Terror from the Deep

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dyd
Mudżahedin

Terror from the Deep

Post autor: Dyd »

Czy tylko ja sie zachwycam ta gierka, czy moze tez graliscie ? :)

Gra jest swietna, szkoda ze pozniejsze remake'i byly takie denne.
Wlasnie przechodza ta gierke po raz X ...

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Gra rzeczywiście super niestety posiadała kilka bugów a mianowicie jak wynajdywałeś rzeczy w złej kolejności znikały pewne opcje wynajdywania...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

TftD nigdy nie przeszedlem, natomiast jeszcze 3 miesiace temu zmlocilem na normalu UFO.
Dobra byla wczuta jak w podstawowce ustawialismy sie w pare osob, byl dowodca, ktory przydzielal kazdemu 2-3 zolnierz i okazjonalnie czolg i dawal misje do ogarniecia (w stylu oczysc magazyny na poludniowym zachodzie, zlap 2 ufo). Wyposazenie ustalalismy sobie przed bitwa, a potem kazdy gral swoim "plutonem" we wlasnym zakresie. No i oczywiscie byly mega akcje ratunkowe, kiedy jakis pluton odciety byl pod nawala ufo, a kumple ratowali go strzalami celowanymi z drugiego konca planszy. I nagrody: nowe pancerze za dobra efektywnosc szturmowa, nowe giwery za akcje snajperskie, czolgi za jakies szczegolne osiagniecia (np. wygranie terroru w 3).
Jest mega, chociaz ze wszystkich tego typu gier zawsze najbardziej mi pasowal Chaos Gate. Zajebisty klimacik, super jednostki, nakoksowani dewastatorzy i assault squafd z psionikiem i quickening... Tyle tylko, ze nijak nie chce mi isc pod XP. Ma ktos jakis pomysl?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Dark omena i Shadow of the Horned Rat postawiłem pod XP - niestety ani Chaos Gate ani Space Hulk: Vengance of the Blood Angels postawić się nie dały więc - ktokolwiek widział ktokolwiek wie :?: :wink:
a UFO podobnie jak Sindicat jest PRO :mrgreen:

Ż.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Żaba pisze:Dark omena i Shadow of the Horned Rat postawiłem pod XP
Jak? Masz link do tutoriala? Pozycz plyte! Albo sprzedaj!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Cudowna gra przy której spędziłem mnóstwo miłych chwil... Ale i tak grą wszechczasów pozostaje Planescape Torment....

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

W Ufo: Enemy Unknown ciąłem tak długo, że licznik kasy mi się przekręcił i zbankrutowałem :) (tak, to naprawde możliwe, ale trzeba uzbierać ok. 2mld 200 mln USD). Gierca stulecia!
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

w Terror from the Deep akurat chyba nie grałem, a może nie pamiętam
natomiast Ufo enemy unkown to klasyk nie do wyj**ania :]
Dark Omena odpalić pod XP to pikuś, gorzej jest z Sothr'em który mi się zapętlał po wielogodzinnej walce nad samym uruchomieniem z grafiką itd ;)
a syndicate warsy nawet nie dawno kolejny raz przechodziłem :P podobno ma być remake jakiś niedługo, oby nie był to remaku jak UFO :mrgreen:

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

taaaak, kiedyś to były gryyy :D

Dark Omena pod XP odpaliłem kiedyś (chyba jakąś łatkę na sieci trzeba znaleźć).

Tak samo odpaliłem kiedyś Chaos Gate (btw. znów bym sobie w to zagrał!) i Warhammer 40k: Epic - też ekstra! Używam do tego programiku co się nazywa Virtual PC. Jest to darmowy emulator windowsow, do sciagniecia ze strony microsoftu. Zarzuca się tam np. emulator drugiego systemu, instalujemy na nim Windows 95 i heja!

Btw. grał ktoś z was może w Master of Magic ?? To była też jedna z gier stulecia... ścisłe top10.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Balseraph
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Balseraph »

Master of Magic to razej ścisłe TOP 3 klasycznego cudu :)
Cywilizacja w wersji fantasy :)
Nawet współczesne gry wymiekają :)
http://www.bestoldgames.net/eng/old-gam ... -magic.php

Awatar użytkownika
Dyd
Mudżahedin

Post autor: Dyd »

Podpisuje sie - master of magic jest rownie genialny... I jak zawsze jego pseudo kontynuacje byly z dupy - 'age of wonders' bylo znaaacznie gorsze.

A co do bugow w terrorze - to bzdura, mozna wszystko w dowolnej kolejnosci wynalezc, gre przechodzilem kolo 20 razy i nigdy nie bylo problemow - a specjalnie zwracalem uwage na to co 'ludzie' mowia w necie. Wszystko da sie odblokowac jak ktos wie jak. Trzeba tylko pamietac by zlapac zywego deep one'a nim bedzie za pozno, bo w wiekszosci sytuacji sa tylko na poczatku gry.

A dla tych co nie grali - terror to druga czesc ufo enemy unknown - nieco poprawiona grafika i masa dodatkowych opcji. Ja przygode zaczynalem wlasnie od terroru, dlatego uwazam gierke za lepsza od pierwowzoru - fakt jedynie iz 'jedynka' byla innowacyjna - 'dwojka' to po prostu jakby upgreade - tak jak przy falloutach.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

w Master of Magic akurat nie grałem, aczkolwiek Age of Wonders było grą bardzo, bardzo dobrą, z ciekawym systemem walki, a nie automat jak w Warlordsach czy durny wręcz w HoMaM :)
wszystko imo oczywiście ;)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Aż zacząłem znów katować Master of Magic :D

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

tia rzadko kiedy kontynuacje są lepsze niż pierwowzór (imo wyjątek fallout 2, baldurs gate2).
a pamięta ktoś takie starocie jak:
north and south, centurion, dune, history-line,battle isle, panzer general 1,2,
a z rpg: dungenon master, eye of beholder, ishar, realms of arkania,
ehhh...aż łezka się w oku kręci na wspomnienie...

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

@ Barbara: proszę :D

jak zainstalować SOTHR:

http://www.oldgames.sk/en/game/warhamme ... load/2435/

i coś dla mięczaków/ludzi normalnych :mrgreen:

http://www.abby-cheat.com/html/Pc_cheat ... cheat.html

ja tam SOTHR-a przeszedłem 2 razy bez cheatów ale za 3 razem się złamałem... :lol2:

przy starszym bracie Dark Omen to Pikuś (poniżej jest całe info + mała pomoc)

http://darkomen.blitz-art.com/strona/index.php#

http://forum.dark-omen.org/help-section-b7.0/

zwykle trzeba wyłączyć kolorowe kursowy i 3d

ew. program windows virtual pc (do sciagniecia z oficjalnej strony microsoftu) - robi drugi system (ja się nie bawiłem dało radę normalnie)

a gdzie można znaleźć stare gry - ja dostałem od wujka Pirata z Zatoki :lol2:

żółwik,
Ż.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Diuna2! Tak! Moja ulubiona gierka :D :D. (dune 2000 czy emperor czy tez red alert juz mnie nie krecily [blizzard byl i jest bezkonkurencyjny] - chociaz muzyka robiona przez Franka Klepackiego we wszystkich chyba grach westwooda rzadzila).
Pamietam jak na siege [sidż] tanki mowilem [siegie] tanki. Pozniej rysowalem w przedszkolu "Wor" czy "Sardeukarów"
I nawet wtedy przeszedlem cala gre atrydami (oczywiscie gralem nimi, bo byli dobzi). (choc chyba w 3-4 misji musial mi brat pomagac, bo za duzo czerwi bylo :P)
Do tego tricki, jak to zeby otoczyc "naprawe" by "latajki" odwozily czolgi na miejsce.

Dune dopiero przeszedlem jak poznalem jezyk angielski :P.

Co jakis czas wracam do tych gierek.

W centurionie nie ogarnialem o co chodzi, ale przeszedlem na jakims niskim poziomie trudnosci. Pamietam, ze scipio africanus rzadzil 8) .

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

a gdzie można znaleźć stare gry - ja dostałem od wujka Pirata z Zatoki
www.abandonia.com

stare dobre gierki - znakomita większość z nich za darmo...niestety do niektórych tytułów (np. panzer general 2) wciąż istnieją prawa autorskie - więc pozostaje tylko piratebay, itp.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

ah stare dobre UFO. Mam na komórce jako Pocket Ufo i jest to dokładna konwersja nieomal. Wygląda tak samo, gra się tak samo

http://pdaclub.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=93

to link. Komórka z windows mobile niezbędna jednak i panelem dotykowym.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Hurt: przeszedłem chyba wszystkie gry, które wymieniłeś :) Piona!

ODPOWIEDZ