i tak sie powinno robic:Lidder pisze:Ad 3 Ciekawy przypadek. W RB stoi, ze latacze pala szarze na 20''. Jednak to by prowadzilo do dziwnych sytuacji. We wszystkich przypadkach zatrzymalbym oddzial 1'' przed.
patrz rune of slowness
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
i tak sie powinno robic:Lidder pisze:Ad 3 Ciekawy przypadek. W RB stoi, ze latacze pala szarze na 20''. Jednak to by prowadzilo do dziwnych sytuacji. We wszystkich przypadkach zatrzymalbym oddzial 1'' przed.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
Mogą spivotować. Są normalnymi war machine'ami pod tym względem.kanister pisze:Latara i ta katapulta skaveńska muszą deklarować strzał w to co widzą (bo jako pojedynczy model maja chyba 90 stopni pola widzenia?) czy mogę spivotować to przed strzałem żeby strzelić w coś czego przed pivotem nie widziałem?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Zdajesz przed ruszeniem szarz. Nie ma minusu.kamelot pisze:W którym momencie szarży jest zdawany fear???
Dokładnie to chodzi mi o szarżę heralda khorna z great icon of despair, załóżmy, ze herald jest 13 cali od wroga, fear zdaje się przed ruchem heralda tak, że nie ma minusu -2 do ld???
Dokładnie 1+.- mój hero ma AS na -1, jeśli wali go ktoś z S5 to po modyfikacji AS wynosi +1 czy +3? Ponoć najniższą możliwą AS jest +1 i od tego się odlicza wszystkie modyfikatory a moim zdaniem odlicza się normalnie, pamiętając że wyrzucenie 1 to zawsze porażka - czyli w podanym wypadku wynosi on 1+
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.