DE na 1410.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

DE na 1410.

Post autor: Rasti »

Moja pierwsza rozpa turniejowa na 1410 pkt. Trochę pkt zostawiłem "na zapas" na poprawki. Nie jest to jakiś PG, póki co gram tym co mam a dozwolony max 1 prox.
Jest w wersji "obrazkowej", chyba przez to nie będzie nieczytelna, a wręcz przeciwnie:
Obrazek
Czarka z Płaszczem do kuszoli, druga ze sztyletem jak wiadomo, do wojków. Bohater do coków ze sztandarem. Drugą piątką raczej będę starał się nie lecieć do przodu, a jak już to w parze z drugim klockiem. Chciałbym widzieć w tej rozpie jeszcze korsarzy, ale za mały format pkt ;D

Co o tym sądzicie?
Ostatnio zmieniony 7 sty 2010, o 17:13 przez Rasti, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Spróbuj wcisnąć jedne harpie i zmień na masterze broń na Sword of Might(+1s).A tak to mi się podoba :) , zagrałbym czymś takim :P

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Nie możesz mieć jednocześnie sztyletu i tomu furiona ( jedno i drugie to arkana )... :wink:
Proponuję wywalić dodatkowy czar, a zamiast tego dać scrolla...
Oczywiście miecz bojowy zamień na miecz potęgi ( jak juz zacząłeś polskimi nazwami to tego nie będę zmieniał ).
Jeśli w kusznikach ma być czarodziejka to daj im tarcze, najlepiej obydwu oddziałom bo inaczej przeciwnik będzie wiedział, że czarodziejka będzie w tych z tarczami.
Reszta wygląda ok, zamieniłbym jeszcze sztandar na CoK na war banner i będzie spoko... :wink:
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Co do arkana to faktycznie, a nie wiedziałem >< Kurcze, spaliłem :F
Co do tarcz na kuszolach, obie 10tki mają, coś musiałeś przeoczyć.

Harpie - nie mam sensownego proxa i chyba póki co wolę je sobie odpuścić. Może niedługo kupię boxa demonetek, łapki z pazurkami mam, to jeszcze tylko skrzydełka i wypadałoby je sobie zrobić.
Co do miecza - w sumie macie chyba rację. Lepsze A3 z S5 niż A4 z S4... Przy tych realiach młotka(bohaterowie lizaków maja T5, wtf) gdzie wszystko jest mocno napakowane, to chyba lepszy pomysł.
Czekam na dalsze komentarze, mam trochę pkt, wypadałoby coś z nimi zrobić.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Mi się bardzo podoba :D
Może dlatego ze jest w moim stylu
Czyli rospiski bez harpi rox!!
Mam tylko jedno pytanie :-k
Po ch*j master jest sztandarowym ??? :-s
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Przeżuty przy złamaniu w walce, z moimi rzutami przyda się ;)

Awatar użytkownika
rychu022
Chuck Norris

Post autor: rychu022 »

ASF na warbannera i starczy Ci punktow na 2 dodatkowych warriorow

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Nie mam 2 dod. modeli warriorów ;/

A czemu ASFa nie polecacie? To może sztandar rzezi(K3 do wyniku w pierwszej turze?)

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Już lepiej, ale war banner jest bardziej pewny, za 10pkt. 66% szans na to, że TYLKO PRZY SZARŻY możesz mieć coś lepszego niż war banner, a jak ciebie zaszarżują ( co przy braku harpii i tylko jednych dr jest bardzo prawdopodobne ) to nie dostajesz nic... :wink:
Sztandar ASF jest fajny na jednostki, które albo mają tak mało MV, że będą musiały czasem przyjąć szarżę, albo na jednostki, które mają powalczyć z przeciwnikiem dłużej. CoK-i mają zaszarżować, zabić ile się da, pozdawać save-y ( :P ), wygrać combat, złapać i jechać dalej... :P
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Wiem wiem, ale z moim szczęściem na 10 testów głupoty przy 2 klockach nie zdałem 8 w jednej z gier :roll:
Więc ASF to zawsze malutki zapas. A co do wbicia się i złamania to tak. Dla tego zamiast warbannera chyba lepiej ten sztandar rzezi :) Co sądzicie?

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

ja bym dał sztandar rzezi, przeważnie daje go na Cokach :) , albo gram gołą 6 :D :D

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

A więc z perspektywy czasu mogę coś napisać.

Najbardziej brakowało mi w twojej rozpisce oddziału do walki Rasti, chyba że mieli nimi być włócznicy, ale nie ukrywajmy 12 sobie raczej nie poradzi z czymś mocniejszym. Poza tym na takie pkt wg mnie 3 bohaterów to za dużo.

Tak czy inaczej fajnie, że wpadliście, dzięki za grę i mam nadzieję że to nie ostatni raz :wink:
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Włócznicy do walki :mrgreen: ?
Oni byli do sztyletu ;P
Pokładałem nadzieję na CoKach, ale w tej grze strasznie mi się wszystko spaprało.

ODPOWIEDZ