Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Moderator: misha
Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Vampire Counts army book rumours
Avian 26/04/2006 - 20:25
- Scheduled for fourth quarter 2007 (provided by 75hastings69)
- New metal Necrarch models have been spotted (provided by 75hastings69)
- Expect plenty of new plastic sets
- Rumoured to be getting a unit of ogre-sized Flesh Golem creatures (provided by 75hastings69)
- Gav Thorpe has denied rumours of plastic Ghouls and Dire wolves as well as the existance of a new unit type of Werewolves.
Żródło: http://www.warseer.com/rumours
Avian 26/04/2006 - 20:25
- Scheduled for fourth quarter 2007 (provided by 75hastings69)
- New metal Necrarch models have been spotted (provided by 75hastings69)
- Expect plenty of new plastic sets
- Rumoured to be getting a unit of ogre-sized Flesh Golem creatures (provided by 75hastings69)
- Gav Thorpe has denied rumours of plastic Ghouls and Dire wolves as well as the existance of a new unit type of Werewolves.
Żródło: http://www.warseer.com/rumours
Wg Warseera HE mają wyjść "pomiędzy październikiem a grudniem 2007" - zapewne aby rzucić towar na rynek w okresie przedswiątecznym.
Zatem albo VC wychodzą jednocześnie, albo ja czegoś nie rozumiem. Z punktu widzenia marketingowego przełom listopad/grudzień to najlepszy okres wydawniczy.
Zatem albo VC wychodzą jednocześnie, albo ja czegoś nie rozumiem. Z punktu widzenia marketingowego przełom listopad/grudzień to najlepszy okres wydawniczy.
Może być tak, że wrzucą nam parę modeli przed świętami, a resztę w styczniu.
No to fajnie. Wreszcie będzie cos w stylu minosów w VC jakieś flesh golemy.
Ogólnie czekam na zmiany bloodline'ów i eteryków.
mysle że coś zmienia z lordem np żeby nie zdejmował 2 slotów bo w tym momencie po prostu ciężko grać na smoku.
Smok też jest ciut za mietki. No wiadomo że to kupa zgnilizny no ale ten 4+ save powinien już mieć no i niech ma już te 3 ws (bo i tak ma -1 hit) ale to jest smok i te 5 ataków powinien mieć. Jak na 300punktów to ten model jest za słaby.
Magia niech zostanie taka jaka jest bo jest wg mnie wyważona a jak spierdolą inwokacje to przestane grac na magii i tyle. Słyszałem jakies plotki na temat tego że ma być d3 zamiast d6 do wskrzeszania co by było najbardziej pojebana żeczą.
CZekam na wiecej info
Ogólnie czekam na zmiany bloodline'ów i eteryków.
mysle że coś zmienia z lordem np żeby nie zdejmował 2 slotów bo w tym momencie po prostu ciężko grać na smoku.
Smok też jest ciut za mietki. No wiadomo że to kupa zgnilizny no ale ten 4+ save powinien już mieć no i niech ma już te 3 ws (bo i tak ma -1 hit) ale to jest smok i te 5 ataków powinien mieć. Jak na 300punktów to ten model jest za słaby.
Magia niech zostanie taka jaka jest bo jest wg mnie wyważona a jak spierdolą inwokacje to przestane grac na magii i tyle. Słyszałem jakies plotki na temat tego że ma być d3 zamiast d6 do wskrzeszania co by było najbardziej pojebana żeczą.
CZekam na wiecej info
- Chaoschild
- Chuck Norris
Kurcze nie wazne kiedy wyjda, wazne ze jest to juz pewne !! Dorze by bylo jednak gdyby nie mieszali za duzo. Ostatnie Army Booki sa udane wiec jest nadzieja ze 'nasz' takze bedzie dobry.
Ja najbardziej czekam na dopieszczenie Strigoi i BloodDragonow
Ja najbardziej czekam na dopieszczenie Strigoi i BloodDragonow
Ja tam najbardziej liczę po prostu na odświeżenie z wyglądu naszej armii.
Co masz na myśli? Co to są te flesh Golemy?Drwal pisze:No to fajnie. Wreszcie będzie cos w stylu minosów w VC jakieś flesh golemy.
Wystarczy wskrzeszanie nie na 1ce, tylko na 2ce (tak jak z przerzutami w Heavenie zrobili). D3 nie będzie, bo wtedy już nawet TK ich przebiją, co by było lekko głupie.Drwal pisze:Magia niech zostanie taka jaka jest bo jest wg mnie wyważona a jak spierdolą inwokacje to przestane grac na magii i tyle. Słyszałem jakies plotki na temat tego że ma być d3 zamiast d6 do wskrzeszania co by było najbardziej pojebana rzeczą.
Ale taki zabieg skutecznie ogranicza przegiętość tej magii.Manfred pisze:na 2 to troszke nie pasuje do magii nekromanckiej która powinna na ożywaniu się opierać
Sorry, ale czary pozwalające tworzyć nowe jednostki (ponad wszelkie limity), a do tego takie, że zawsze je można mieć, bardzo mocno ingerują w grę.
eee coś mi się wydaje że jednak Heinrich się pomyliłeś spójrz na datę tego newsa 26 kwietnia TAMTEGO roku
oto lista armi z tego samego dnia które kiedy mają wyjść
Dwarfs (already released, 3rd out in 6th edition)
- Orcs & Goblins (confirmed for autumn 2006, 2nd out in 6th edition)
- Empire (Q2 2007, 1st out in 6th edition)
- Vampire Counts (Q4 2007, 4th out in 6th edition)
- Dark Elves (2008 sometime, 5th out in 6th edition)
nie ma tu HE o których Szaman pisał że wyjdą w tym roku 100% i że widizał już figurki
więc niestety ale VC raczej w przyszłym roku bedą
oto lista armi z tego samego dnia które kiedy mają wyjść
Dwarfs (already released, 3rd out in 6th edition)
- Orcs & Goblins (confirmed for autumn 2006, 2nd out in 6th edition)
- Empire (Q2 2007, 1st out in 6th edition)
- Vampire Counts (Q4 2007, 4th out in 6th edition)
- Dark Elves (2008 sometime, 5th out in 6th edition)
nie ma tu HE o których Szaman pisał że wyjdą w tym roku 100% i że widizał już figurki
więc niestety ale VC raczej w przyszłym roku bedą
Przepraszam, myślałem że to jest kwiecień tego roku... sorki
"The Watchman" podaje:
HE grudzień 2007
VC czerwiec 2008
DE grudzień 2008
po szczegółowe informacje zapraszam do najnowszego numeru:
http://www.warseer.com/watchman/downloa ... chman2.pdf
jest tam wiele ciekawych informacji o nowych VC
HE grudzień 2007
VC czerwiec 2008
DE grudzień 2008