Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Rozpiski WE

Post autor: Kalesoner »

Jak sie gra na branczwrajt to 1 z bista nie jest wcale taka zła...
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

mi się wydaję że wood elfami da się zdobyć przewagę w magii gdyż łatwo nam zabijać magów przecinika i od tej 3 najpóźniej 4 turze nasze słabe czary zaczną działać

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 30#p487530
Bazyliszkowa wersja rozpiski na 2400, którą wcześniej wklejałem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

na altera 1 z beast też nie jest zła - 8 ataków z bohatera...

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=21151

Rozpa na turniej parowy - oceniajcie jak możecie ;)

P.S. Jeśli by wam się chciało to możecie napisać w tamtym temacie ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

No cóż, po pierwsze to mój first post więc Cześć wam !
Po drugie mam prośbę o ocenę tej rozpiski :
Noble pancerz,tarcza i włócznia : 79

10 glade guard: 120
10 glade guard: 120
10 dryads: 120
6 wardancers 108
łącznie chyba 549 pkt
- to ma stoczyć bitwę z batalionem bretońskim + jeden BSB (na koniku, z rycerzami) . Należy pamiętac ,ze u niego chłopki (łucznicy) mają grać w skirmishu, z płonącymi strzałami + ma knights of the realm (bo i errantów mieć może przecież) + pegasusa.

A teraz pytanie czy to ma szanse z tym batalionem oraz jak tym grać w ogóle bo przyznam ,ze zaczynam grę wood elfami dopiero.

I jeszcze jedno, jak byście proponowali rozbudować tę armię do ~ 1000 pkt. , z mojej strony powiem tylko że chciałbym o ile to możliwe by znalazł się tam treeman. Wiem ze sporo zabiera pkt. ale i cos potrafi zdziałać.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Co do rozpiski to jest chyba nawet w miare - nie wiem tylko jak łucznikom będzie z kawa szło - tylko mam zastrzeżenie co to Nobla - po cholera mu włócznia :mrgreen: Zakładam że gracie na 550 pkt - w sumie na takie pkt to i tak nic juz nie wyciśniesz za bardzo. A co do pomysłów na dalszą armie - będą tacy którzy powiedzą że lepsi od Treemana są Way Watchersi z KB jednak na taka kawalerię to Treeman był by świetnym pomysłem - jednak 6 s będzie przeciwnikowi skudecznie niwelowało pancerz, - poza tym wzbidza Terror - ma zaklęty czar - pieśń drzew, korzonki więc full wypas
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Ingen175
Kradziej

No właśnie nie do końca ogarniam ten czar, o co w nim biega ?
Zostaje jeszcze 150 pkt , ja bym chyba kupił jeszcze jeden oddział GG i może zmieścił by się jeszcze jeden wardancer

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

przede wszystkim nie potrzebuujesz włoczni na noblu. po za tym daj mu jakis kindred
(wspolnote z polskiego AB) najlepiej wardancer kindred ale wtedy nie mozesz miec pancerza i tarczy do tego wez mu Amaranthiner brooch.co do dalszego rozwoju armii bedziesz potrzebowal jeszcze jednego boxa driad i wild riderow co najmniej jednych. warto tez pomyslec o waywatcherach

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

jest to czar ktory wychodzi automatycznie. jesli przeciwnik go nie rozproszy to mozesz przesunac dowo;ny lasek(deklarujezs ktory przed rzuceniem czaru) w promieniu 18 cali lub zadac d6 obrazen z sila 4 w oddzial wroga znajdujacy sie choc kawalkiem figurki w dowolnym lesie na stole. za wolne punkty dokup lucznikow lub kilku wardancerow

Ingen175
Kradziej

a nie moge nobla wsadzić do wardancerów bez konkretnego kindredu?

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

mozesz oczywiscie ale taki chyba bedzie skuteczniejszy. poza tym bedziesz mial w szarzy wiekksza sile. jak nie dajesz mu kindreda to warto sie zastanowic nad jakims wardem i dwurakiem bo bez tego szybko ci zginie bo z twojego sejwa psz szarzy lancy nic nie zostanie. mozesz tez go poswiecic i dac mu Hail of doom arrow i wtedy masz szanse cos zdjac z tego strzalu ale HODa to bardzo losowy przedmiot wiec nie zawsze sie spisuje.

Miyokari
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Miyokari »

Nie zapominajmy o tym, że kindred kosztuje też swoje punkty więc gdy będzie chciał dać Kindreda war dancerów noblowi, to by musiał poświęcić 1 driade i 1 war dancera, by móc wystawić Nobla w Kindredzie, mógłby tak zagrać jednak...W mojej opini lepiej dać bez kindreda Nobla i wrzucić mu jakiś item na Ward save + dwuraka.

Ingen175
Kradziej

ano brakuje mi jakiegoś tańszego commandera :(
a czy mogę będąc w oddziale strzelać po ruchu ? Bo z 40 pamiętam ,ze po ruchu to ze strzelaniem problemy były a ja w batka dawno grałem i to imperium,a tam pistole były u jenerałów.

Miyokari
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Miyokari »

W Wood Elfach masz tak, że ich jednostki za ruch nie dostają kary na trafienie w strzelaniu. Jeśli wrzucisz Nobla powiedzmy do Glade Guardów, to będzie mógł bez problemu strzelać. Jeśli byś go wrzucił do war dancerów, to wydaje mi się, że tak ale nie jestem pewien ;).

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

nie wiem czy zauwazyles napisal ze ma wolne 150 punktow wiec nic nie bedzie musial poswiecac no i zyska dodatkowy atak

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

bedzie mogl strzelac po ruchu normalnie (jezeli bedzie bez kindreda). no i bedzie mogl miec HODA

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

oczko pisze:jest to czar ktory wychodzi automatycznie. jesli przeciwnik go nie rozproszy to mozesz przesunac dowo;ny lasek(deklarujezs ktory przed rzuceniem czaru) w promieniu 18 cali lub zadac d6 obrazen z sila 4 w oddzial wroga znajdujacy sie choc kawalkiem figurki w dowolnym lesie na stole. za wolne punkty dokup lucznikow lub kilku wardancerow
Od pieśni drzew dostają hity z siłą 5 jak się nie mylę ;)

Co do nobla to tak jak mówią - albo dajesz go z kindredem do wardancerów dajesz mu broszę nie śmiertelności ( ward save na 3+ przeciwko nie magicznym atakom) masz wtedy nobla ze świetnym savem dobrą siłą ( 5s w szarży) i 4 atakami + bonusy od tańców albo dajesz mu wspólnote ziennokształtnych i dajesz mu HODę hełmik, albo wrzosowiec w łape dwuraka a za reszte pkt możesz dopakować tancerzy ew. łuczników - chociaż ja bym na tancerzy stawiał ;)
A co do armi to tak jak Oczko mówi - jeszcze jeden box driad - dodatkowi łucznicy Wild Ridersi a potem treeman lub way'e
a jeśli klimat to u ciebie sprawa drugorzędna to możesz kupić sobie działko przy grach na większe pkt ;)
Ostatnio zmieniony 23 sty 2010, o 23:25 przez kubon, łącznie zmieniany 1 raz.

Ingen175
Kradziej

ta, ale to na 1000 a ja w tej chwili myślę praktycznie tylko o 550 pkt. i tu nie mam niemalże nic wolnego

Ingen175
Kradziej

działko ? co masz na myśli, sry ale ja mam woodefowy army book z 6 edycji, taki z allegro - pomarszczony i ostatnią stronę w sosie od pizzy .
Ma teraz ta książka smak
To mogę mieć kontyngenty z innych armii czy jak ?

Zablokowany