Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: likaon »

Ale besty przynajmniej mogą brać spawny jako zwierzątka dla herosów.

PS.
Zobaczysz jak ludzie będą przeklinać na harpie w scoucie.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Babcia mi opowiadała, że jej dziadek (leśniczy) czasami znajdował w lesie wypatroszone wilki. Czasem sie tak kończyło spotkanie z dzikiem dla drapieżnika.

Inna historia to taka, że jakiś tam jej znajomy myśliwy musiał uciekać na drzewo przed dzikiem. A dzik uderzył w drzewo, któte sie złamało. Znajomy babci na całe jego szczęście zdążył przeskoczyć na inne drzewko.

No ale troche offtop o tych dzikach sie zrobił :P
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Post autor: Wrubel »

Dark Knight pisze:Inna historia to taka, że jakiś tam jej znajomy myśliwy musiał uciekać na drzewo przed dzikiem. A dzik uderzył w drzewo, któte sie złamało. Znajomy babci na całe jego szczęście zdążył przeskoczyć na inne drzewko.
.....
szafa@poznan pisze:
.... Prawidłową decyzję pomagają mu podjąć Rafiki, wszechwiedząca małpa,o przegietych zasadach specjalnych,...
Widzę że fluff idzie do przodu :)

EDIT: Siedzę dziś cały dzień nad rozpą - zmarnowałem dzień pracy na rzecz państwa polskiego i mając w poważaniu pieniądze podatników, matko i nic sensownego nie wymyśliłem. Wszystko co konkretne w tym booku jest za drogie, albo przedstawia żenujący poziom siły 3 w statystyce. #-o

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

dla innych samobojców naprawde chcacych grac ta armią:

skrzydelka do jabbera:

http://www.monolith-icon.eu/sklep//inde ... od_id=3904
http://www.monolith-icon.eu/sklep//inde ... od_id=4308

za calkiem sensowne siano.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Nie, naprawdę, chłopaki, smutno mi się robi. Nasza armia była gwałcona systematycznie od wprowadzenia 7mej, a na 8mą dostaliśmy po prostu wielki pal w dupę. Zesrali się na fluff, zesrali się na balans, zesrali się na figurki. No K*** MAĆ. Szlag mnie trafia.

Jakim debilem, pół mózgiem, kretynem, niedorobem trzeba być, żeby śmignąć 275 na wszystkich rarach, chociaż ŻADEN nie jest tyle wart? Żeby z naszej największej bolączki, Ld, zrobić jeszcze większą bolączkę, i pociąć ją na wszystkich najsilniejszych herosach/specialach, a nawet na corowych rydwanach - bo tracą undivided. Jakim zrytą banię trzeba mieć, żeby stwierdzić, że koszt bestigorów jest OK, damy im fantastystyczną zasadę, której nigdy nie wykorzystają bo i tak nie wygrają żadnej walki, i na koniec, o glorio, o hossano, wrzućmy ich do special. Żeby to uczcić, dajmy im Ld7. NO NA WSZYSTKO CO ŚWIĘTE! Jak wielką niekompetencją, krótkowzrocznością i nieznajomością realiów gry trzeba się wykazać, żeby stworzyć takiego potworka?

Wisienką na torcie jest rozpieprzenie fluffu i obrócenie go o 90 stopni 'bo tak' + fantastyczny pomysł, żeby dać nam najwspanialszy czar na świecie - popychaczkę, nad którą praktycznie nie ma kontroli, i która nie pozwala szarżować. To jest żałosne.

Pewnie i tak będę grał bestiami, ale nie wiem, na jakich zasadch - flaki mi się przewracają na myśl, że mam wydać jeszcze jakieś pieniądze na tę armię, którą grać można tylko dla klimatu, którego została pozbawiona.
Uerph.

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Specem od zasad nie jestem, ale do tej pory był jeden taki Rare za 295pkt, a to więcej niż 275.
Liderka poszła do góry na głównych postaciach: Beastlord +1Ld i Wargor +1Ld. Bestigory już miały Ld7 więc też się nic nie zmieniło.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2010, o 16:01 przez Pieta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Powiem krótko: wyprzedałem figurki żeby kupić bestie... Na szczęście zostawiłem sobie mortali na 2500 pkt. Na szczęście bo okazują się całkiem silną armią w porównaniu z bestyjkami... Zresztą dla mnie zamiana beasts of chaos na beastmen i zabranie marków to skreślenie tej armii z listy moich... Szkoda. A zarobiliby na figurkach i na mnie a tak to niech sami sobie kupują to co stworzyli...

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Specem od zasad nie jestem, ale do tej pory był jeden taki Rare za 295pkt, a to więcej niż 275.
Liderka poszła do góry na głównych postaciach: Beastlord +1Ld i Wargor +1Ld. Bestigory już miały Ld7 więc też się nic nie zmieniło.
To, że był wcześniej szaggi, który był JESZCZE droższy, nie znaczy, że nasze obecne rary nie są za drogie - są, i to dobre 50pktów - minimum, zwłaszcza w przypadku gorgony/cygora. Więc zupełnie nie wiem o co ci chodzi.

Nie napisałem "główne". Napisałem "najsilniejsi bohaterowie". Czyli gorebull/doobull, odpowiedni 7/8; czyli dla dooma -1 ld, prawda?

Pisząc "dajmy im ld 7" miałem na myśli "zostawmy im ld 7". Bo fakt, że się to nie zmieniło, wraz z przejściem bestigorów do speciala, jest imo śmiechu wart.
Uerph.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

robie plik do AB bestii i niemalze za kazdym razem gdy cos zmieniam musze zwiekszyc koszt pktowy:

beastlord, wcale nie wiele lepszy +50pkt
Doombull +ok50pkt
nie wspominam o rkach

oddzialy core traca skirmish, raiders i sa pkt drozsze (mimo posiadanego +1ld to raczej kicha)

ogolnie bardzo ladne figsy i moim zdaniem potworki mimo swej miekkosci cos moga zdzialac, minosy miazdza (mimo 7ld) a cory na ktore narzekam sa tu o wiele bardziej przydatne niz w wochu, ogolnie armia nie wiedziec czemu zbyt droga w pkt.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Jakim debilem, pół mózgiem, kretynem, niedorobem trzeba być, żeby śmignąć 275 na wszystkich rarach, chociaż ŻADEN nie jest tyle wart? Żeby z naszej największej bolączki, Ld, zrobić jeszcze większą bolączkę, i pociąć ją na wszystkich najsilniejszych herosach/specialach, a nawet na corowych rydwanach - bo tracą undivided. Jakim zrytą banię trzeba mieć, żeby stwierdzić, że koszt bestigorów jest OK, damy im fantastystyczną zasadę, której nigdy nie wykorzystają bo i tak nie wygrają żadnej walki, i na koniec, o glorio, o hossano, wrzućmy ich do special. Żeby to uczcić, dajmy im Ld7. NO NA WSZYSTKO CO ŚWIĘTE! Jak wielką niekompetencją, krótkowzrocznością i nieznajomością realiów gry trzeba się wykazać, żeby stworzyć takiego potworka?

Wisienką na torcie jest rozpieprzenie fluffu i obrócenie go o 90 stopni 'bo tak' + fantastyczny pomysł, żeby dać nam najwspanialszy czar na świecie - popychaczkę, nad którą praktycznie nie ma kontroli, i która nie pozwala szarżować. To jest żałosne.
Hymm, czyżby bestie też pisał Phil Kelly :roll: ?
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Generalnie jak sam probowalem cos zlozyc to nasuwa mi sie jedno na usta: ta armia jest za droga w pktach. Rary to 50 pktow spokojnie powinny mniej kosztowac , lub kosztuja tyle ile teraz za jakis 3+ sejw lub 5+ ward.
Minosy - owszem sa super , ale na wypasie kosztuja ok 65 pktow model - troche duzo na cos co ginie ze strzelania jak muchy.
Koszt bestigorow i gorow takze uwazam za za duzy.

Potaniliby troche ta armie i od razu by lepiej to na papieprze wygladalo pomimo niskiego ld...

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Post autor: Proch »

moją pierwszą bitwę prowadząc HE wygrałem
moją pierwszą bitwę prowadząc BoCH zremisowałem..

nie może być tak źle w 7ed.. GW na pewno rozegrało nie jedną bitwekę przeciw innym armiom i musieli dojść do wniosku że ta armia wcale nie jest zła skoro dali do druku takie zasady.
Po drugie GW byt bardzo kocha pieniądze by wydać coś co nie będzie się sprzedawać.. moim zdaniem powinniście otrzeć zapłakane buźki i poczekać na podręcznik rozegrać jakieś 3-4 bitwy i później dzielić się spostrzeżeniami..

każdy przed kolosem czy sprawdzianem sra w portki i twierdzi że gówno umie i nauczyciel jest p***bany że zadał taki materiał.. a jak napisze na te 3-4 to czuje się zaje**cie i idzie z qmplami na piwo :D

chrzanić wszystko ja znajdę jakiegoś sposoba na każdą armię.. prędzej nie odpuszczę doputy nie wygram z każdą armią co najmniej Solid victory w ciągu 7 miesięcy jak mi się to nie uda to sprzedam bestie :twisted:

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

Proch pisze: nie może być tak źle w 7ed.. GW na pewno rozegrało nie jedną bitwekę przeciw innym armiom i musieli dojść do wniosku że ta armia wcale nie jest zła skoro dali do druku takie zasady.
=D> :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: bez urazy, muszę to sobie w podpis wrzucic

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Proch pisze:
chrzanić wszystko ja znajdę jakiegoś sposoba na każdą armię.. prędzej nie odpuszczę doputy nie wygram z każdą armią co najmniej Solid victory w ciągu 7 miesięcy jak mi się to nie uda to sprzedam bestie :twisted:
Chcesz powalczyć z moimi lizakami? :) Zróbmy tak jak nie wygrasz ze zmną bestiami na moje lizaki w ciągu 7 miesiecy to mi sprzedasz te beasty z dużą zniżką co Ty na to? :)

pozdro

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Gajowy pisze:robie plik do AB bestii i niemalze za kazdym razem gdy cos zmieniam musze zwiekszyc koszt pktowy:
bys te wyniki jak nalezy lepiej wkoncu wyslal :mrgreen:
Ziemko pisze:Potaniliby troche ta armie i od razu by lepiej
exactly :)
Proch pisze:moją pierwszą bitwę prowadząc HE wygrałem
moją pierwszą bitwę prowadząc BoCH zremisowałem..
a teraz pojdz na turniej :)
Proch pisze:nie może być tak źle w 7ed.. GW na pewno rozegrało nie jedną bitwekę przeciw innym armiom i musieli dojść do wniosku że ta armia wcale nie jest zła skoro dali do druku takie zasady.
uwielbiam młodych idealistów :mrgreen:
Proch pisze:Po drugie GW byt bardzo kocha pieniądze by wydać coś co nie będzie się sprzedawać..
bedzie bo znakomita wiekszosc graczy to hobbysci, nie gracze turniejowi
Proch pisze:moim zdaniem powinniście otrzeć zapłakane buźki i poczekać na podręcznik rozegrać jakieś 3-4 bitwy i później dzielić się spostrzeżeniami..
przy WoChu byly te same glosy negujace i jadace moj pesymizm, jak wyszlo wszyscy wiemy, jak ktos sie na tej grze zna to moc booka chwytasz po jego lekkim przejrzeniu, nie mowiac o przeczytaniu...
Proch pisze:każdy przed kolosem czy sprawdzianem sra w portki i twierdzi że gówno umie i nauczyciel jest p***bany że zadał taki materiał.. a jak napisze na te 3-4 to czuje się zaje**cie i idzie z qmplami na piwo :D
nie kazdy, tylko miekkie fiutki
Proch pisze:chrzanić wszystko ja znajdę jakiegoś sposoba na każdą armię.. prędzej nie odpuszczę doputy nie wygram z każdą armią co najmniej Solid victory w ciągu 7 miesięcy jak mi się to nie uda to sprzedam bestie :twisted:
zapraszam na turniej klasy master, znajdz kogos sposrod ludzi o ksywkach na przyklad: Żaba, Młody, Rzymek, Robson, Malal, Crusader i zasadz im solida bestiami, jak to zrobisz to uwierze w boga

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

nie może być tak źle w 7ed.. GW na pewno rozegrało nie jedną bitwekę przeciw innym armiom i musieli dojść do wniosku że ta armia wcale nie jest zła skoro dali do druku takie zasady.
:lol2:
Dla chłopaków z GW najbardziej przypakowaną jednostką WFB są blood knights albo chaos knights of Khorne. I to, oraz rezygnacja z zewnętrznych testerów, jakby wyjaśnia wszystko w kwestii powyżej.
Szczury też tak potestowali, że dali do druku najbardziej dziurawy podręcznik jaki na oczy widziałem. :)
Po drugie GW byt bardzo kocha pieniądze by wydać coś co nie będzie się sprzedawać..
Ogre ... kingdoms?.. Ta armia tez odpowiada na akapit wyżej.

Mam wrażenie, że za chwilę Thurion znowu zacznie pytać o wiek. ;) EDIT: Told'ya. :D
Ostatnio zmieniony 26 sty 2010, o 17:56 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Proch pisze:GW na pewno rozegrało nie jedną bitwekę przeciw innym armiom i musieli dojść do wniosku że ta armia wcale nie jest zła skoro dali do druku takie zasady
:lol2:
Proch pisze:Po drugie GW byt bardzo kocha pieniądze by wydać coś co nie będzie się sprzedawać..
To co powiesz o firmowych paletach do mieszania farb z oryginalnym znaczkiem GW i jakże niezbędnym i rozchwytywanych KUBECZKACH NA WODĘ!!! :roll:

stary, GW co jakiś czas wydaje jakieś gówno które się nie ma szans sprzedawać nawet przy rozreklamowaniu tego, wtedy patrzy w słupki sprzedaży i się dziwi "jak to możliwe że nie zarabiamy tyle ile mieliśmy! Hmmm, musimy podnieść ceny...".
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Proch pisze:(...)
O kuźwa, stary, to był epicki post, tyle powiem. :)

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

zapraszam na turniej klasy master, znajdz kogos sposrod ludzi o ksywkach na przyklad: Żaba, Młody, Rzymek, Robson, Malal, Crusader i zasadz im solida bestiami, jak to zrobisz to uwierze w boga
no to mam nowy cel w życiu :D

właśnie.. słuszna uwaga.. większość to gracze for fun.. a na turnieje i tak pewnie dalej bede zabierał HE..
choć jak w końcu uda mi się wyrobić bestie (oby :D ) to ktoś tu uwierzy w Jezusa :P
uwielbiam młodych idealistów :mrgreen:
zgadzam się! z bestiami dopiero zaczynam grać i jestem pełen wiary i pozyywnych planów na grabierze i przetrzepania nie jednej skóry :twisted:

a tak na serio to pożyjemy zobaczymy co wyjdzie z 7th.. niby w każdym super kasowym filmie to największa sierota staje się najlepszym herosem i zgarnia najlepsze laski :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

no bo ileż można czytać tego płaczu.... Masakra!

ostatnie kilka stron można zamknąć w jedno zdanie "Nie kupować besti bo nie da się nimi ugrać" alb "Amia plew" czy też "gówno warta armia"

kurna a jak ktoś wyskoczy z podniesioną głową to zaczynają go grzebać razem z autorami podręcznika..
bleee psujecie klimat..

jeszcze nie czytałem podręcznika więc za dużo sie nie wypowiadam ( jak ktoś ma wersje ang lub ger to może mi na maila podrzucić lub podeslac linka na PM.. i jak poczytam to może sie zamknę :D )

al

ODPOWIEDZ