Moje marzenie
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Moje marzenie
A wiadomo że marzenia się spełniają.
A jest to armia figurek gdzie każda jedna jest perfekcyjnie pomalowana i ... kurcze nawet nie wiem jak to opisać.
Ktoś niedawno pytał o efekt wody i pokazał zdjęcie na coolmini giganta który był po kolana w "wodzie".
No to ja widzę całą armię "zanurzoną" na parę milimetrów powyżej głowy! Wszystkie figurki zamknięte w kryształowych prostopadłościanach. Super przeźroczystych.
Takie bryły jak tutaj http://laser3d.pl/portal/laser3d/index.php?plik=offer1
Czy to możliwe jest?
Próbował widział ktoś coś takiego?
A jest to armia figurek gdzie każda jedna jest perfekcyjnie pomalowana i ... kurcze nawet nie wiem jak to opisać.
Ktoś niedawno pytał o efekt wody i pokazał zdjęcie na coolmini giganta który był po kolana w "wodzie".
No to ja widzę całą armię "zanurzoną" na parę milimetrów powyżej głowy! Wszystkie figurki zamknięte w kryształowych prostopadłościanach. Super przeźroczystych.
Takie bryły jak tutaj http://laser3d.pl/portal/laser3d/index.php?plik=offer1
Czy to możliwe jest?
Próbował widział ktoś coś takiego?
mamuty z loduKatylina pisze:Możliwe jest - pytanie tylko, jaka armia będzie do tego dobra.
a tak serio to strasznie trudne do wykoniania, pracochłonne ale nie niemożliwe No a jedyną armią, jaka przychodzi do głowy to lizaki... No chyba że ktoś mnie oświeci jaka inna pasuje
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
nie nie
nie chodzi o to
Normalna armia która, nie że niby jest pod wodą tylko że po prostu w ten sposób jest technicznie "zaimpregnowana"
Jedni dbając o figurkę sprejują ją lakierem do włosów czy innym utrwalaczem - a ja chce je zamknąć w takich kryształach.
Lepiej się chwyta, nie kurzy się, farba nie odpryskuje.
Zamiast dna morza myślałem nawet aby uzyskać efekt liści unoszonych na wietrze.
To nie ma być imitacja wody - a imitacja powietrza!
nie chodzi o to
Normalna armia która, nie że niby jest pod wodą tylko że po prostu w ten sposób jest technicznie "zaimpregnowana"
Jedni dbając o figurkę sprejują ją lakierem do włosów czy innym utrwalaczem - a ja chce je zamknąć w takich kryształach.
Lepiej się chwyta, nie kurzy się, farba nie odpryskuje.
Zamiast dna morza myślałem nawet aby uzyskać efekt liści unoszonych na wietrze.
To nie ma być imitacja wody - a imitacja powietrza!
aaaa to pomysł super bajerancki Proponuje jesienne WE przy wietrznej pogodzie. Kurde ale taka armia może zajebiście wyglądaC:D
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Matko...albo robisz sobie jaja albo naprawdę kochasz to hobby.
sam pomysł jest genialny moim zdaniem, tylko co wlać do takiego czegoś żeby "obraz" figurki był był zniekształcony....
swoją drogą trzeba bedzie uwarzać żeby się nie porobiły pęcherzyki powietrza gdzieniegdzie (o ile to się zdarza, , nie wiem nie kombinowałem z tym)
Ale co do armii to tak: WE jesienne byłyby świetne, tu się zgodzę z przedmówcą.
Ale ale ciekawe jakby w tym klimacie wygladały OK?
Bądź co bądź jestem ciekaw wyników pracy.[/url]
sam pomysł jest genialny moim zdaniem, tylko co wlać do takiego czegoś żeby "obraz" figurki był był zniekształcony....
swoją drogą trzeba bedzie uwarzać żeby się nie porobiły pęcherzyki powietrza gdzieniegdzie (o ile to się zdarza, , nie wiem nie kombinowałem z tym)
Ale co do armii to tak: WE jesienne byłyby świetne, tu się zgodzę z przedmówcą.
Ale ale ciekawe jakby w tym klimacie wygladały OK?
Bądź co bądź jestem ciekaw wyników pracy.[/url]
Każdy kto to czyta ma odpuszczone uczynki dobre, za darmo, amen.
Idźcie w Chaosie .
Idźcie w Chaosie .
1- nie wydaje mi się, by to dobrze wyglądało
2- na pewno nie nabijasz się?
3 - musisz sprawdzić która żywica (polistyrenowa pewnie jakaś) wysycha na przezroczysty kloc
4 - walec faktycznie lepszy
5 - forma sylikonowa, na dno formy figurkę, (jak na dno kubka, podstawką w dół) i lejesz.
2- na pewno nie nabijasz się?
3 - musisz sprawdzić która żywica (polistyrenowa pewnie jakaś) wysycha na przezroczysty kloc
4 - walec faktycznie lepszy
5 - forma sylikonowa, na dno formy figurkę, (jak na dno kubka, podstawką w dół) i lejesz.
No już sobie wyobrażam takich wardancerów w powietrzu... Pomysł jest arcy ciekawy i oryginalny, ale wykonanie może okazać się równie arcy trudne. Nie mniej jednak rzyczę ci spełnienia marzeń... Tylko nie bardzo wiem jakby ich umieścić w powietrzu w czasie zalewania żeby nie zrobić jakichś śladów. A jaką armię chciałbyś tak zrobić?
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
W szkole średniej miałem praktykę w zakładzie specjalizującym się w odlewnictwie.
Robili tam min. pamiątkowe bryły z zatopionymi różnymi ciekawymi przedmiotami.
Proces jest ogólnie prosty.
Rozgrzana masa poliuretanowa jest wlewana do formy(sztywnej)gdzie umieszczona jest ta "rzecz" którą chcemy wyeksponować.
Następnie stół wibracyjny powoduje że wszystkie pęcherze powietrza samodzielnie unoszą się do góry(nie ma obawy że jakiś zostanie w środku).
Jeśli chce się uzyskać efekt "lewitacji" to zalewa się stopniowo daną rzecz(np.najpierw do połowy i po zastygnięciu masy zalewa się dalej).
Walec to najlepszy pomysł gdyż nie załamuje obrazu.
Po wyjęciu walca z formy należy go oszlifować i wypolerować do całkowitej przejrzystości.
Samodzielnie można się pochlastać zanim dobrze zacznie to wyglądać.
Radze sobie darować albo zamówić to u specjalistycznej firmy(a to jest drogie).
Sam pomysł jest ciekawy.
Robili tam min. pamiątkowe bryły z zatopionymi różnymi ciekawymi przedmiotami.
Proces jest ogólnie prosty.
Rozgrzana masa poliuretanowa jest wlewana do formy(sztywnej)gdzie umieszczona jest ta "rzecz" którą chcemy wyeksponować.
Następnie stół wibracyjny powoduje że wszystkie pęcherze powietrza samodzielnie unoszą się do góry(nie ma obawy że jakiś zostanie w środku).
Jeśli chce się uzyskać efekt "lewitacji" to zalewa się stopniowo daną rzecz(np.najpierw do połowy i po zastygnięciu masy zalewa się dalej).
Walec to najlepszy pomysł gdyż nie załamuje obrazu.
Po wyjęciu walca z formy należy go oszlifować i wypolerować do całkowitej przejrzystości.
Samodzielnie można się pochlastać zanim dobrze zacznie to wyglądać.
Radze sobie darować albo zamówić to u specjalistycznej firmy(a to jest drogie).
Sam pomysł jest ciekawy.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
- Shakin' Dudi
- Masakrator
a jak zechcesz sobie przemalować armie? [lol]
Marzenia to nie żarty
Naprawdę mi się coś takiego marzy! Jeszcze nie wiem jaką armię tak bym chciał zrobić bo jak na razie nie zbieram żadnej konkretnej (jedynie maluje od paru lat).
A więc jest to możliwe! To najważniejsze. Teraz tylko wystarczy dowiedzieć się dokładnie jak i gdzie to zrobić (i za ile). wybrać i zebrać armię, pomalować i pozamykać w walcach. Uff... do zobaczenia za 2-3 lata
No raczej będzie to rasa z latającymi figsami. Może Tau? Na pustyni? z unoszącym sie piaskiem?
Naprawdę mi się coś takiego marzy! Jeszcze nie wiem jaką armię tak bym chciał zrobić bo jak na razie nie zbieram żadnej konkretnej (jedynie maluje od paru lat).
A więc jest to możliwe! To najważniejsze. Teraz tylko wystarczy dowiedzieć się dokładnie jak i gdzie to zrobić (i za ile). wybrać i zebrać armię, pomalować i pozamykać w walcach. Uff... do zobaczenia za 2-3 lata
No raczej będzie to rasa z latającymi figsami. Może Tau? Na pustyni? z unoszącym sie piaskiem?
Chyba wtedy, gdy zdobywali statek Angoli - z zaskoczenia ich wzięli . Tak mi się przynajmniej wydaje, tez dokładnie nie pamiętam, ale kojarzę że coś takiego byłoHrabia Duuku pisze:p.s W którym momencie Piratów z Karaibów oni maszerowali po dnie morza bo dawno oglądałem?
tak, to było wtedy... a pomysł na armię super, chciałbym coś takiego zobaczyć;)
tylko zastanawia mnie czy technicznie da się to zrobić tak, by nie wystawało poza podstawkę... w końcu inaczej, to by nie było pełnej możliwości gry...
tylko zastanawia mnie czy technicznie da się to zrobić tak, by nie wystawało poza podstawkę... w końcu inaczej, to by nie było pełnej możliwości gry...
Główny problem techniczny, jaki będziesz miał, to wystawanie figurek poza ramy podstawki - czyli też wystawanie poza ten przezroczysty prostopadłościan (bo, jak rozumiem, będzie on miał podstawkę za podstawę).
Ale pomysł zacny i pochwal się jak zrobisz
Ale pomysł zacny i pochwal się jak zrobisz
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Jesli chodzi o odwrócony stożek ścięty to w tym wypadku nie jest wymuszony. Byłby lekki problem z ustawianiem "walców" ale dlatego ta armia IMO powinna się składać z fillerów, i mniejszej ilośc "szeregowych" figurek. Ja w każdym razie kibicuje Tobie, abys coś takiego wykonałJasiuuu pisze:nie no technicznie nie ma bata , ta forma musialby być węższa u dołu a potem rozszerzać się wraz z figurką , taki odwrócony trójkąt , a jak takich ustawić w rankach równych? najszybciej takie coś z armią do 40 albo z southlandami na skinkach
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.