Partia Politczna, poglądy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Partia Politczna, poglądy
Wybacz ze bedę niemiły ale sprawdź dokładnie kim jest anarchista a jesli naprawdę poczuwasz sie do tej ideologii to w gruncie rzeczy musisz odłączyć sobie net;)
nie powinna sie interesowac polityka z jakiegos konkretnego powodu? czy po prostu ci to nie pasuje?kubon pisze:KOŚCIÓŁ czyli instytucja która nie powinna sie interesować polityką
dlatego, ze pansto jest swieckie a ty estes anarchita? wiesz, ze tu jest cos nie tak...Dlatego odciąłem sie od kościoła
rozumiem że net jest odrzucany przez anarchizmRzymek pisze:Wybacz ze bedę niemiły ale sprawdź dokładnie kim jest anarchista a jesli naprawdę poczuwasz sie do tej ideologii to w gruncie rzeczy musisz odłączyć sobie net;)
czy przez swobode wypowiedzi czy może przez rozwijenie technologi?
mam nadzieje że nie byłem niemiły
na koniec dodam że anarchistą nie jestem
w świecie powinin być jakiś porządek
Tak, w gruncie rzeczy anarchizm potępiając państwo powinien odrzucać wszystkie jego twory a obecna technologia jest wytworem rywalizacji państw i w 90% jej rozwój jest przez te państwa finansowany lub ogólnie tworzony w ramach państwowych zamówień zbrojeniowych czego dowodem jest np komputer przy którym siedzimy;)
Tylko wiesz że to nie jest ideologia Ja staram sie odrzucać wszelka ideologie i sam stwarzać swoje zdanie a poza tym jestem na tyle inteligętnym człowiekiem że nie wszysto da się odrzucić jesteśmy skazani na telewizję czy internetRzymek pisze:Wybacz ze bedę niemiły ale sprawdź dokładnie kim jest anarchista a jesli naprawdę poczuwasz sie do tej ideologii to w gruncie rzeczy musisz odłączyć sobie net;)
Nie powinien się nią interesować ponieważ z założenia Państwo jest instytucja świecką a kosciół wręcz odwrotnieRzymek pisze:kubon napisał(a):
KOŚCIÓŁ czyli instytucja która nie powinna sie interesować polityką
nie powinna sie interesowac polityka z jakiegos konkretnego powodu? czy po prostu ci to nie pasuje?
jeśli byś dokładnie czytał posty to byś wiedział
dlatego, ze pansto jest swieckie a ty estes anarchita? wiesz, ze tu jest cos nie tak...[/quote]Dlatego odciąłem sie od kościoła
Odciąłem sie dlatego że widze ten cały cyrk - ojca Rydzyka i mocherowych beretów - tą nietolerancje w słowach kapłanów itp. itd. Można by długo wymieniać, poza poprostu jestem niewierzący - ateista no cóż Resztę powodów jeśli jesteście inteligętnymi ludźmi to znajdziecie w moich postach
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Tylko wiesz że to nie jest ideologia Ja staram sie odrzucać wszelka ideologie i sam stwarzać swoje zdanie a poza tym jestem na tyle inteligentnym człowiekiem że nie wszysto da się odrzucić, jesteśmy skazani na telewizję czy internetRzymek pisze:Wybacz ze bedę niemiły ale sprawdź dokładnie kim jest anarchista a jesli naprawdę poczuwasz sie do tej ideologii to w gruncie rzeczy musisz odłączyć sobie net;)
Nie powinien się nią interesować ponieważ z założenia Państwo jest instytucja świecką a kosciół wręcz odwrotnieRzymek pisze:kubon napisał(a):
nie powinna sie interesowac polityka z jakiegos konkretnego powodu? czy po prostu ci to nie pasuje?
Odciąłem sie dlatego że widze ten cały cyrk - ojca Rydzyka i mocherowych beretów - tą nietolerancje w słowach kapłanów itp. itd. Można by długo wymieniać, poza poprostu jestem niewierzący - ateista no cóż Resztę powodów jeśli jesteście inteligętnymi ludźmi to znajdziecie w moich postachdlatego, ze pansto jest swieckie a ty estes anarchita? wiesz, ze tu jest cos nie tak...Dlatego odciąłem sie od kościoła
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
W PRLu tez nie powinien byl sie zajmowac polityka?kubon pisze:Nie powinien się nią interesować ponieważ z założenia Państwo jest instytucja świecką a kosciół wręcz odwrotnieRzymek pisze:kubon napisał(a):
Jako kościół czyli instytucja tak !CzarnY pisze:W PRLu tez nie powinien byl sie zajmowac polityka?kubon pisze:Nie powinien się nią interesować ponieważ z założenia Państwo jest instytucja świecką a kosciół wręcz odwrotnieRzymek pisze:kubon napisał(a):
jako prywatne osoby nie !
Ksiądz tylko dlatego ze jest księdzem nie jest instytucja kościoła i może mieć przecież poglądy polityczne
Ważne, zeby nie robił tego gdy jest w pracy (na ambonie)
nie oceniajmy tego co było - nie zmienimy tego, lepiej patrzeć w przyszłość i nie popełniać błędów przeszłościCzarnY pisze: W PRLu tez nie powinien byl sie zajmowac polityka?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Owszem jest ideologią i to wyjtkowo idiotyczną a wielcy anarchisci byli najbardziej popierzonymi ideologami polityki jakich znam. Jeżeli jestes anarchistą który używa owoców państwowości i kapitalizmu to nie jesteś anarchistą tylko hipokrytą;) Stwierdzanie że jestes na coś skazany jest śmiechu warte bo zgodnie z tą zasadą musialybyś nienawidzić żydow będąc mieszkańcem III Rzeszy albo zabijać codziennie ludzi w Kambodży lat Khmerowskich;)Tylko wiesz że to nie jest ideologia Ja staram sie odrzucać wszelka ideologie i sam stwarzać swoje zdanie a poza tym jestem na tyle inteligętnym człowiekiem że nie wszysto da się odrzucić jesteśmy skazani na telewizję czy internet
Ponadto księża moga mieć przekonania polityczne ale instytucja kościoła nie dość że nie powinna się mieszać do polityki to nie powinno się namawiać i celebrować łamania konstytucji jakim jest subsydiowanie olbrzymimi pieniędzmi tej zgrai darmozjadów. Rozdzielenie kościoła od państwa jest po to by chronić to drugie przed tym pierwszym a nie żeby banda przygłupów którzy nazywają się ludźmi z wyższym wykształceniem(którym swoją drogą jest Magister Teologii co na język logiczny oznacza "Mistrza poznania w niepoznawalnym")
Ja tylko jako student politologii: anarchizm to jest ideologia. Jedyną grupą w skrzydłach politologii która nie jest ideologią to konserwatyzm, który nazywa się "state of a mind".kubon pisze:Tylko wiesz że to nie jest ideologia Ja staram sie odrzucać wszelka ideologie i sam stwarzać swoje zdanie a poza tym jestem na tyle inteligentnym człowiekiem że nie wszysto da się odrzucić, jesteśmy skazani na telewizję czy internetRzymek pisze:Wybacz ze bedę niemiły ale sprawdź dokładnie kim jest anarchista a jesli naprawdę poczuwasz sie do tej ideologii to w gruncie rzeczy musisz odłączyć sobie net;)
To tyle ode mnie.
PS. PWN mówi że :
PWN pisze:ideologia «system poglądów, idei, pojęć jednostki lub grupy ludzi»
antonio pisze:"Jestem anarchistą, jestem anarchistą, znowu nie spuszczę wody."
dobre podsumowanie.
Anarchia nie zawsze musi oznaczać chaos, wiem że w słowniku pisze ze to oznacza chaos ale jeśli chodzi o praktykę to anarchiści nie chcą chaosu - wręcz przeciwnie nie chcą instytucji rządzących które taki chaos stwarzają ( policja - która zamiast zajmować się prawdziwymi bandytami - niepokoją spokojnych ludzi, Wojsko które nęka niewinnych mieszkańców bo się im nudzi, i na koniec Tych którzy tym wszystkim władają i tych którzy podejmują decyzje które owy chaos czynią).,, Państwo bez przemocy jest uporządkowana anarchią"
,, Nazwali nasz Anarchistami, bo odrzuciliśmy ucisk państwa. Odrzuciliśmy metody jakie oni stosują, przeciwko naszej ziemi i jej mieszkańcom. Powstał RUCH anty polityczny bez przywódców, systemów i praw. Używający naturalnych ludzkich uczuć na drodze do wolności.
CzarnY pisze:W PRLu tez nie powinien byl sie zajmowac polityka?
Nie rozpatrujmy tego co było kiedyś tylko co jest teraz
,,Może powinniśmy przestać myśleć o przeszłości i przyszłości, przecież wiemy że życie można spotkać tylko w chwili obecnej"
Naprawdę chciałbyś, pomijając całą głupotę systemu bez systemu, żeby świat był rządzony przez naturalne ludzkie odruchy?;) bo wiesz , typowym powodem zgonu byłby wtedy grot włóczni w klatce piersiowej;) Anarchia zakłąda chaos, zlikwidowanie praw zlikwiduje jakiekolwiek rozgraniczenie i faktycznie policja się nie przyda do niczego;) I jak sie okazało wszyscy Anarchiści w historii byli wielkimi hipokrytami, jak Proudhon czy Bakunin. Wybacz ale ja lubie jak cywilizacja sie rozwija a nie popada w regres;) A już największą obsuwe mam jak widze wielkie rzesze antyglobalistow ktorzy umawiają się na wiece przy pomocy internetu i telefonow komórkowych a następnie wsiadają w rejsowe samoloty i pociagi i wrzeszczą że globalizm to zło;)
niestety anarchia musi oznaczać chaos
czynnik ludzki o tym decyduje
bez odgórnych regulacji człowiek zamienił by się w bestje
mnóstwo jest i dzisiaj jednostek niebezpiecznych [np mordercy]
a co byłoby bez praw regulujących takie zachowania
co do policji fajna to ona nie jest ale gdzie dzwonisz jak opendzlują ci samochód?
czynnik ludzki o tym decyduje
bez odgórnych regulacji człowiek zamienił by się w bestje
mnóstwo jest i dzisiaj jednostek niebezpiecznych [np mordercy]
a co byłoby bez praw regulujących takie zachowania
co do policji fajna to ona nie jest ale gdzie dzwonisz jak opendzlują ci samochód?
Ghost Busters? Da brothas from da hood? No.no....we don't call 911 here...
Jeśli nie umiesz czytać dokładnie a tylko przeinaczać kilka słów to nie chce nic z tobą nic do czynienia. Sorry ale nie mam zamiaru się z wami kłócić, nie będę was do niczego przekonywał na siłę i jesli macie takie zdanie to sobie miejcie i mnie nic do tego. Mogę zaakceptować dobrowolnych niewolników systemu którym jesteś. A ja nie zamierzać sie kłócić z kimś kto jest zamknięty na wszelkie argumenty jak bretoński rycerz w zbroje płytową.