Reaver bow (HE)

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Kacper
Mudżahedin
Posty: 331
Lokalizacja: Wrocław...no dobra - Zakrzyce Małe

Post autor: Kacper »

Drwal pisze:
Kacper pisze:Gdzie jest ta różnica ? :shock:
kusza ma 2 strzały naraz
łuk może strzelić 3 razy osobno
Jakie naraz? Jakie osobno? Skąd te informacje?

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Posty: 601
Lokalizacja: Zad Trolla Koszalin
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Z zapisu przy przedmiotach, chodzi o składnie zdania w języku angielskim.

A właśnie, przecież w 7ed. nie można dzielić strzałów, chyba że jest wyraźnie napisane (jak np. w Hochland Long Rifle)

Co więcej, nigdzie w RuleBooku nie ma napisane, że cel mając kilka ataków w fazie strzeleckiej, może strzelać do kilku celi. Nie ma tego nawet przewidzianego w zasadach.

Więc proponuję zakończyć tą dyskusję stwierdzeniem : Łuk ten daje 3 ataki w jeden cel bez minus za multiple shot.

Błażej
Kretozord
Posty: 1507
Lokalizacja: Gdynia, BWT

Post autor: Błażej »

Jankiel pisze:
stanęło na tym, że moge dzielic strzały, tylko musze zadeklarowac cele przed rzucaniem
Wtedy można było dzielić strzały pomiędzy różne cele. Mnie się na Arenie zdarzyło przywalić z RBT do 4 ratlingów na raz. Później dopiero wyszło na to, że z RBT nie można dzielić strzałów.
toż ja nie twierdzę że tak powinno byc... mi sie zdażyło strzelać z RBT na -1 do trafienia bo pan AS przeczytał, że w podręczniku do DE stoi 'multiple shots'... co z tego że ja grałem HE i to na revening hordy jeszcze :)

a tak wogóle... czy drążenie tego tematu na pół roku przed wydaniem nowej książki ma sens ?

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz
Posty: 1448
Lokalizacja: Gdańsk - SNOT

Post autor: Drwal »

Kacper pisze:
Drwal pisze:
Kacper pisze:Gdzie jest ta różnica ? :shock:
kusza ma 2 strzały naraz
łuk może strzelić 3 razy osobno
Jakie naraz? Jakie osobno? Skąd te informacje?
chodzi o to żebyś to tak traktował, chciałem ci zademonstrować na czym mniej wiecej polega ta różnica a nie że jest to dosłownie napisane :wink:

Głównie chodzi o to że kusza ma 2 strzały ale strzela jakby jeden raz
łuk natomiast może strzelić 3 razy.

Chodzi o to żebyś zrozumiał tą różnicę między "moja kusza ma ma podwójny strzał" a "mój łuk może strzelać 3 razy"

więcej juz sie nie będe udzielał bo wisi mi to wsumie 8)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy
Posty: 13986
Lokalizacja: Ordin Warszawa

Post autor: Shino »

ale kusza nie ma, ze may daouble - shot tylko ma may shoot twice czyli wystrzelic dwukrotnie.... dokladnie to samo co z lukiem

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris
Posty: 384
Lokalizacja: Kult / Warszawa Ursus

Post autor: Zox »

No to źle strzelamy kuszami, proste
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec
Posty: 7714
Lokalizacja: Syberia

Post autor: bigpasiak »

ewidentnie... czas pomyslec o powrocie BoL do lask ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz
Posty: 14649
Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru

Post autor: swieta_barbara »

Lol. Brak mi slow.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec
Posty: 7714
Lokalizacja: Syberia

Post autor: bigpasiak »

zeby nie bylo. calkowicie sie nie zgadzam z taka interpretacja bo uwazam ja za kombinarotyke stosowana i glupote. strzelasz do jednego celu w tym samym momencie...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy
Posty: 13986
Lokalizacja: Ordin Warszawa

Post autor: Shino »

wlasnie Jesli nie strzelasz 1 raz a 3 razy to model po wystrzeleniu p[ierwszego pocisku nie moze juz strzelac bo zmierzyl zasieg do pierwszego oddzialu tak?

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris
Posty: 368
Lokalizacja: Rzeszów [KGB "RZEZNICY Z KRESÓW"]

Post autor: Mućka »

ale mozna uzgodnic tak ze najpierw deklarujesz np. 2 strzaly w ratlinga 1 w elektryka, a potem mierzysz i rzucasz koscmi :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy
Posty: 13986
Lokalizacja: Ordin Warszawa

Post autor: Shino »

nie.. jesli chcesz strzelac osobno czyli w rozne cele to osobno... jesli na raz to na raz.... ja bym na zadne kompromisy tu nie szedl...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec
Posty: 7714
Lokalizacja: Syberia

Post autor: bigpasiak »

SKONCZCIE!!!

bzdurny pomysl niech juz umrze smiercia naturalna i trafi do smietnika gdzie jego miejsce...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Nindox Arf
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 151
Lokalizacja: Bielsko-Biała; Vendetta

Post autor: Nindox Arf »

bigpasiak pisze:SKONCZCIE!!!

bzdurny pomysl niech juz umrze smiercia naturalna i trafi do smietnika gdzie jego miejsce...
dokładnie :!: jak to sie często zdarza niektórzy gracze graja w polhammera a nie w hobbystyczną i strategiczna grę Wrahammer.
Polacy stają się poniekąd "prokuratorami" zasad WFB :wink:

pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."

Amor patriae nostra lex

Salamun Aleykum

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon
Posty: 2099

Post autor: szafa@poznan »

strzelasz do 1 celu.

Zablokowany