VC - 2350
VC - 2350
Rozpa na lokalny turniej:
Da radę ? co ewentualnie zmienić. Czekam na komentarze.
1 Vampire Lord @ 440 Pts
General; Magic Level 3; Necromancy; Lance; Heavy armour
Balefire Spike, Enchanted Shield, The Gem of Blood,
Cursed Book, Black Periapt
Red Fury, Dread Knight, Infinite Hatred
1 Wight King @ 257 Pts
BSB; Barding; Lance; HA; Shield
The Drakenhof Banner [125]
Skeletal steed
1 Vampire @ 200 Pts
Magic Level 1; Necromancy
Sword of Might, Flayed Hauberk, Tallisman of Lycni,
Infinite Hatred,Walking Death
1 Necromancer @ 105 Pts
Knows 1 Necro Spell, 2x DS
5 Dire Wolves @ 50 Pts
czempion
10 Crypt Ghouls @ 80 Pts
10 Crypt Ghouls @ 88 Pts
czempion
10 Crypt Ghouls @ 88 Pts
czempion
4 Fell Bats @ 80 Pts
11 Black Knights @ 385 Pts
Barding,Standard, czempion
Banner of the Barrows
6 Cairn Wraiths @ 325 Pts
Banshee
4 Blood Knights @ 250 Pts
Standard
Banner of Hellfire
PD:7
DD: 6
Cost: 2348
Da radę ? co ewentualnie zmienić. Czekam na komentarze.
1 Vampire Lord @ 440 Pts
General; Magic Level 3; Necromancy; Lance; Heavy armour
Balefire Spike, Enchanted Shield, The Gem of Blood,
Cursed Book, Black Periapt
Red Fury, Dread Knight, Infinite Hatred
1 Wight King @ 257 Pts
BSB; Barding; Lance; HA; Shield
The Drakenhof Banner [125]
Skeletal steed
1 Vampire @ 200 Pts
Magic Level 1; Necromancy
Sword of Might, Flayed Hauberk, Tallisman of Lycni,
Infinite Hatred,Walking Death
1 Necromancer @ 105 Pts
Knows 1 Necro Spell, 2x DS
5 Dire Wolves @ 50 Pts
czempion
10 Crypt Ghouls @ 80 Pts
10 Crypt Ghouls @ 88 Pts
czempion
10 Crypt Ghouls @ 88 Pts
czempion
4 Fell Bats @ 80 Pts
11 Black Knights @ 385 Pts
Barding,Standard, czempion
Banner of the Barrows
6 Cairn Wraiths @ 325 Pts
Banshee
4 Blood Knights @ 250 Pts
Standard
Banner of Hellfire
PD:7
DD: 6
Cost: 2348
- Heinrich K.
- Mudżahedin
Ja bym wsadził małego wampira na konika i dał mu blood drinkera wywalił 1 BK i czempionów z ghuli i wsadził jeszcze jedną 5 wilków
Spróbowałbym dać jakiś inny banner niż banner of hellfire... Rozumiem że niektóre rzeczy nie mają wtedy save'a (driady) a jakieś drzewce są łatwiej ścinalne, ale HE zmiotą Cię (5 dragon princów)... Pomyśl też o tym...
Dałbym inna liczbę blood knightów (nie masz look outa jeśli wsadzisz tam hero!), albo w ogóle ich bym nie dał. Chyba że black knighci to ma być twój główny oddział...
Brakuje mi tu Grave Guardów, ale to już raczej mój problem
Dałbym inna liczbę blood knightów (nie masz look outa jeśli wsadzisz tam hero!), albo w ogóle ich bym nie dał. Chyba że black knighci to ma być twój główny oddział...
Brakuje mi tu Grave Guardów, ale to już raczej mój problem

No tak ten morderczy ward 5+ jest z deka przejebany przy milionie ataków.Wendigo pisze:Spróbowałbym dać jakiś inny banner niż banner of hellfire... Rozumiem że niektóre rzeczy nie mają wtedy save'a (driady)
W sumie to dobry plan, dać baner na oddział który niszczy wszystko w szarży żeby na driadach nie było warda.
Chociaż może chodzi o zabijanie dominacji

Tak na poważnie.
Strigos odpada (po co sobie utrudniać życie i dawać baner oddziałowi ciężkiemu w kontrolowaniu, banner który sprawia że jest jeszcze cięższy. Przeciwnikowi to tylko ułatwia zadanie.)
Blood Keep, terz słaba opcia, jeżeli nawet przeżyją to i tak nic nie zrobią.
Ja bym ich nie wystawiał bo:
-nie masz odpowiedniego suportu
-są bardzo miękcy
-nigdy nic nie zrobią (chyba że satysfakcjonuje cię zabijanie fastów i wpakowanie punktów w coś tak nie pewnego)
-DLA MNIE nie mają klimatu, ale to tylko moje zdanie (są jeszcze dwie rki które są fullklimatyczne i dużo leprze.).
Co do rozpy ogólnie:
-trochę słaba magia, ja na fullofensie miałem 10 kości i książkę
-mało śmiecia
-Wraciaki bez hełmu są średnie
-Lord złożony spoko , ja go trochę inaczej składałem( za często to on przyjmował szarże dla tego dawałem mu słomkę.)
Blood Knights'i są na prawdę słabym oddziałem , usunął bym ich ale to zalerzy oczywiście do ciebie, więc jeżeli ci się podobają to można nimi pograć ale sądzę że i tak szybko ich wywalisz.
Strigos odpada (po co sobie utrudniać życie i dawać baner oddziałowi ciężkiemu w kontrolowaniu, banner który sprawia że jest jeszcze cięższy. Przeciwnikowi to tylko ułatwia zadanie.)
Blood Keep, terz słaba opcia, jeżeli nawet przeżyją to i tak nic nie zrobią.
Ja bym ich nie wystawiał bo:
-nie masz odpowiedniego suportu
-są bardzo miękcy
-nigdy nic nie zrobią (chyba że satysfakcjonuje cię zabijanie fastów i wpakowanie punktów w coś tak nie pewnego)
-DLA MNIE nie mają klimatu, ale to tylko moje zdanie (są jeszcze dwie rki które są fullklimatyczne i dużo leprze.).
Co do rozpy ogólnie:
-trochę słaba magia, ja na fullofensie miałem 10 kości i książkę
-mało śmiecia
-Wraciaki bez hełmu są średnie
-Lord złożony spoko , ja go trochę inaczej składałem( za często to on przyjmował szarże dla tego dawałem mu słomkę.)
Blood Knights'i są na prawdę słabym oddziałem , usunął bym ich ale to zalerzy oczywiście do ciebie, więc jeżeli ci się podobają to można nimi pograć ale sądzę że i tak szybko ich wywalisz.

Blood Knights z bannerem z hatem w szarży miażdzą wszystko niemniej na tyle łatwo je stracić że ja proponowałbym tutaj gołą 4.. są tani (220p) i z potencjalnie mocnym kopem.
Wraithy w tej rozpisce mi się nie podobają. Nie będą nadążać za kawalerią. Ponadto nie masz hełmu, który je ładnie wspomaga. Dlatego proponuję je wywalić. W zamian dodatkowa goła 4 Blood Knights oraz przynajmniej dwa oddziały wilków. Wtedy jesteś jako tako w stanie powstrzymywać swoich Blood Knights przed wyciąganiem oraz zasłaniać ich przed ostrzałem.
Postaje wtedy lord spiepacz, duży kloc BK z regenracją, 2x4 Blood Knights, biegacz do niszczenia lekkich oddziałów oraz 4 oddziały wsparcia, moim zdaniem da się tym już pograć. Co nie zmienia faktu że jest to o wiele trudniejsze niż standardowa rozpiska magiczna.
Wraithy w tej rozpisce mi się nie podobają. Nie będą nadążać za kawalerią. Ponadto nie masz hełmu, który je ładnie wspomaga. Dlatego proponuję je wywalić. W zamian dodatkowa goła 4 Blood Knights oraz przynajmniej dwa oddziały wilków. Wtedy jesteś jako tako w stanie powstrzymywać swoich Blood Knights przed wyciąganiem oraz zasłaniać ich przed ostrzałem.
Postaje wtedy lord spiepacz, duży kloc BK z regenracją, 2x4 Blood Knights, biegacz do niszczenia lekkich oddziałów oraz 4 oddziały wsparcia, moim zdaniem da się tym już pograć. Co nie zmienia faktu że jest to o wiele trudniejsze niż standardowa rozpiska magiczna.
Po turnieju zmiany, mam nadzieje, że na lepsze. Wypada king z regenką, a wchodzi hełm na lordzie i 2 poziomowy mag wampir. Lord dalej jest wstanie powalczyć, ale już tylko jako kontra na coś z regenką, za to zdecydowanie więcej daje mi w magii, bo kość i bound spell i wskrzeszanie ghuli ponad poziom. Większa magia, więcej śmieci czyli to czego mi brakowało najbardziej na turnieju.
1 Vampire Lord @ 440 Pts
Dread Knight, Summon Ghouls, Dark Acolyte, Infinite Hatred
Helm of Commandment, Book of Arkhan, Enchanted Shield,
Balefire Spike
Barded Nightmare
1 Vampire @ 225 Pts BSB
SoM, Flayed Hauberk, Tallisman of Lycni
Walking Death, Infinite Hatred
1 Vampire @ 185 Pts
Dark Acolyte, Summon Creatures of the Night
Black Periapt, DS
1 Necromancer @ 105 Pts 2x DS
10 Crypt Ghouls @ 80 Pts
10 Crypt Ghouls @ 88 Pts czempion
5 Dire Wolves @ 50 Pts czempion
3 Fell Bats @ 60 Pts
3 Fell Bats @ 60 Pts
24 Grave Guard @ 343 Pts FCG
War Banner [25]
4 Blood Knights @ 250 Pts Standard
Banner of Hellfire
6 Cairn Wraiths @ 325 Banshee
CD: 10
DD: 7+ 3 DS
Wydaje się, że lepsze od poprzedniej wersji. Jak myślicie?
1 Vampire Lord @ 440 Pts
Dread Knight, Summon Ghouls, Dark Acolyte, Infinite Hatred
Helm of Commandment, Book of Arkhan, Enchanted Shield,
Balefire Spike
Barded Nightmare
1 Vampire @ 225 Pts BSB
SoM, Flayed Hauberk, Tallisman of Lycni
Walking Death, Infinite Hatred
1 Vampire @ 185 Pts
Dark Acolyte, Summon Creatures of the Night
Black Periapt, DS
1 Necromancer @ 105 Pts 2x DS
10 Crypt Ghouls @ 80 Pts
3 Fell Bats @ 60 Pts
3 Fell Bats @ 60 Pts
24 Grave Guard @ 343 Pts FCG
War Banner [25]
4 Blood Knights @ 250 Pts Standard
Banner of Hellfire
6 Cairn Wraiths @ 325 Banshee
CD: 10
DD: 7+ 3 DS
Wydaje się, że lepsze od poprzedniej wersji. Jak myślicie?