MSWiA jednak marzec
Re: MSWiA jednak marzec
Jeszcze sie pomyśli - mamy troszke czasu, więc postaramy sie by zasady przyciągneły jak najwięcej chętnych.
a ogolnie to jestescie pewni ze chcecie robic turniej tydzien po masterze? nie wiem czy to dobry termin... 

Niko pisze:a ogolnie to jestescie pewni ze chcecie robic turniej tydzien po masterze? nie wiem czy to dobry termin...
Kwestia jest formatu, a nie samego turnieju.
Będzie dobry format to będzie i dobra frekwencja.
Wcześniej zrobiliśmy pre Strategikon na tydzień przed masterem i frekwencja była dobra - wiem że dlatego bo przed masterem, ale zawsze jest to tylko tydzien roznicy.
Chcielismy zrobić pre bazyla by Wawa mogła naprawde ogarnąć sobie rozpy na mastera i dzieki temu nie oddac pierwszych 3 miejsc poza rejony :p
ale niestety nie wyszło.
Jest szansa że będziemy mogli wrazie potrzeby przesunąć o tydzień, ale to generalnie musiałbym wiedzieć już na początku lutego czy bedzie takowa potrzeba.
- morgan10005
- Falubaz
może parówka zło+dobro lub łączenie się tylko zło+zło i dobro+dobro tak dla drobnych ograniczeń
zajebisty pomysl....morgan10005 pisze:może parówka zło+dobro lub łączenie się tylko zło+zło i dobro+dobro tak dla drobnych ograniczeń
w koncu polaczenie demonmy de jest takie niestandardowe

- morgan10005
- Falubaz
a jak masz dobro +zło to już DE z Demonami nie połączysz
Cicho tam Fuhrer 
Jestem za parowa 1500 + 1000, albo 2x 1100 ( 1200 ). Ewentualnie ta druzynowa tez zajefajny pomslunek. Jeszcze nie mialem okazji pograc na lokalu. Generalnie kazdy turniej by Mister Smiechu unt ekipa z MSWiA, to naprawde milo spedzona sobota. Babice OWNZ!!!
Smiechu blagam... "acz kolwiek" ... ?

Jestem za parowa 1500 + 1000, albo 2x 1100 ( 1200 ). Ewentualnie ta druzynowa tez zajefajny pomslunek. Jeszcze nie mialem okazji pograc na lokalu. Generalnie kazdy turniej by Mister Smiechu unt ekipa z MSWiA, to naprawde milo spedzona sobota. Babice OWNZ!!!
Smiechu blagam... "acz kolwiek" ... ?

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
- morgan10005
- Falubaz
A moze takie cos:
drozynowka 2000+500 (glowna +kontyngent)
dobieramy najpierw armie glowne i stoly, a pozniej male kontyngenty. Kontyngenty armii glownej dzialaja jak czesc armii, a w innych armiach jak na parowce.
dobieramy najpierw armie glowne i stoly, a pozniej male kontyngenty. Kontyngenty armii glownej dzialaja jak czesc armii, a w innych armiach jak na parowce.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ciekawe, ale chyba trochę przekombinowane.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
? czyli co do armii dobieramy sobie podarmie pod przeciwnika?morgan10005 pisze:A moze takie cos:
troche przekombinowane (nie mowiac o fakcie, ze gra na 2k jest slaba opcja raczej)
zrobcie normalna druzynowke na duze pktyu z brakiem powtarzania armii (+ ew. ograniczenie na topowe armie w sojuszu. typu., ze max 2 z 3 moga byc z tych najlepszych

- morgan10005
- Falubaz
to jakie sa teraz 3 topowe armie?Shino pisze: + ew. ograniczenie na topowe armie w sojuszu. typu., ze max 2 z 3 moga byc z tych najlepszych)
VC,Demony,DE, Szczury, jaszczurki
czy jeszcze jakies?
predzej zrobimy ze tylko 1 z tych najlepszych w 3 osobowej drozynie 
a jak pkt to pewnie 2500
Z tym że będzie trzeba wykminić jak zmieścić 21 stół u nas - bo 20 to z palcem w d..., ale ten jeden więcej to już może być problem.
Hehe wróć - nie pażyście.
czyli albo 18 stołów, albo 24
lub dróżyny 2 osobowe i wtedy mamy 10 teamów.
Hmm. to też jest rozwiązanie
Jeden rzut kostką decyduje o tym kto z kim - przeciwnik wybiera stół.
No to można by powiedzieć że opcji jest pare

a jak pkt to pewnie 2500

Z tym że będzie trzeba wykminić jak zmieścić 21 stół u nas - bo 20 to z palcem w d..., ale ten jeden więcej to już może być problem.
Hehe wróć - nie pażyście.
czyli albo 18 stołów, albo 24
lub dróżyny 2 osobowe i wtedy mamy 10 teamów.
Hmm. to też jest rozwiązanie
Jeden rzut kostką decyduje o tym kto z kim - przeciwnik wybiera stół.
No to można by powiedzieć że opcji jest pare

- morgan10005
- Falubaz
21 moze byc-14 druzyn parzyscie
chyba ze druzyny 4 osobowe
chyba ze druzyny 4 osobowe