Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Miyokari
"Nie jestem powergamerem"

Re: Rozpiski WE

Post autor: Miyokari »

oczko pisze:nie wiem czy zauwazyles napisal ze ma wolne 150 punktow wiec nic nie bedzie musial poswiecac no i zyska dodatkowy atak

Nie doczytałem jego postu o tych punktach :) mój błąd, przepraszam.

Ingen175 pisze:działko ? co masz na myśli, sry ale ja mam woodefowy army book z 6 edycji, taki z allegro - pomarszczony i ostatnią stronę w sosie od pizzy .
Ma teraz ta książka smak
To mogę mieć kontyngenty z innych armii czy jak ?
Widzisz, każda armia ma możliwość użycia jednostek "najemników" którzy nazywają się Dogs of war, dzięki temu w rare zamiast drzewka, way watcherów albo orzełka możesz dać działa, bądź coś innego (Jeśli się myle, prosze poprawić :) ).
Ostatnio zmieniony 23 sty 2010, o 23:26 przez Miyokari, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

możesz brać jednostki z Dogs of War jako slot rare
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

A to to wiem, nie dzięki - wolę się klimatu trzymac - athel loren samo da radę, nie potrzebuje ludzi co zmieniają sztandary w zależności od tego kto płaci :P

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

kubon pisze:
oczko pisze:jest to czar ktory wychodzi automatycznie. jesli przeciwnik go nie rozproszy to mozesz przesunac dowo;ny lasek(deklarujezs ktory przed rzuceniem czaru) w promieniu 18 cali lub zadac d6 obrazen z sila 4 w oddzial wroga znajdujacy sie choc kawalkiem figurki w dowolnym lesie na stole.
Od pieśni drzew dostają hity z siłą 5 jak się nie mylę ;)
ups chochlik sie wkradl. co do kupowania figurek to kup najpierw te z tych wyminenionych ktre ci sie najbardziej podobaja- bedziesz mial wiecej frajdy ze sklejania i malowania. tym bardziej ze na poczatku gra wood elfami jest ciezka, trzeba dobrze znac zasady i umiec je wykorzystac co przychodzi z doswiadczeniem. no i do listy musisz dodac conajmniej dwie magiczki oczywiscie

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

A jaką byście taktykę w ogóle zaproponowali ? Bretka szybka jest, co prawda to 1 oddział ale bretki nie można lekceważyć.

Miyokari

Post autor: Miyokari »

Otóż jutro gram z bratem, który będzie próbować WoCH i chciałbym się spytać jakie porady radzicie na Warriosów Chaosu ? :D

Alter Noble @ 289 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Shield
Bow of Loren
Oaken Armour
Talisman of Protection

Noble @ 142 Pts
Light Armour; Battle Standard
Sword of Might
Stone of the Crystal Mere

Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll
Dispel Scroll

Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll
Dispel Scroll

Core:
2x8 Dryads @ 96 Pts

3x10 Glade Guard @ 120 Pts

Speciale

5 Wild Riders @ 148 Pts
Standard

6 Wild Riders @ 174 Pts
Standard;

6 Wild Riders @ 199 Pts
Standard;
War Banner

6 Wardancers @ 115 Pts
Musician

Rare:

1 Treeman @ 285 Pts

1 Great Eagle @ 50 Pts

Total Army Cost: 2234

Jest to rozpiska z 5 lub 7 stycznia o ile się nie myle gdy robiłem ją z pomocą Piotrasa(Wielkie dzięki ;) ), zmieniłem jednak to iż nie mam już Wild Ridera Noble a dałem Alter Noble. Pierwszy raz będe grać na Altera i mam pytanie, jak nim grać? Chować się po lesie i strzelać do celów, czy może jakoś inaczej?
Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, o 00:19 przez Miyokari, łącznie zmieniany 1 raz.

Thingol
Plankton

Post autor: Thingol »

Witam, w najbliższym czasie będę miał sposobność zagrać na 2250pk. z Lizardmenami- Slan , 2xVeteran,Skink priest+maszynka ,Cold One,20xTemple Guard,4xteradony,2xsalamandry,2x Razordon
No i w związku z brakiem doświadczenia w walce z Jaszczurkami nie wiem co dokładnie wrzucić do rozpiski, myślałem nad czymś w tym stylu:

Tkacz czarów+HoDA+2xDispl (i to właśnie myślę dodatkowo o Alterze do zabiegania,albo o Wieszczce z kolejnymi dispelami bo trochę się magii obawiam )

3x8 Driad
4x10 Strażników Polany
8xTancerze Wojny+muzy+pieśniarz
2x5 Dzikusy+sztandar+kap
8x strażnicy ścieżek
Drzewiec - trochę ryzykowne, ale nie jestem przekonany do drugiej 8 strażników brak mi trochę czegoś mocnego do walki.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

cóż - przeciwko Bretoni nie grałem ale sądze że taką opancerzoną kawalerię to musisz zaszarżować tancerzami od boku - wtedy bierzesz taniec co ci daje KB i starasz sie wbic jak najwięcej pkt za ranki albo możesz też spróbować oddziałem np. driad zatrzymac koniki żeby potem w spokoju zaszarżować je od boku :D ale zanim dojdą to duzo strzelaj ;)

a co do rozpy na WoCh - to przypuszczam ze z tymi WR to musisz mieć niezła siłę w szarzy :mrgreen:

a tak to sztandarowemu to bym dał ten magiczny łuk z przerzutami i hode, a alterem to najlepiej jest sie chować po lasach i ładować po opancerzone kawaleri z 4 atrzałami bez ochrony pancerza to mysle że co najmniej 1 na ture będzie schodził :D
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

jezeli bedziesz zaczynał( a pewnie bedziesz bo on bedzie sie zapewne modlic zeby miec warda) to wystaw sie na 6,5"(przy zalozeniu ze gracie na stole 48"na 48") zeby moc do niego jak najdluzej strzelac i to w miare mozliwosci w lesie tak zebgo widziec. jezeli wystawisz sie poza lasem to w drugiej turze cofasz sie o dwa i pol cala i strzelasz.cala armia. musisz miec w poblizu driadki i tancerzy zeb moc go ewentualnie zaszarzowac jak podjedzie za blisko lub skontrowac szarze jezeli on cie zaszarzuje. no i wykorzystaj dobrze teren bo bedzie on twoim sojusznikiem. mozesz na przyklad wladowac lucznikow do domku bo beda niewyciagalni jezeli nie bedzie mial piechoty. wykorzystaj tez murki- nie bedzie mial bonusow za lace wiec wardancerzy moga tam przyjac szarze. no i wystaw sie wmiare w kupie bo twoje oddzialy pojedynczo niewwiele zrobia. pamietaj tez ze choc bretoniea ma 16 cali to jest latwo ja wymanewrowac.
kubon pisze:a tak to sztandarowemu to bym dał ten magiczny łuk z przerzutami i hode, a alterem to najlepiej jest sie chować po lasach i ładować po opancerzone kawaleri z 4 atrzałami bez ochrony pancerza to mysle że co najmniej 1 na ture będzie schodził :D
jak alterowi dasz Bow of Loren to strzaly bez armor save juz sie nie mieszcza.
thingol, na twoim miejscu zamiast wayow wzialbym dwa dziala zeby zabic te nieszczesne stegadony, ale wiem ze nie kazy to lubi

nitrox wez wiecej lucznikow imho

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Ajć #-o sorry myślałem że to higeborn :oops: jak tak to myśle że lepszym rozwiązaniem od Bow of Loren będzie raczej HODA - może i jest lozowa ale statystycznie wypuszczasz na niej 9 strzał z siła 4 a może być jeszcze wiecej ;)

P.S. Zrobiłem nową rozpe jak ktoś chce moje wypociny ogldać ;D http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=21151

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

statystycznie wypuszczasz 10 lub 11 strzal z sila 4 :P

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 23#p488723
Witam, to moja wersja na bazyliszka.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=20651,
a to moja lekko zmieniona bazylowa wersja rozpy.

Awatar użytkownika
olomaster
Pseudoklimaciarz

Post autor: olomaster »

moja wersja na 2300 (2250). Prosze o komentarze ^^
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=21154

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Przeglądam sobie Wasze rozpiski Bazyliszkowe i zastanawiam się nad tytułowym stworem. Mamy za dwa tygodnie pre Bazyla w Krakowie i myślałem nad startem tą ostatnią rozpiską na Anciencie (wiem, wiem - kontrowersyjny pomysł :mrgreen: ). No i kwestia bazyliszka jest mocno zastanawiająca. Sam rozważałem:
1) Sexmaszynę (mam 2x2lvl magii plus ancient)
2) 4 karabiny - snajperka w 12 calach - spoko, chociaż nie wspiera mojego stylu grania.
3) Spawna - fajny blocker, tylko ostrzał może go szybko wyeliminować
4) Łucznika - wiadomo - jedne harpie przed grą z głowy plus fajny straszak na kawalerię rywala.

Butan otworzył mi jeszcze oczy na Bretończyka - powstrzymywanie lotu ekstra, plus stubborn do blokowania rywala. Ba, nawet Turoń mógłby się przydać (7s). Tylko te dwa bałwany odpadają. Więc generalnie #-o
A Wy jakie macie przemyślenia?
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

funkcjonalnosc sexmashiny niestety mocno spadla po updacie choc nadal jjest calkiem spoko.lucznik tez wyglada niezle. co do rewolwerow- no nie wiem mam pewne watpliwosci czy beda przezywalni. bretoniec poza tym ze raz na gre obetnie latanie co moze okazac sie kluczowe niewiele sam zdziala

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Ja się właśnie też waham jakiego bazyla wziąć:
- rycerz – bo ma 9 LD, Stubborna i przede wszystkim wyłącza latanie – niby raz ale zawsze coś
- łucznik – bo strzelania nigdy mało
- i cocco i Rocco -bo mają 7 siły i fajnie jest widzieć flamerów/mengile z małym BSem – już driady powinny spokojnie do nich dotrzeć.

Misza

Post autor: Misza »

ja myślałem ze łucznik jest bezkonkurencyjny, ale jak go w 2 bitwach testowalem to nic nie zrobil, cala bitwe bardziej uwazalem zeby przezyl niz zeby cos ugrał, z imperium raz strzelil do czolgu- bez efektu, potem zabil tego spawna, no ale i tak szału nie ma, a z vc zadal rane couchowi po czym został zjedzony przez smieci. Dodam że rozpiske mialem na strzelanie (ale bez dział) a nie na partyzantke.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

i fajnie jest widzieć flamerów/mengile z małym BSem
Ten jeden punkt nie robi niestety wielkiej różnicy. Generalnie wszystkie bazyliszki są słabe, już bym wolał mieć 150 pts w rozpie więcej.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

spróbuje chyba z rycerzem.

Zablokowany