Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
Moderator: KrzysiekW
- gerald_tarrant
- Masakrator
Re: Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
mam takie pytania:
1.czy ward z demonów działa na ich sypanie się?
2.czy ward z demonów jest negowany przez magiczną broń przeciwnika?
3.czy demonami można uciekać w odpowiedzi na szarżę?
1.czy ward z demonów działa na ich sypanie się?
2.czy ward z demonów jest negowany przez magiczną broń przeciwnika?
3.czy demonami można uciekać w odpowiedzi na szarżę?
Mam następujące pytania;
1. Czy przy oblanym Instability oddział będący w zasięgu BSB może czy musi przerzucać test? Na turniejach spotkałem się z oboma werdyktami sędziów.
2. Odział kawalerii z S3 z lancami szarżuje nurglowca na którym jest Miasta of Pestilence. Czy kawalerzyści będą bili z siłą 1 czy 3?
3. Czy woundy zadane przez Pestilent Mucus wliczają się do wyniku walki?
4. Tyran Ld 9 i oddział byków Ld 7 są w zasięgu Great Icon of Despair. Odział Byków musi wykonać test Ld i jest w zasięg u „generalskiej”, na jakiej liderce będą się testować?
a) 7 Ld biorą od generała 9 i sztandar obniża im do 7
b) 5 Ld generał ma obniżoną do 7 więc nie ma co przekazać, sztandar obniża Bykom ich własną liderkę do 5
1. Czy przy oblanym Instability oddział będący w zasięgu BSB może czy musi przerzucać test? Na turniejach spotkałem się z oboma werdyktami sędziów.
2. Odział kawalerii z S3 z lancami szarżuje nurglowca na którym jest Miasta of Pestilence. Czy kawalerzyści będą bili z siłą 1 czy 3?
3. Czy woundy zadane przez Pestilent Mucus wliczają się do wyniku walki?
4. Tyran Ld 9 i oddział byków Ld 7 są w zasięgu Great Icon of Despair. Odział Byków musi wykonać test Ld i jest w zasięg u „generalskiej”, na jakiej liderce będą się testować?
a) 7 Ld biorą od generała 9 i sztandar obniża im do 7
b) 5 Ld generał ma obniżoną do 7 więc nie ma co przekazać, sztandar obniża Bykom ich własną liderkę do 5
1. Wybierasz czy chcesz przerzucić.
2. z siłą 3
3. Wliczają.
4. Biorą generalską która jest w tej sytuacji wyższa i wynosi 7.
7 > 5
2. z siłą 3
3. Wliczają.
4. Biorą generalską która jest w tej sytuacji wyższa i wynosi 7.
7 > 5
Szczerze mówiąc nie wiedziałem dokładnie jak to jest. Miałem Ci tu dać prostą odpowiedz ale dam taką w której musisz się wysilić 
Wejdź w pierwszą stronę i w pierwszy post tego tematu. Tam odszukaj ten gift i odnośnik do tematu z nim związanego. W samym zaś temacie będzie tkwiła odpowiedz
Jeśli ją znajdziesz to możesz ją napisać pod moim postem

Wejdź w pierwszą stronę i w pierwszy post tego tematu. Tam odszukaj ten gift i odnośnik do tematu z nim związanego. W samym zaś temacie będzie tkwiła odpowiedz

Jeśli ją znajdziesz to możesz ją napisać pod moim postem

Przepraszam za podwójny post. Chce żeby wszyscy go świeżo widzieli
(Krzysztof możesz to skleić)
Chodzi o ten sam gift Pestilent Mucus. Jeśli guo jest w CC z wrogą jednostką i przypadkiem dostanie z armaty. To czy ludki przeciwnika robią test z tego powodu że GUO dostał kulkę? imho Tak.

Chodzi o ten sam gift Pestilent Mucus. Jeśli guo jest w CC z wrogą jednostką i przypadkiem dostanie z armaty. To czy ludki przeciwnika robią test z tego powodu że GUO dostał kulkę? imho Tak.
- Gregory980
- Warzywo
Moim zdaniem dostają i testują T. Fluffowo, po prostu się rozlewa trucizna i dosięga wszsytkie jednostki w btb.
Ale pytanie odnośnie czarów - są czary które pozwalają celować w model w CC, czy w wypadku gdy GUO dostaje ranę od takiego czaru, to Pestilent Mucus też działa w btb i testuje sie T?
Ale pytanie odnośnie czarów - są czary które pozwalają celować w model w CC, czy w wypadku gdy GUO dostaje ranę od takiego czaru, to Pestilent Mucus też działa w btb i testuje sie T?
Wiem, czytałem wskazany przez Ciebie post ale nie wiem czy stanowisko Jankiela tam prezentowane jest obowiązującym? Wiem, że w innych krajach grają na testowanie T jeżeli GUO nie zda Instability. Z drugiej strony to ten gift byłby strasznie gięty i czasem opłacałoby się oblewać InstabilityKamil.Sz pisze:Szczerze mówiąc nie wiedziałem dokładnie jak to jest. Miałem Ci tu dać prostą odpowiedz ale dam taką w której musisz się wysilić
TakArbaal pisze:Jeśli guo jest w CC z wrogą jednostką i przypadkiem dostanie z armaty. To czy ludki przeciwnika robią test z tego powodu że GUO dostał kulkę? imho Tak.
Nigdzie nie znalazłem uściśleń do tego. Ani na stronie LS ani w faq też nic nie było. Trzeba by po innych forach poszukać czy ktoś nad tym myślał ale mi się nie chce 
Zawsze się możesz kłócić że po przegranym instability są testy bo masz taki opis w książce i nikt Ci nie powie że jest inaczej bo nie ma tego wyjaśnionego.

Zawsze się możesz kłócić że po przegranym instability są testy bo masz taki opis w książce i nikt Ci nie powie że jest inaczej bo nie ma tego wyjaśnionego.
AB demonow to tylko potwierdza. W opisie PM jest "suffers a wound" i w opisie IT jest "suffers additional wound". Stoi i smierdzi, czasami przycupnie jak sie zmeczy 

- Gregory980
- Warzywo
Nie zabiera. W BP jest zapisek tylko "+1 to dispel => -1DD" o +1 do cast nic nie ma
Chariot daje AS jezdzcowi tylko na strzelanie (swoj albo +2 do AS jezdzca). Jak znajde strone w RB to posle. Herald ma wiec 3+ a na strzelanie 1+
Edit: RB strona 64. Daje +2 do AS, nie ma nic o tym ze daje go tez w CC.
Edit: RB strona 64. Daje +2 do AS, nie ma nic o tym ze daje go tez w CC.