Reaver bow (HE)

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Ale napisali by także coś w stylu "może strzelać 3 razy nawet w 3 różne cele"
w dalszym ciągu zdaje mi sie ze jest to niedopatrzenie autora.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

uscislic

zabronic
;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

powiem tak pytanie naprawdę konkrettne i wg mnie może wybierać 3 różne cele !!! to nie jest strzelanie z multipli jak zaznaczają inni jest dokładnie napisane iż może strzelać 3x w tusre strzelania z S5 (czyt. dokładnie Istr.) więc nie widze tu podobieństwa między Hellblasterem albo repeatercrossbow jak trzymamy się zasad to IMO można walić do 3 różnych celów

Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

Podręcznik pisze:bla, bla, bla... np. powtarzalne kusze Mrocznych Elfów mogą oddać dwa strzały w każdej fazie strzelania, co odnotowano jako 2x - wielokrotny strzał...yo
3x - wielokrotny strzał?

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Kacper pisze:
Podręcznik pisze:bla, bla, bla... np. powtarzalne kusze Mrocznych Elfów mogą oddać dwa strzały w każdej fazie strzelania, co odnotowano jako 2x - wielokrotny strzał...yo
3x - wielokrotny strzał?
Nie to nie to samo tzn obroncy mają sporo racji jednak ja dalej uważam ze nie powinien bo było by to wyszczególnione.

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Heh, bo troche za duża napinka nad tematem się zrobiła :)

Kacper : Ale ja moge strzelić trzy razy ( moge oddać trzy strzały) a nie że mam 3 strzały.
Ostatnio zmieniony 1 maja 2007, o 10:26 przez Mućka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

bow of loren ma "allows the bearer to shoot as many times as they have Attacks on their profile"

Wychodzi na to że działa identycznie. Nadinterpretacja

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Ice-T pisze: jak trzymamy się zasad to IMO można walić do 3 różnych celów
Ręce opadają. Zastanów sie zanim coś napiszesz. Mocno się zastanów.

P.S. Wiem, ostro, ale nie mogłem się powstrzymać. Możecie mnie zlinczować.
Ostatnio zmieniony 1 maja 2007, o 15:02 przez Christos, łącznie zmieniany 1 raz.

Kacper
Mudżahedin

Mućka pisze: Kacper : Ale ja moge strzelić trzy razy ( moge oddać trzy strzały) a nie że mam 3 strzały.
No rozumiem, kusznice DE mogą oddać po dwa strzały w każdej fazie strzelania, ty możesz strzelić trzy razy podczas każdej twojej tury strzelania. Nie widzę różnicy.

Tak, strzał masz więcej niż 3:P Starczy ci ich na całą bitwę.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Kacper pisze:
Mućka pisze: Kacper : Ale ja moge strzelić trzy razy ( moge oddać trzy strzały) a nie że mam 3 strzały.
No rozumiem, kusznice DE mogą oddać po dwa strzały w każdej fazie strzelania, ty możesz strzelić trzy razy podczas każdej twojej tury strzelania. Nie widzę różnicy.
różnia spora, właśnie o tą subtelną rzecz wszystko się rozbija w tej dyskusji. OFC musi byc to niedopatrzenie, trzeba uściślić i tyle. Koniec tematu bo tu więcej nic mądrego nie może zostać powiedziane :D
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Kacper
Mudżahedin

Gdzie jest ta różnica ? :shock:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

W głowach niektórych
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

O ja,ale tera pomysł do głowy uderzył,gram he ale sądze że stzelanie 3x za każdym do innego celu to taki wałek troche,odginanie zasad bo to nie jest uściślone....

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Fakt ze troche naginania jest ale opcja skrojenia np. 3 ratlingów jest miła więc :
Khemri maja inkantacje dodatkowego strzału - strzelaja w inny cel - czyli po takiej turze wychodzi że - strzelali 2 razy, zmieniajac cel.

Boh HE jest z tym łukiem tak prędki ze strzela 3 razy (w 1 fazie) a nie tak uzdolniony technicznie że naciaga 3 strzały i strzela nimi na raz (multiple), czy też nie strzela z 3 łuków (jak helka z luf). Sumując jeśli strzelasz 3 razy, masz 3 cele.

Fajny wałek - zwłaszcza że w HE :)

Pozdro

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Jankiel pisze:Za ciepło się już na dworze robi?
Z jednej strony narzekacie na zasady GW, że niejasne i niedopracowane.
A z drugiej strony nie były one pisane pod polskich oszustów i krętaczy.
Eee, jestem oszustem i krętaczem bo chciałem się spytać czy czasami ten łuk nie ma takiego bonusu?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

czy czasami ten łuk nie ma takiego bonusu?
Pewnie ma.
A na pewno ma jeszcze kilka takich, o których nawet Thornton i McQuirk nie wiedzą.

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Kacper pisze:Gdzie jest ta różnica ? :shock:
kusza ma 2 strzały naraz
łuk może strzelić 3 razy osobno

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

thurion pisze:Blazej kiedys cos takiego przerabial w czasach swojej turniejowej swietnosci :wink: :wink: :wink: zeby nie sklamac nie pamietam na czym stanelo... ale bylo to wtedy dosc kontrowersyjne i mala byla granica bledu ;)
stanęło na tym, że moge dzielic strzały, tylko musze zadeklarowac cele przed rzucaniem. No ale to było dawno jak już zauważyłeś Thurionie :wink:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Daro pisze:Fakt ze troche naginania jest ale opcja skrojenia np. 3 ratlingów jest miła więc :
Khemri maja inkantacje dodatkowego strzału - strzelaja w inny cel - czyli po takiej turze wychodzi że - strzelali 2 razy, zmieniajac cel.
to czegos dowodzi (procz tego, ze wiesz jaka armia ma inkantacje)? przeciez zwykli lucznicy nie musza przez cala bitwe strzelac do jednego celu

kusza ma 2 strzały naraz
łuk może strzelić 3 razy osobno
to jak hero w oddziale co strzela razem z nim... nie moze do innego celu niz oddzial

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

stanęło na tym, że moge dzielic strzały, tylko musze zadeklarowac cele przed rzucaniem
Wtedy można było dzielić strzały pomiędzy różne cele. Mnie się na Arenie zdarzyło przywalić z RBT do 4 ratlingów na raz. Później dopiero wyszło na to, że z RBT nie można dzielić strzałów.

Zablokowany