Demony 1350pkt.
Demony 1350pkt.
Taką oto rozpiskę wymyśliłem sobie na najbliższy turniej na 1350pkt.
Herald of Khorne ( gen., juggernaut, armour of khorne ) 165pkt.
6 furies 72pkt.
6 furies 72pkt.
10 bloodletters 120pkt.
10 bloodletters 120pkt.
6 flesh hounds 210pkt.
6 flesh hounds 210pkt.
10 mengili 363pkt.
W sumie to wsadziłem do rozpiski te figurki co miałem i dodałem megili bo mogę na 100% pożyczyć 10...
Mam dobre strzelanie, latacze,kopa w kombacie, jedynie przydałby się drugi herald, ale wszystkiego mieć nie można.
Piszcie co zmienić i co jest nie tak
Herald of Khorne ( gen., juggernaut, armour of khorne ) 165pkt.
6 furies 72pkt.
6 furies 72pkt.
10 bloodletters 120pkt.
10 bloodletters 120pkt.
6 flesh hounds 210pkt.
6 flesh hounds 210pkt.
10 mengili 363pkt.
W sumie to wsadziłem do rozpiski te figurki co miałem i dodałem megili bo mogę na 100% pożyczyć 10...
Mam dobre strzelanie, latacze,kopa w kombacie, jedynie przydałby się drugi herald, ale wszystkiego mieć nie można.
Piszcie co zmienić i co jest nie tak
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Nie wymaskowe da sie z tym pograć.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Nie miało być wymaksowane, chciałem mieć coś do powiedzenia w każdej z tur i mieć jakąś odpowiedź na większość wrogich jednostek...
Jest coś nie tak? Coś wywalić albo zmienić?
Jest coś nie tak? Coś wywalić albo zmienić?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
masz:
- furie czyli maszyny z głowy, wróg nie pomaszeruje za dużo
- masz coś do klepu-klepu
- flesh houndy czyli solidny ciężki ofens
- mengile, czyli... coś wrednego i standardowego by uprzykrzać się wrogim jednostkom
Podsumowując:
Rozspa solidnie zbudowana by przy małym nakładzie osiągać maksymalne wyniki.
Co do fluffu to Mengile go miażdżą gradem zatrutych bełtów...
- furie czyli maszyny z głowy, wróg nie pomaszeruje za dużo
- masz coś do klepu-klepu
- flesh houndy czyli solidny ciężki ofens
- mengile, czyli... coś wrednego i standardowego by uprzykrzać się wrogim jednostkom
Podsumowując:
Rozspa solidnie zbudowana by przy małym nakładzie osiągać maksymalne wyniki.
Co do fluffu to Mengile go miażdżą gradem zatrutych bełtów...
mi się wydaje że ci mengile to dostaną po buzi od jakiegokolwiek magicznego pocisku... no i są nieklimatyczni :E. ja tam bym ich zamienił na trzecie psy (ten turniej jest bez bp ) i na trzecie furie.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
Mengili za mało żeby mogli zbierać te pociski co ture . Napewno trafi się rozpa na 2 magach ciskających co turę 2x 2d6 s4.
I z twoich lekkich oddziałow nic nie zostanie, wtedy tylko bedzie trzeba odciągnąć sobie pieski na deser
I z twoich lekkich oddziałow nic nie zostanie, wtedy tylko bedzie trzeba odciągnąć sobie pieski na deser
są za....biscie klimatyczni, a to że są silni wcale nie osłabia ich klimatuno i są nieklimatyczni
sorry, ale co w nich niby nieklimatycznego? Krwawi najemnicy z ciekawym fluffem i jeszcze ciekawszymi zasadami
Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, o 13:03 przez Crane, łącznie zmieniany 1 raz.
mengile służący demonom Khorna które właśnie wyszły z warpu - krew dla boga krwi, skóry dla boga skór ekhm Khaina klimat jak się patrzy... choć bardziej klimatyczne mogło by być już tylko działko
nie mieszajmy skuteczności rozpy turniejowej z fluffem, to dwie różne sprawy, ale zachowajmy choć odrobinę przyzwoitości w tej kwestii nie poruszajmy... Mengile są bardzo klimatycznym regonem tylko towarzysze nie "bałdzo"
Ż.
nie mieszajmy skuteczności rozpy turniejowej z fluffem, to dwie różne sprawy, ale zachowajmy choć odrobinę przyzwoitości w tej kwestii nie poruszajmy... Mengile są bardzo klimatycznym regonem tylko towarzysze nie "bałdzo"
Ż.
Jeśli chodzi o brak klimatu mengili z demonami khorna to oczywiście macie racje...
Jeśli chodzi o brak magii to oczywiście mengile dostając magiczne pociski co turę spadają aż miło ( dla mnie nie miło ).
W sumie to mógłbym wywalić mengili, 2 furie i wystawić drugiego heralda i trzecie psy...
Będzie klimat, magia mnie nie boli, a wyglądać to będzie tak:
Herald of Khorne ( gen., juggernaut, armour of khorne, firestorm blade ) 190pkt.
Herald of Khorne ( bsb, juggernaut, armour of khorne ) 190pkt.
5 furies 60pkt.
5 furies 60pkt.
10 bloodletters 120pkt.
10 bloodletters 120pkt.
6 flesh hounds 210pkt.
6 flesh hounds 210pkt.
5 flesh hounds 175pkt.
Total: 13350pkt.
I jak teraz?
p.s. Czy przejdą demonetki ze skrzydełkami na odpowiednich podstawkach jako furie?
Jeśli chodzi o brak magii to oczywiście mengile dostając magiczne pociski co turę spadają aż miło ( dla mnie nie miło ).
W sumie to mógłbym wywalić mengili, 2 furie i wystawić drugiego heralda i trzecie psy...
Będzie klimat, magia mnie nie boli, a wyglądać to będzie tak:
Herald of Khorne ( gen., juggernaut, armour of khorne, firestorm blade ) 190pkt.
Herald of Khorne ( bsb, juggernaut, armour of khorne ) 190pkt.
5 furies 60pkt.
5 furies 60pkt.
10 bloodletters 120pkt.
10 bloodletters 120pkt.
6 flesh hounds 210pkt.
6 flesh hounds 210pkt.
5 flesh hounds 175pkt.
Total: 13350pkt.
I jak teraz?
p.s. Czy przejdą demonetki ze skrzydełkami na odpowiednich podstawkach jako furie?
- Heinrich K.
- Mudżahedin
ja bym zrobił piątki psów i furii/leterów dopakował, ale może się nie znam
Pomysł niezły, ale:
- nie chciałbym proxować za bardzo, a furii mam tylko 10
- 10 bloodletterów jakoś mi się najlepiej sprawdzały, nie są drogie, a mogą i zająć ćwiartkę i od boku zaszarżować jakiś oddział będący w combacie itd.
Zastanawiam sie jeszcze na bloodcrusherami...
- nie chciałbym proxować za bardzo, a furii mam tylko 10
- 10 bloodletterów jakoś mi się najlepiej sprawdzały, nie są drogie, a mogą i zająć ćwiartkę i od boku zaszarżować jakiś oddział będący w combacie itd.
Zastanawiam sie jeszcze na bloodcrusherami...