d6 monków mi się podoba :>>>>>
Właśnie...Scrying Stone to podstawa, lecz po jegoż użyciu, mój generał zostaje całkowicie bez żadnej ochrony. Dlatego też ten Foul Pendant mi podpasowuje;)Bez sensu dwa wardy na priescie- i tak skorzystasz z jednego w fazie
Nie ma Abominacji!Nie za bardzo odbiega od wymaksowanej rozpiski szczurów na małe punkty...
Nie jest to coś, czego bym się po Tobie nie spodziewał Occ... ostatnimi czasy rzucałeś mi już skaveńskie przegięcia w moje krasnoludzkie ramiona i wiesz jak to się skończyło... Krasnoludzkie zniesmaczenie i zawiść w końcu kiedyś dadzą Ci w kość.
Ogólnie powiedziałbym, że to PG standard w Twoim wykonaniu, poza drobnymi szczegółami, jak Doomflayer, którego zwykle nie wystawiasz.
Zastanawiam się czy gracze skaveńscy dojrzeją kiedyś do wystawiania takich oddziałów jak Globadierzy czy Szczuroogry. Wykopywaczki czy scoutów też się teraz rzadko widuje...
Ogólnie powiedziałbym, że to PG standard w Twoim wykonaniu, poza drobnymi szczegółami, jak Doomflayer, którego zwykle nie wystawiasz.
Zastanawiam się czy gracze skaveńscy dojrzeją kiedyś do wystawiania takich oddziałów jak Globadierzy czy Szczuroogry. Wykopywaczki czy scoutów też się teraz rzadko widuje...
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
zastanawiam sie czy gracze krasnoludzcy dojrzeja do wystawiania zyrków i daemonslayerow na turniejach...Mac pisze:Zastanawiam się czy gracze skaveńscy dojrzeją kiedyś do wystawiania takich oddziałów jak Globadierzy czy Szczuroogry. Wykopywaczki czy scoutów też się teraz rzadko widuje...
Nie miałem tego namyśli w negatywnym tego słowa znaczeniu. Chodziło mi raczej o to, że zastanawiam się czy przy tym jak wygląda teraz AB skavenów, gracze skaveńscy dojdą do takiego momentu, że w rozpiskach znajdzie się coś jeszcze poza aktualnym standardem (który prawdę mówiąc całkiem szybko się wyklarował). Trochę szkoda byłoby tracić tak wiele jak oddziały gutterów i nightów z wykopywaczkami, szczuroogry, globadierów, mniej popularne weapon teamy jak PWM no i w samych rare'ach dwie maszynki itd. Ciekawe czy przy pewnym złożeniu niektóre z tych wyborów mogą być na tyle dobre i efektywne, że znajdzie się paru zapaleńców by częściej na nich grać i bardziej opierać na nich taktyczną rozgrywkę, niż raczej na furmance/dzwonie, full magii, oddziałach Unbreakable, censerach, abominacji i Doomwheelu.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
-
- Masakrator
Nie będę się ustosunkowywał do jakichkolwiek pg-insynuacji ze strony graczy nie- skaveńskich.
Wracając do tematu, macie jeszcze, moi drodzy Szczurzy Generałowie, jakieś uwagi/sugestie?
Wracając do tematu, macie jeszcze, moi drodzy Szczurzy Generałowie, jakieś uwagi/sugestie?