Jako że nie jestem jescze super doświadczonym zawodnikiem, testuję różne rozpiski. Ostatnio za namową kolegi wykombinowałem coś takiego:
Tomb prince 146 pkt : Blue khepra, light armour, shield, great weapon,generał
Liche high priest 320 pkt : Neferra's Plaques of Mighty inqantations, Dispell scroll, cloak of the dunes
Liche priest 173 pkt: Dispell scroll, hieratic jar, skeletal steed
Liche priest 148 pkt: Dispell scroll, skeletal steed
25 szkieletów: Fcg, Light armour, spear, shield
13 szkieletów 119 pkt: Bow, champion
1 szkieletów 119 pkt: Bow, champion
3 tomb swarm 135 pkt
24 Tomb Guards 358 pkt: Fcg, Icon of Rakph
Scorpion 85 pkt
Scorpion 85 pkt
Scorpion 85 pkt
Katapulta 110 pkt: Czaszki
Katapulta 110 pkt: Czaszki
Zasadnicze pytanie: Jakie macie pomysły na wzmocnienie princa, bo moim zdaniem trochę za miękki jest. W założeniach ma iść do Tomb Guardów. Nie myślałem nad wstawieniem rydwanów, bo w defensywnej rozpie się nie przydadzą.
TK 2250
Za mało łuczników, na stole często jest mnóstwo śmieci które dobrze byłoby sprzątnąć zanim one sprzątną Twoje klopy - 1 kloc TG wszędzie nie będzie.
Według BP masz za dużo kości dispella więc na Twoim miejscu dałbym princowi po prostu ward na 4+. Generalnie grając na highprieście spróbowałbym kaszkietu - i tu również BP byłby problemem, tym razem z power dice'ami więc spróbowałbym na 2 princach ale... ja też nie jestem uber zawodnikiem.
Według BP masz za dużo kości dispella więc na Twoim miejscu dałbym princowi po prostu ward na 4+. Generalnie grając na highprieście spróbowałbym kaszkietu - i tu również BP byłby problemem, tym razem z power dice'ami więc spróbowałbym na 2 princach ale... ja też nie jestem uber zawodnikiem.
Wywaliłbym speary i dał Collar na High lichu, tak bla bla jak licz musi testować to znaczy, że jest ud...ny. Ale nie przed wszystkim go wybronisz.
Łuczników zamiast 2x13 dałbym 16+10. Przynajmniej u mnie zawsze jeden oddział szkieletów pałęta się na tyłach i daje schronienie lichom, a tylko ten drugi strzela.
Więcej pomysłów nie mam, bo defensem takim mało grywałem. Zniechęciło mnie po bitwie z chaosem na smoku i kawalerii, kiedy chaos zaczynał i wszystkim pojechał na maksa pod pysk, w takim przypadku ciężko coś zrobić jak masz tylko 1 turę strzelania. Chociaż z drugiej strony miałem inaczje armię ułożoną, więc kto wie.
Łuczników zamiast 2x13 dałbym 16+10. Przynajmniej u mnie zawsze jeden oddział szkieletów pałęta się na tyłach i daje schronienie lichom, a tylko ten drugi strzela.
Więcej pomysłów nie mam, bo defensem takim mało grywałem. Zniechęciło mnie po bitwie z chaosem na smoku i kawalerii, kiedy chaos zaczynał i wszystkim pojechał na maksa pod pysk, w takim przypadku ciężko coś zrobić jak masz tylko 1 turę strzelania. Chociaż z drugiej strony miałem inaczje armię ułożoną, więc kto wie.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!