Wybieram się na sobotni turniej w Wawie (zasady bazyla) i chciałbym zagrać czymś takim:
Unnamed2350 Pts - Orcs & Goblins Army
1 Black Orc Warboss @ 430 Pts
General
Martog's Best Basha [15]
Shinguards of Sneaky Shino [30]
Warboss Um's Best Big Boss At [30]
Yellow Kidney Stone of Xet [10]
1 Wyvern @ [200] Pts
1 Orc Shaman @ 145 Pts
Magic Level 2; Big Waagh; Choppa
Power Stone [25]
Nibbla's Itty Ring [20]
1 Night Goblin Shaman @ 135 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Beard of Barbus [10]
Dispel Scroll [25]
Yan Khel Mushroom [15]
1 Night Goblin Shaman @ 135 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
2 Snotlings @ 40 Pts
11 Savage Big 'Uns @ 176 Pts
Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Musician
1 Savage Orc Boss @ [15] Pts
10 Orc Arrer Boyz @ 65 Pts
Choppa; Normal Bow; Light Armour; Musician
20 Night Goblins @ 110 Pts
Shield
2 Fanatic @ [50] Pts
21 Night Goblins @ 113 Pts
Shield
2 Fanatic @ [50] Pts
5 Goblin Wolf Riders @ 60 Pts
Light Armour
5 Goblin Wolf Riders @ 65 Pts
Short Bow; Light Armour
2 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 70 Pts
1 Boar Chariot @ 85 Pts
dodatkowy ork
1 Boar Chariot @ 85 Pts
dodatkowy ork
13 Black Orcs @ 225 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Gholan [25]
(3 teamy) Squig Herd @ 90 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
1 Trolls @ 40 Pts
1 Trolls @ 40 Pts
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 6
Models in Army: 141
Total Army Cost: 2349
Co do pojedynczych trolli to jest to totalny sprawdzian, wiem że barbara, bless i kołata nimi grają i są zadowoleni więc czemu nie.
Podejrzewam że kilku waszych uwag nie będę mógł zastosować bo ograniczają mnie figsy (miałby ktoś pożyczyć 2 trolle albo chociaż 1?)
Zastanawiam się jeszcze którego bazyliszka wybrać, bo mam co najmniej 3 typy.
Dzięki za opinie. pozdro
bazylowe O&G ;)
Po co ci boss w savagach - nawet pod katem pojedynkow nie za bardzo widze z kim mialby sie rzucac.
Gdzie masz amiar trzymac tych 3 magów ?
W dobie działek DoW rydwanami lepiej chyba pojsc w ilosc. 2 goblinskie i 1 orkowy to optymalne zestawienie imo.
Gdzie masz amiar trzymac tych 3 magów ?
W dobie działek DoW rydwanami lepiej chyba pojsc w ilosc. 2 goblinskie i 1 orkowy to optymalne zestawienie imo.
Co do rydwanów to też o tym myślałem- tyle że mam 2 orkowe i jeden gobliński jeśli chodzi o figsy, ale chyba i tak będę proksował bo już i tak mam mało punktów z armii.
Szamanów chciałem trzymać w tej 20 ng. Wsadzę do nich tego z brodą i może jeszcze jednego, kolejnego do snotlingów). Jest spore prawdopodobieństwo że będę miał chociaż 1 stopę, więc może wtedy spróbować też luzem. Wtedy można rozważyć siatki na tych ng.
Szamanów chciałem trzymać w tej 20 ng. Wsadzę do nich tego z brodą i może jeszcze jednego, kolejnego do snotlingów). Jest spore prawdopodobieństwo że będę miał chociaż 1 stopę, więc może wtedy spróbować też luzem. Wtedy można rozważyć siatki na tych ng.
wydałeś 2350pkt,6 slotow specjal, 4 rary i nie masz w rozpie nic poza 6 maszynkami. magia? sorry, 8 kostek to ledwie za wsparcie moze robic a nie za jakąś ofensywe. walka? 13 black orków i koniec, czyli wystarczy wystrzelać orki i robi się krucho.
taka byle jaka ta rozpiska, IMO mocno nie przemyślana. trolle z generałe na wiwernie? masz zamiar nim o 10 cali latać żeby rozdawać LD trollom? to po co mu ta wiwerna?
taka byle jaka ta rozpiska, IMO mocno nie przemyślana. trolle z generałe na wiwernie? masz zamiar nim o 10 cali latać żeby rozdawać LD trollom? to po co mu ta wiwerna?