Reaver bow (HE)
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
uscislic
zabronic
zabronic
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
powiem tak pytanie naprawdę konkrettne i wg mnie może wybierać 3 różne cele !!! to nie jest strzelanie z multipli jak zaznaczają inni jest dokładnie napisane iż może strzelać 3x w tusre strzelania z S5 (czyt. dokładnie Istr.) więc nie widze tu podobieństwa między Hellblasterem albo repeatercrossbow jak trzymamy się zasad to IMO można walić do 3 różnych celów
Nie to nie to samo tzn obroncy mają sporo racji jednak ja dalej uważam ze nie powinien bo było by to wyszczególnione.Kacper pisze:3x - wielokrotny strzał?Podręcznik pisze:bla, bla, bla... np. powtarzalne kusze Mrocznych Elfów mogą oddać dwa strzały w każdej fazie strzelania, co odnotowano jako 2x - wielokrotny strzał...yo
Heh, bo troche za duża napinka nad tematem się zrobiła
Kacper : Ale ja moge strzelić trzy razy ( moge oddać trzy strzały) a nie że mam 3 strzały.
Kacper : Ale ja moge strzelić trzy razy ( moge oddać trzy strzały) a nie że mam 3 strzały.
Ostatnio zmieniony 1 maja 2007, o 10:26 przez Mućka, łącznie zmieniany 2 razy.
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Ręce opadają. Zastanów sie zanim coś napiszesz. Mocno się zastanów.Ice-T pisze: jak trzymamy się zasad to IMO można walić do 3 różnych celów
P.S. Wiem, ostro, ale nie mogłem się powstrzymać. Możecie mnie zlinczować.
Ostatnio zmieniony 1 maja 2007, o 15:02 przez Christos, łącznie zmieniany 1 raz.
No rozumiem, kusznice DE mogą oddać po dwa strzały w każdej fazie strzelania, ty możesz strzelić trzy razy podczas każdej twojej tury strzelania. Nie widzę różnicy.Mućka pisze: Kacper : Ale ja moge strzelić trzy razy ( moge oddać trzy strzały) a nie że mam 3 strzały.
Tak, strzał masz więcej niż 3:P Starczy ci ich na całą bitwę.
różnia spora, właśnie o tą subtelną rzecz wszystko się rozbija w tej dyskusji. OFC musi byc to niedopatrzenie, trzeba uściślić i tyle. Koniec tematu bo tu więcej nic mądrego nie może zostać powiedzianeKacper pisze:No rozumiem, kusznice DE mogą oddać po dwa strzały w każdej fazie strzelania, ty możesz strzelić trzy razy podczas każdej twojej tury strzelania. Nie widzę różnicy.Mućka pisze: Kacper : Ale ja moge strzelić trzy razy ( moge oddać trzy strzały) a nie że mam 3 strzały.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Fakt ze troche naginania jest ale opcja skrojenia np. 3 ratlingów jest miła więc :
Khemri maja inkantacje dodatkowego strzału - strzelaja w inny cel - czyli po takiej turze wychodzi że - strzelali 2 razy, zmieniajac cel.
Boh HE jest z tym łukiem tak prędki ze strzela 3 razy (w 1 fazie) a nie tak uzdolniony technicznie że naciaga 3 strzały i strzela nimi na raz (multiple), czy też nie strzela z 3 łuków (jak helka z luf). Sumując jeśli strzelasz 3 razy, masz 3 cele.
Fajny wałek - zwłaszcza że w HE
Pozdro
Khemri maja inkantacje dodatkowego strzału - strzelaja w inny cel - czyli po takiej turze wychodzi że - strzelali 2 razy, zmieniajac cel.
Boh HE jest z tym łukiem tak prędki ze strzela 3 razy (w 1 fazie) a nie tak uzdolniony technicznie że naciaga 3 strzały i strzela nimi na raz (multiple), czy też nie strzela z 3 łuków (jak helka z luf). Sumując jeśli strzelasz 3 razy, masz 3 cele.
Fajny wałek - zwłaszcza że w HE
Pozdro
Eee, jestem oszustem i krętaczem bo chciałem się spytać czy czasami ten łuk nie ma takiego bonusu?Jankiel pisze:Za ciepło się już na dworze robi?
Z jednej strony narzekacie na zasady GW, że niejasne i niedopracowane.
A z drugiej strony nie były one pisane pod polskich oszustów i krętaczy.
stanęło na tym, że moge dzielic strzały, tylko musze zadeklarowac cele przed rzucaniem. No ale to było dawno jak już zauważyłeś Thurioniethurion pisze:Blazej kiedys cos takiego przerabial w czasach swojej turniejowej swietnosci zeby nie sklamac nie pamietam na czym stanelo... ale bylo to wtedy dosc kontrowersyjne i mala byla granica bledu
to czegos dowodzi (procz tego, ze wiesz jaka armia ma inkantacje)? przeciez zwykli lucznicy nie musza przez cala bitwe strzelac do jednego celuDaro pisze:Fakt ze troche naginania jest ale opcja skrojenia np. 3 ratlingów jest miła więc :
to jak hero w oddziale co strzela razem z nim... nie moze do innego celu niz oddzial
kusza ma 2 strzały naraz
łuk może strzelić 3 razy osobno
Wtedy można było dzielić strzały pomiędzy różne cele. Mnie się na Arenie zdarzyło przywalić z RBT do 4 ratlingów na raz. Później dopiero wyszło na to, że z RBT nie można dzielić strzałów.stanęło na tym, że moge dzielic strzały, tylko musze zadeklarowac cele przed rzucaniem