Bastionowy Pre Bazyliszek- Warszawa 30.01.2010.
Re: Bastionowy Pre Bazyliszek- Warszawa 30.01.2010.
Co do DoW.
Na 40 armii w 19 byłli najemnicy DoW. 6xmengile i 13xcannony(w wersjach 2 lub 1).
To tak mniej więcej ze zgłoszeń wychodzi. Mógł oczywiście ktoś sobie rozpiske zmienić i moje wyliczenia mogą się troche różnić od rzeczywistości.
Na 40 armii w 19 byłli najemnicy DoW. 6xmengile i 13xcannony(w wersjach 2 lub 1).
To tak mniej więcej ze zgłoszeń wychodzi. Mógł oczywiście ktoś sobie rozpiske zmienić i moje wyliczenia mogą się troche różnić od rzeczywistości.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
Co do bazyliszkow, to uwazam, ze roko i koko sa za slabi, a sexmaszyna za dobra. Reszta jest fajnie zbalansowana. Shino ma jednak za duzy wplyw na rozgrywke, za bardzo boostuje magie i ogranicza losowosc gry. Przerzut to przerzut - cos pewnego. Na pewno spora czesc graczy, wybierajac bazla, mysli sobie: "hmm, no jest ten fajny thuron, sa karabiny, ale kurcze, ten pewny przerzut jednak mnie strasznie kusi". Green ile osob na turnieju mial shinuxa?
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Zdecydowana większość. Dokładnie to nie wiem, bo nie było wymogu podawania bazyliszków przy zgłoszeniach.Rince pisze: Green ile osob na turnieju mial shinuxa?
Jak oceniałem malowanie to bardzo dużo było liczek.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
Jeśli chodzi o pierwszą 10tkę to z tych osób co wiem to:
1. Zbyszek Łobocki - łucznik
2. Darek Polit - sexmaszyna
3. Piotr Dębkowski - yaś
4. MIchał Rusinek - łucznik
5. Tomek Szwedow - rewolwery
6. Błażej Misztal - łucznik
7. Konrad Jabłoński - nie wiem
8. Michał Matejuk - nie wiem
9. Krzysztof Fischer - sexmaszyna
10. Piotr Wald - turoń
Było więc różnorodnie w czołówce.
3. Piotr Dębkowski - yaś
4. MIchał Rusinek - łucznik
7. Konrad Jabłoński - nie wiem
8. Michał Matejuk - nie wiem
10. Piotr Wald - turoń
Było więc różnorodnie w czołówce.
Przedewszystkim gratulacje za bardzo dobrze zorganizowany turniej
Oraz podziekowania moim przecwnikom Bartysowi, Tigeriusowi(oficjalne przeprosiny za "walek") i Debkowi(za lekcje pokory;) za super przyjemne bitwy.
Lucznik slaby szczegolnie jak sie zapomina w dwuch pierwszych bitwach o runie
Oraz podziekowania moim przecwnikom Bartysowi, Tigeriusowi(oficjalne przeprosiny za "walek") i Debkowi(za lekcje pokory;) za super przyjemne bitwy.
Lucznik slaby szczegolnie jak sie zapomina w dwuch pierwszych bitwach o runie
Już się poprawiam
3. Piotr Dębkowski - yaś
4. Michał Rusinek - rewolwery
7. Konrad Jabłoński - turoń
8. Michał Matejuk - rewolwery
10. Piotr Wald - turoń
Nadal różnorodnie, 5/7 bazyli jest w czołówce.
3. Piotr Dębkowski - yaś
4. Michał Rusinek - rewolwery
7. Konrad Jabłoński - turoń
8. Michał Matejuk - rewolwery
10. Piotr Wald - turoń
Nadal różnorodnie, 5/7 bazyli jest w czołówce.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Oooo, dzięki, że we mnie wierzyszthurion pisze:Zbyszek po prostu przyszedl wkoncu na turniejSmiechu pisze: Ale tak naprawde - VC wracają wkońcu do gry, bo ostatnia zmiana BP daje nam wystarczająco dużo, by mieć szanse walki o podjum - co udowodnił Zbyszek
Jeśli chodzi o BP - grałem rozpą VC identyczną prawie, jak na DMP - 100 punktów więcej poszło w zwiększenie stanu w oddziałach ghuli i sztandar z hate na 6tce BK. Stąd zmiany ograniczeń kompozycyjnych w 1.5 = brak wpływu. Smok FTW!
Jeśli chodzi o krótki raport - grałem 1x kontra HE i 2x kontra VC. Moja rozpa:
Lord na smoku, mały wampir BSB mag, necro, 5 wilków, 7 batów, 2 oddziały ghuli (20 i 13), 20 zombie, 6 BK, 23 grave guardów z warszmatą, 2 działka, łucznik bezpolitosny jako bazyliszek.
Generalnie miałem wszystko to, co potrzeba, aby w dzisiejszych czasach wygrać turniej: dobre matchupy + odrobinę szczęścia w kluczowych momentach; np. dobre rzuty na popchnięcia na nekrosie. W tych warunkach rozpiska mi się sprawdzała - wszystkie elementy dobrze w niej współgrają i mam całkiem sporo "niespodzianek" w trakcie bitwy; ludzie są przyzwyczajeni do innych rozpisek VC i innego stylu gry tą armią.
Ostatnio zmieniony 1 lut 2010, o 14:55 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Już zmieniłem "dwuznaczność". Jeśli chodzi o powrót do gry - zobaczymy. Na razie sobie pogram bardziej na luzie. Czekam na 8 ed. + ravening hordes do niej
Ehh.Barbarossa pisze: + odrobinę szczęścia w kluczowych momentach; np. dobre rzuty na popchnięcia na nekrosie
To było conajmniej total szczęście, a nie odrobina. Do tego jeszcze ja i moje żuty. Ty zucasz necrem 7 na Vanhala, a ja na 3 kostkach nie moge tego zbić.
Pomimo wszystko - rozpa na VC całkiem spoko
bez kitu ŚmiechuSmiechu pisze:Do tego jeszcze ja i moje żuty. Ty zucasz necrem 7 na Vanhala, a ja na 3 kostkach nie moge tego zbić.
kolejna pała z ortografii
albo zamiast kolejnej partii figsów do Rafixa kupujesz słownik ortograficzny lub zainstalujesz sobie firefoxa z podkreślaczem błędów
albo napiszę do wszystkich magistrów i ministrów, żeby cofnęli Cię do podstawówki
+1Rince pisze:Rybens, nie kazdy jest takim ortobogiem jak ty!
Fisch pisze: kolejna pała z ortografii
albo zamiast kolejnej partii figsów do Rafixa kupujesz słownik ortograficzny lub zainstalujesz sobie firefoxa z podkreślaczem błędów
Eeeeee Makrelo - zdaje sobie sprawe z robienia błędów i nie musisz mi tego przypominać - jestem Dyslektykiem
Ja tego gówna nie wymyśliłem - nieraz chciałem jechać do prof. Miodka i spalić mu dom