HE na Bazyliszka 2350
HE na Bazyliszka 2350
Miałem ostatnio trochę przerwy od battla, na Bazylu miałem nawet nie grać, jednak jakoś po wczorajszym wspomaganiu Manfreda w grze znów wróciła mi ochota do zabawy figurkami.
Co udało mi się zlepić na ten format:
Prince na smoku 621
Lanca,
Armour of Caledor [25]
Vambraces of Defence [55]
Amulet of Light [15]
Mag 185
2lv, dodatkowy czar, 2 DS
Mag 185
2lv, seer, DS
2x 10 łuczników 2x110
2x5 Dragon Princes 2x180
Standard; Musician
7 Phoenix Guard 173
Standard; Musician
Banner of Sorcery [50]
3x5 Ellyrian Reavers 3x102
Bow (swap); Light Armour; Musician
2 Great Eagles 2x50
2 Repeater Bolt Thrower 2x100
Do tego dochodzi Shino jako Bazyliszek.
Myślę, że rozpiska do powalczenia.
Jest trochę magii, trochę strzelania i trochę walki wręcz.
Co udało mi się zlepić na ten format:
Prince na smoku 621
Lanca,
Armour of Caledor [25]
Vambraces of Defence [55]
Amulet of Light [15]
Mag 185
2lv, dodatkowy czar, 2 DS
Mag 185
2lv, seer, DS
2x 10 łuczników 2x110
2x5 Dragon Princes 2x180
Standard; Musician
7 Phoenix Guard 173
Standard; Musician
Banner of Sorcery [50]
3x5 Ellyrian Reavers 3x102
Bow (swap); Light Armour; Musician
2 Great Eagles 2x50
2 Repeater Bolt Thrower 2x100
Do tego dochodzi Shino jako Bazyliszek.
Myślę, że rozpiska do powalczenia.
Jest trochę magii, trochę strzelania i trochę walki wręcz.
To jest klasyczne i sprawdzone zestawienie. Andrzej przekonująco pisał o zaletach swojej wersji, ale ja nadal jestem przeciwny idei składania cieniasa (a taki jest właśnie prince) w opcji bojowej, a nie przeżywalnej.Janiszek pisze:Słaba rozpa, smok lepszy były w zestawieniu Andrzeja Bąka(foe, ward 4 + e.shield) za mało imho PG, za dużo fastów, brak WL nie mowiac już o tym, ze 5 DP nie są jakieś super, zawsze ci 1-3 zejdzie, a w małej liczbie to oni zbytnio nic nie zrobią.
Wiesz, ale taki cienias ma szanse rozłożyc Great Demony, Abominacje w pierwszej turze, a nie walczyc 2-3 tury. Ale ok smok to smok, reszta armii jest słaba, tylko smok nabija punkty, reszta ginie. Imho tak to wyglada. Nie wiem po co ci 3 fasty, po co ci 7 PG ? Co, dasz tam 2 magów? ....
Drgoi Janiszku, Phenixi są tylko do trzymania magów, na tym ich zadanie się kończy.Janiszek pisze:za mało imho PG
Myślę, że inwestowanie w dodatkowe modele jest trochę stratą punktów.
Ci mi się nigdy jakoś nie sprawdzali.brak WL
Tak, racja 6 PD są znacznie lepsze, jednak nie mam skąd tych 60 wolnych punktów załatwić.nie mowiac już o tym, ze 5 DP nie są jakieś super, zawsze ci 1-3 zejdzie, a w małej liczbie to oni zbytnio nic nie zrobią.
Do odciągania.Nie wiem po co ci 3 fasty
Owszem.po co ci 7 PG ? Co, dasz tam 2 magów? ..
Mariusz, ale 7mka to troche biednie...
Zbyt wiele punktow zainwestowales w odginaczki. Moze lepiej 3ci bolec, jeden orzel, jeden fast i dopakowac dp i pg? Bo tak ani niw wykorzystasz potencjalu dp, ani pg nie beda zbyt dlugo trzymac magow.
Zbyt wiele punktow zainwestowales w odginaczki. Moze lepiej 3ci bolec, jeden orzel, jeden fast i dopakowac dp i pg? Bo tak ani niw wykorzystasz potencjalu dp, ani pg nie beda zbyt dlugo trzymac magow.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
2 orły to zdecydowanie dla mnie za mało.Janiszek pisze:Imho dwa orły ci wystarcza do idginania, a za 300 punktów z wywlenia fastów możesz podpakowac PG, dac tiranoca, i dodac DP ;]
Jednak chyba rzeczywiście bedzie lepiej pozbyć się jednego fasta i podpadkować PG i DP.
- swieta_barbara
- habydysz
Jak sie podpakujesz, to moze sprobujesz znow pojechac do Munster.
Po pierwsze, to nie cienias rozkłada, tylko smok. Po drugie, on naprawdę jest cieniasem, bo ma S 4, T 3 i A 4 (nie-cieniasem to jest oldblood albo chaos lord). I mimo że rani na 2+ wielowoundowe cele, to te wciąż mogą mieć AS, a prince z S4 ma tylko -1 do sejwa.Janiszek pisze:Wiesz, ale taki cienias ma szanse rozłożyc Great Demony, Abominacje w pierwszej turze, a nie walczyc 2-3 tury. Ale ok smok to smok, reszta armii jest słaba, tylko smok nabija punkty, reszta ginie. Imho tak to wyglada. Nie wiem po co ci 3 fasty, po co ci 7 PG ? Co, dasz tam 2 magów? ....
Tak, masz rację, ale zauważ, ze nie zawsze 6 ataków smoka z siłą 7 wystarcza na Great Demona, abominacje itp. a dodatkowe 4 ataki woundujace na 2 + zawsze mogą dopełnic zywota bestii z którą walczymy. I na dodatek, bijąc się z innymi smokami, zawsze walimy w wierzchowca, a wiadomo one zazwyczaj mają sejwa 4 + od Nas więc już można cos tam wbic, a nie mowiac o KoS, LoC i abominacji które bazuja tylko na wardzie.
Warzywna rozpa, warzywny generałKielon pisze: Myślę, że rozpiska do powalczenia.
A tak na serio, to rozpa specyficzna... ja nigdy nie przekonałem się do fastów za 102 pts, imho lepiej dołożyć 50 i biegać gołymi piątkami DP.
Co do HE to jako Bazyliszka widziałbym Turoń'a - na jakieś dwarfy, imperia, bo z tym jest problem.
Gdzie takie sąrunepriest pisze:jak ciebie rażą fasty po 102 pkt, to pomyśl że niektórzy muszą mieć takie po 120 i jeszcze gorsze.
No właśnie zaczynam kminić jeszcze nad bazyliszkiem.Co do HE to jako Bazyliszka widziałbym Turoń'a - na jakieś dwarfy, imperia, bo z tym jest problem.
W sumie Yaś też wydaje się nie głupi.
Spoko, z chęcią sklepie Ci tyłek.kielon jak wracasz do grania to może jakiś trening ze starym familiarem