Duchy do VC - tabletop

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Duchy do VC - tabletop

Post autor: Supeł »

konwersja duchów do mojej armii VC - tabletop

Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Dobre modele, bardzo oryginalny, zielony kolor (zdjęcie trochę żółte), ale zauważyłem, że szkielet stojący najbliżej statuy jest z tyłu niedomalowany ;) A sama statua też jest bardzo ciekawym dodatkiem :) No i dobrze wykonany drybrush :)

Dobre podstawki, proponowałbym jedynie poprawić raz jeszcze krawędzie naokoło brązowym kolorem ;)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Bardzo fajny pomysl i niezle wykonanie. Kolorystyka oryginalna, podstawki tez niczego sobie. Dosyc dobre modele dobrales do tej konwersji.
pzdr
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Sławol pisze:Dobre modele, bardzo oryginalny, zielony kolor (zdjęcie trochę żółte), ale zauważyłem, że szkielet stojący najbliżej statuy jest z tyłu niedomalowany ;) A sama statua też jest bardzo ciekawym dodatkiem :) No i dobrze wykonany drybrush :)

Dobre podstawki, proponowałbym jedynie poprawić raz jeszcze krawędzie naokoło brązowym kolorem ;)

Pozdrawiam
Sławol
Wszystko się zgadza, malowane wszystko i konwertowane w jeden dzień, do grania, więc nie przykładałem sie zbytnio, bardziej mi chodziło o wygląd jako część armii, wrzuce jutro wilki i może nowe zambie w WiPie...

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Zdradź mi Supeł jak je pomalowałeś? Jakie kolory i jak po kolei bo naprawdę bardzo ładnie to wygląda.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

zgodze sie z przedmowcami.
fajna kolorystyka i konwersja pasujace na stol

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Ja przede wszystkim zwróciłem uwagę na bardzo ładne i oldschoolowe figsy. Uważam że są idealne do duchów ;) Sama zieleń też bardzo fajnie i niecodziennie wygląda ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Heinrich_von_Tod pisze:Zdradź mi Supeł jak je pomalowałeś? Jakie kolory i jak po kolei bo naprawdę bardzo ładnie to wygląda.
Kurcze nie pamiętam już dokładnie :? - ale było chyba tak - snot green, wash z dark angela, i drubrashe od snota przez goblin greena rozjaśnianego do białego leciutkiego - wiem że wash z dark angelsa w odpowiednim momencie (jak figsa jest już troche jaśniejsza) daje fajny zielony kolor...

No i kostki na biało z zielonym washem :D

może je kiedys poprawie, bo gdzieniegdzie widać jakieś chlapnięcia i brak green stuffa w miejscach gdzie przenikają przez kamienie... Ale na stole wyglądaja spoko...

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

fajnie wyglondaja ale ja bym jeszcze bialym podcieniowal duszki

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

ja bym jeszcze bialym podcieniowal
Białym się zazwyczaj rozjaśnia ;)

Co do figsów to wyglądaj naprawdę spoko.
Bless bodaj miał niebieski schemat, ale powiem tak, że i jedne i drugie prezentują się super.
Podstawki tak samo - proste, mile się komponują z figsami :)

Mi się bardzo podoba :)

ODPOWIEDZ