Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: ninjaska »

Oi,
Shadow, Beast oraz Death, czyli po staremu oraz te nowe Wild. Zerowke Wild, mozna wziac, tak jak bylo w szkole magii Tzeentcha, czyli przez zamiane jednego z czarow na zero. I wyglada na to, ze zerowke, tylko przy magii Wild.
Do potworow bym doliczyl tez Doombulla, statystyki ma takie, ze moze spokojnie mierzyc sie z demonami. Na razie ciezko wybrac jakis magiczny stuff dla niego, ale i tak wyglada na takiego co moze zagonic BloodThirstera do piekiel.
A i jeszcze jedno, podobno w opisie tego sztyletu, co daje dodatkowe kosci Power za zabitych przeciwnikow, nie ma slowa, o tym, ze musi byc uzywany w walce. Wiec GBS z Bear Anger moze byc grozny! Nie dosc, ze solidny wykop, to jeszcze nabija sobie kosci magii.
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

A w mieczyku HE autowound nie ma że nie działa na magie maga ktory go wezmie.
Flames of phoenix na 100 ghouli - bach bach bach zdejmij ich :)

W opisie czaru napisane ze nie mozesz uzywac magic weaponow. Raczej to uscisla szybko jak beda klotnie :) niby combo nie jest i tak w zaden sposob giete, bo shamani rzadko wchodza do walki na dobrych dla nich zasadach
pozdro

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

A mi się wydaje że najlepszą rarką będzie ghorgona. 7ataków z S6 i hatem, do tego T6 i odzyskiwanie ran...

Cy-klopa to za dużo magom robić nie będzie ;p Wydaje mi się że ta armia będzie przypominać warriorów... średniawka, i aby z niej coś wycisnąć będzie trzeba grać na jednej rozpie, choć dzięki harpiom i ungorom z łukami i ambushu wydaje się taktycznie nieco od warriorów ciekawsza.

Crus: w Twojej rozpie nie ma gdzie chować shamanów ;p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Ghorgona nie ma hatred :(
Shamani mają braystaffy i mają biegac sami i klepac! Idea jest taka że jak w nich beda strzelac to nie w gorgone :D

Doombull daje frenzy ungorom i shamanow tam dam zeby nie panikowali :D i sie czyms zastawi np. ghorgoną
Zobaczysz w praktyce ;)
Ale generalnie jest średniawka to prawda

pozdro
Ostatnio zmieniony 19 sty 2010, o 23:00 przez Crusader, łącznie zmieniany 1 raz.

U_K_I
Pseudoklimaciarz

Post autor: U_K_I »

Wiadomo jak ma dzialac braystaff i co ma dawac?
Moim zdaniem w rerach beda królowac:
-jabbery
-cyklopy

No pewnie szykuje sie srednia armia...ale to sie jeszcze okaze :) nie znamy wszystkich magicznych przedmiotow itd :)

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Z tego co czytałem to BS miał być zwykłym H. weaponem.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Tak sobie teraz pomyślałem że skoro cy-klopa ma reroll hita na wizardy, wardy i undeady to musi przerzucic scatterke jak hit jest :D:D:D ale w sumie smiesznie by było gdyby mogla przerzucic :)

pozdro

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

miejmy nadzieje ze to doprecyzuja a nie jak w szczurach milion dziur.

swoja droga nie widze w waszych rozpach bestigorow, zakladajac ze moga miec np warbaner i zylion popychaczek to przy "uczciwych i niewymyslnych" reformach moga stac w nienajgorszym CR dosc blisko wroga i konkretnie go poskrobac, mnie sie tam widzi, szkoda ze wywalili ich do speciala bo jako core to bylaby u mnie podstawa.

Awatar użytkownika
Zed Zediculus
Mudżahedin

Post autor: Zed Zediculus »

1: Viletide - Cast on a 7+, 24" Range Magic Missile, 5d6 S1 Hits (armor saves allowed?)

Dobrze, że nie 13d6 Sd3-1 hitów bo już całkiem można by się zaliczyć :lol2:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Bestiorów nie ma, bo sa w specjalu i nadal płyną jak złoto... T4 nie pomoże jak mają 5+ sejva, nie maja tarcz ani nic co zwiększy ich żywotność. Co z tego że mają warbaner, jak full wypas klocek to circa 300 punktów, a wpada w to dowollny soczysty klocek kawy, czy choćby jakiś potworek, i nabić na nich 4-6 ran jest śmiesznie łatwo.

Poza tym - cenny slot special, w którym sa fajnosci (harpie, minosy, razorgory)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Gorgona na pewno bedzie się pojawiać jako przyzywadełko, tak samo jabba, takie coś jak wylezie z tylenej krawędź robi sieczkę z parków maszynowych.

Czy jabber nie ma przypadkiem magicznych ataków?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

szafa@poznan pisze: a wpada w to dowollny soczysty klocek kawy,
Nawet nie taki bardzo soczysty, wystarczy, że ma szereg i sztandar i już niebezpieczeństwo popłynięcia jest niemałe
szafa@poznan pisze: Poza tym - cenny slot special, w którym sa fajnosci (harpie, minosy, razorgory)
Z ust mi to wyjąłeś. Każdy z tych wyborów jest niestety duuużo lepszy, a w moim wypadku (doombull) nawet bardziej klimatyczny

Jeśli chodzi o magię to jestem na prawdę wdzięczny, że Lore of Beast nie zabrali.

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Post autor: Wrubel »

Gorgona ma tę zaletę iż dajmy na to wpadasz poranioną w coś lekkiego typu furie, harpie itp - czyli oddziały które praktycznie nie mają co jej zrobić a z bazy z tym wygrywasz lub nie ucieka i wybierasz KB, leczysz potwora a będąc w hth nie może być ostrzelana. Kwestia rozkminek taktycznych, pytanie czy w czasie 6 turowej bitwy będzie czas na takie zagrania i czy takie możliwości sprawią iż stanie się atrakcyjna.

Awatar użytkownika
Dziki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dziki »

Ciężko z tym będzie. Trzeba by było lecieć Gorgoną w przód maksymalnie, uważając przy tym by nie dostać szarży. Bo np. z takim Imperium czy Krasiami ściągnięcie Gorgony to niestety kwestia max 2 tur. Tak, mam tę świadomość, że są harpie czy Jabber jednak jeśli przeciwnik zacznie to ciężko. No ale wtedy wspomniane już Jabber i harpie czy Minosy tego ostrzału nie dostaną i zjadają te maszynki. I jeszcze druga sprawa: kto przyjmie czymś słabym szarże Gorgony, by ta mogła się uleczyć. Wystarczy, że tej szarży nie przyjmie, Gorgona szarże spali, a przeciwnik ją wesoło rozstrzela czy ubije czymś ciężkim. Na pewno grając Gorgoną trzeba będzie dużo kminić, a tak w sumie to bardzo dobrze bo ja to lubię. :wink:
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Dobrze ze blackened plate tylko 20pkt. Przedmiot potrzebny na demony imho wtedy np. doombullek bedzie w minoskach molg spoko biegać i jugger nie bedzie problemem.
Kombinuje kto by u mnie miał nosić chalice of dark rain bo to bardzo przydatne bedzie na DE, imp czy dwrfy na jakas decydujaca ture pierwsza albo drugą. Bounspell PL3 z viletide za 50pkt to troche duuużo niestety, trzeba bedzie zrezygnowac.

Fajne jest to że na każdym lordzie można złożyć fajną armię to duzy plus nowego booka. W ogole w herosach mamy lepszy wybor. Nawet taki wargor sie teraz do czegokolwiek nadaje, a oprocz tego gorebull może zastepować kopytkami :)

Book juz w sumie zaraz, główne rzeczy juz znamy i prawie juz mozna robic testy testy testy :) o jak dawno tego nie robiłem :D

Pozdro

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Post autor: Wrubel »

Crusader pisze:Book juz w sumie zaraz, główne rzeczy juz znamy i prawie juz mozna robic testy testy testy :) o jak dawno tego nie robiłem :DPozdro
se se se se se se se se :twisted: :twisted: :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
Gashlug
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Gashlug »

Crusader pisze:
Book juz w sumie zaraz, główne rzeczy juz znamy i prawie juz mozna robic testy testy testy :) o jak dawno tego nie robiłem :D

Pozdro
Znamy albo i nie znamy. Póki podręcznika nie przeczytam, to w te wszystkie ploty nie uwierzę, bo ploty są tylko plotami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Gashlug pisze:
Crusader pisze:

Pozdro
Znamy albo i nie znamy. Póki podręcznika nie przeczytam, to w te wszystkie ploty nie uwierzę, bo ploty są tylko plotami.
To bedziesz miał 2 tygodnie opoznienia :) i tyle

pozdro

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

Harpia

http://i114.photobucket.com/albums/n247 ... /Harpy.jpg

A były już gdzieś pokazane harpie??

-Borsuk-
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: -Borsuk- »

Naprawdę niezła...tylko od czego sa skrzydła?

ODPOWIEDZ