Galeria Rastiego (16.10.11) HE spearman - ulepki
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Galeria Rastiego (20.01.10) UP mantysia <modern pyska> !!
Zwiększ jeszcze długość kłów, tak aby wystawały i "unosiły" górne dziąsła.
Oczy są umieszczone zbyt wysoko, zbyt blisko siebie i powinny być równolegle, a nie prostopadle do pyska.
Oczy są umieszczone zbyt wysoko, zbyt blisko siebie i powinny być równolegle, a nie prostopadle do pyska.
-
- Masakrator
Do niedawna, gdy wstawałem rano na wykłady i humor miałem zaiste zjebany, otwierałem firefoxa, wystukiwałem bordera i oglądałem tę mantikorę. Jej pysk napawa optymizmem, pocieszna jest.
Odkładając żarty na bok, uważam, iż samo wykonanie(mimo, iż zajęło zapewne masę czasu) niestety ma wiele do życzenia. Uważam, iż głowa psuje całkowicie efekt twej pracy, Rasti. Domyślam się, iż jest to najtrudniejszy element figurki, lecz niestety najbardziej rzucający się w oczy. Na twoim miejscu odłożyłbym figurkę na bok, przemyślał sprawę raz jeszcze i zabrał się do pracy.
Odkładając żarty na bok, uważam, iż samo wykonanie(mimo, iż zajęło zapewne masę czasu) niestety ma wiele do życzenia. Uważam, iż głowa psuje całkowicie efekt twej pracy, Rasti. Domyślam się, iż jest to najtrudniejszy element figurki, lecz niestety najbardziej rzucający się w oczy. Na twoim miejscu odłożyłbym figurkę na bok, przemyślał sprawę raz jeszcze i zabrał się do pracy.
Dzięki za komentarze.
@Occ
Twój komentarz, mimo iż mnie nie poraził trochę mi pomógł.
Lecz co do oczu - już przy nich majstrować raczej nie będę. wydaje mi się, że aż takie złe nie są, a mogę tylko zepsuć. Zresztą - kto powiedział, że nie ma wrodzonej wady genetycznej ?
@Occ
Twój komentarz, mimo iż mnie nie poraził trochę mi pomógł.
Co przez to rozumiesz? Na początku pisałem: robię ten model bardziej dla nauki i do gry. Nie na jakieś wystawy czy coś. Ma służyć do gry i przypominać ową bestyjkę.Occ pisze: Na twoim miejscu odłożyłbym figurkę na bok, przemyślał sprawę raz jeszcze i zabrał się do pracy.
Co do kłów - tak zrobię. Dzięki za pomysłGunnila pisze:Zwiększ jeszcze długość kłów, tak aby wystawały i "unosiły" górne dziąsła.
Lecz co do oczu - już przy nich majstrować raczej nie będę. wydaje mi się, że aż takie złe nie są, a mogę tylko zepsuć. Zresztą - kto powiedział, że nie ma wrodzonej wady genetycznej ?
-
- Masakrator
Już tłumaczę. Osobiście odszedłbym od idei "mantikory" prezentowanej nam przez GW( na myśli mam ten ohydny model, który można zakupić ze strony GW) i przemyślał raz jeszcze sam wygląd figurki.
Ja osobiście przygotowałbym szkic figurki, lub nawet parę takowych.
Następnie porównałbym prace, wybrał najlepszy i rozpoczął prace.
Być może wynika to z innego obrazu "mantikory", jaki mam przed oczami( widziałbym ją jako bestię zupełnie inną).
Jeśli zaś chodzi o sam model, całkowicie inaczej uczyniłbym głowę, dodając dłuższą szyję.
Tak jak pisałem, jest to moje zdanie, nie sugeruj się mną, sam zapewne nie uczyniłbym Mantikory lepiej od Ciebie;)
Ja osobiście przygotowałbym szkic figurki, lub nawet parę takowych.
Następnie porównałbym prace, wybrał najlepszy i rozpoczął prace.
Być może wynika to z innego obrazu "mantikory", jaki mam przed oczami( widziałbym ją jako bestię zupełnie inną).
Jeśli zaś chodzi o sam model, całkowicie inaczej uczyniłbym głowę, dodając dłuższą szyję.
Tak jak pisałem, jest to moje zdanie, nie sugeruj się mną, sam zapewne nie uczyniłbym Mantikory lepiej od Ciebie;)
Wiadomo - mi się widzi taka mantykora, Tobie inna, a komuś tam jeszcze "inniejsza"
Co do szkicu to był. Rysowałem kilka razy szkielet - bo na tym mi najbardziej zależało, abym wiedział, jak dobrać proporcje przy drucikach.
No i jeszcze wchodzi w kwestię przeglądanie pracek z deviantarta. Pomysł z ludzką twarzą jest dla mnie dość dziwny. Wzbudza we mnie takie dziwne uczucie. Byłoby ok, gdyby ta mantykora nie była w armii DE. Po prostu musiałem także pamiętać o ogólnym image'u armii. Lwi pysk - to jest to co pasuje do smoka, hydry i zimnokrwistych. Po prostu park bestii.
Skorpionii ogon - to jest to.
Co do szkicu to był. Rysowałem kilka razy szkielet - bo na tym mi najbardziej zależało, abym wiedział, jak dobrać proporcje przy drucikach.
No i jeszcze wchodzi w kwestię przeglądanie pracek z deviantarta. Pomysł z ludzką twarzą jest dla mnie dość dziwny. Wzbudza we mnie takie dziwne uczucie. Byłoby ok, gdyby ta mantykora nie była w armii DE. Po prostu musiałem także pamiętać o ogólnym image'u armii. Lwi pysk - to jest to co pasuje do smoka, hydry i zimnokrwistych. Po prostu park bestii.
Skorpionii ogon - to jest to.
Zobacz Tu
Jest fragment o głowie, więc jeżeli angielski Tobie nie przeszkadza, to ta stronka może pomóc rozwiązać problem łba ;]
Jest fragment o głowie, więc jeżeli angielski Tobie nie przeszkadza, to ta stronka może pomóc rozwiązać problem łba ;]
Sprzedam Styrodur!!!Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Już większość futerka nałożone. Gdzieniegdzie jeszcze nie zaschło
A siodłem nie lada kłopot jakąś efektywną grzywę zrobić. Czekam na wasze komentarze i sugestie, gdyż sam nie jestem przekonany, czy się nada. Jeśli jest ok to zostają mi jeszcze rogi małe, kieł, pazury wszelakie i szczegóły przede wszystkim. No i jeździec.
Najpierw podstawka pod nią, wygląda ona teraz tak:
Troszkę nie widać, ale skupię się na pokazaniu Wam już ukończonej
A siodłem nie lada kłopot jakąś efektywną grzywę zrobić. Czekam na wasze komentarze i sugestie, gdyż sam nie jestem przekonany, czy się nada. Jeśli jest ok to zostają mi jeszcze rogi małe, kieł, pazury wszelakie i szczegóły przede wszystkim. No i jeździec.
Najpierw podstawka pod nią, wygląda ona teraz tak:
Troszkę nie widać, ale skupię się na pokazaniu Wam już ukończonej
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
A ja mam takie pytanie do ciebie jak ci się lepi z poxiliny? Jakie są jej plusy i minusy?
Pozdrawiam
Rafał
Pozdrawiam
Rafał
No jak widać, jakoś daję radę. Kumpel, który gra w lotra kupił sobie GS, wcześniej próbował z poxiliny i mówił mi, że GS jest o niebo lepszy i gdybym w nim lepił, to bym już cuda tworzył. Ja z nim styczności nie miałem, więc nie oceniam. Kiedyś się skuszę na pewno. Poxilina i jej wady... hm... Najpewniej to, że niby szybko zasycha, ale mi to jakoś bardzo nie przeszkadza. Przede wszystkim to po np zamoczeniu narzędzia, aby się nie lepiła, to jak dasz za dużo wody i zaczniesz modelować owym narzędziem, poxilina coś się jakby kruszy. Ciężko opisać. Trzeba uważać. Plusów jako takich wielkich nie ma(nie mam do czego się odnieść), ale po prostu spełnia u mnie swoje zadanie.