![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
a jest lepszy o to, że raz na grę zdaje ld jak lizaki i góra trafia i rani na 2+ (też raz na grę)
mi się tam vambraces AoC i AoL wydaje bardziej uniwersalne (i tańsze o te 14 pkt
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Ja się coraz częściej zastanawiam nad zmianą Na opcje Andrzeja. Te wszystkie Monstra są naprawdę wku***jące, a tak lord może coś zrobić, a nie tylko dawać smokaWojciech pisze:mi się tam vambraces AoC i AoL wydaje bardziej uniwersalne (i tańsze o te 14 pkt)
Wojciech pisze:no ale wtedy chłopak ma sv 3+, nie ma magicznych więc raczej trzeba wtedy grać z dwoma magami, bo wrajty wsiąkną całą armię, chyba, że jesteś hardcorem i potrafisz je skutecznie zagonić DPno nie wiem, może się da
a jest lepszy o to, że raz na grę zdaje ld jak lizaki i góra trafia i rani na 2+ (też raz na grę)
mi się tam vambraces AoC i AoL wydaje bardziej uniwersalne (i tańsze o te 14 pkt)
Każdy punkt AS robi różnicę, niestety. W przypadku takich kusz DE przy AS 2+ parujesz 2/3 ataków, w przypadku AS 3+ tylko połowę. Niby jest przerzut, ale zawsze lepiej mieć więcej niż mniej.Andrzej pisze:
-lord ma AS 3+, a nie 2+, co tak naprawdę nie robi prawie żadnej różnicy(dalej mamy przerzut i warda)
Trzeba zakładać, że jest hełm. Od kiedy BP go nie ścina, musisz się nastawiać na wraithy z WS 7. Po drugie, nie jest to takie proste, jak napisałeś.I tak je rozjeżdża. Porzucajcie sobie kostkami. Lord trafia 2,6 razy, rani 2,2(załóżmy, że 2). Czyli spada 1 wright. Oddają 9 ataków, raczej w smoka. Trafiają 3 razy, przebijają 1. Wchodzi 0,7(załóżmy, że wchodzi 1). Mamy przewagę i 2 rany, oni mają tylko ranę. Sypie się kolejny wright.
Teraz jest ich tylko 4, więc krzyczymy challenge banshe. I znowu sypią się o 1 wrighta. W kolejnej są tylko 2 i je rozwalamy. Proste![]()
Oczywiście zakładam, że nie było hełmu. Wtedy jest trochę ciężej, ale ciągle daje radę.
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Może się z nami podzielisz swoją wizjąRelosu pisze:sie nazywa standard =P ale np na male pkt jeszcze ustalony nie jest, a zwlaszcza magiczny, ktore ja wlasnie playtestuje, i wypada zajebiscie.
Złożenie ok, choć ja ostatnio rzadko gram na magii. Nie ufam jej. Jak zaczynałem to zawsze pociskałem na wymaksowanej, ale na turniejach 1 na 3 gry nie szło jak powinno (słabe rzuty, miscasty, antymagia przeciwnika) i byłem w d... Toteż na rzecz magii wybieram mocny kombat i bliżej mi do złożeń AndrzejaRelosu pisze:mag 2lvl silver, RoF
mag 1lvl DS, RoC
oddzial z BoS
Masz 2 boundy i 5+d3 kosci. Przy czym 1 bound choc jest one use only, to spelania 2 fukcje, albo przeciwnik zostawia na niego kostke, albo nagle sie okazuje ze np takie DE nie maja hoteka na problematycznym dla nas oddziale, lub pedanta na jakims bsb czy cus.
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz