pomyślałem że możemy (wzorem Chaośników) pozbierać pytania do naszego podręcznika i spróbować za pośrednictwem Szamana przekazać je szanownemu ałtorowi. Szaman nie obiecuje sukcesu, ale zrobi co będzie umiał (ponoć pan Vettock jest w USiech obecnie).
W przypadku Chaosu zdało to egzamin - zwróćcie uwagę, ile pytań z zalinkowanego powyżej tematu znajduje się w FAQ'ach do Woch. I ten sukces mnie pchnął to założenia tego tematu.

Jeśli idea Wam się podoba, to mam kilka takich propozycji, coby temat był przejrzysty i poszło to sprawnie.
Nie dyskutować niepotrzebnie w tym temacie (od Q&A mamy osobny temat

Przed zadaniem pytania zobaczcie, czy odpowiedzi nie ma w jakichś innych FAQ'ach (czasami coś per analogiam można wydedukować) albo już nie było uściślone.
Pytania, w miarę możliwości, zadawajcie od razu po angielsku - jak to było w dziale WoCH. To też przyśpieszy sprawę. (to dopisałem po tym, jak Occ zadał pytania - uwaga na wypadek gdyby mu chciał ktoś przydrzystnąć, że nie czyta propozycji wytycznych

Niewykluczone, że masa tych pytań była wałkowana na jakichś anglojęzycznych forach - trudno. Może nam akurat uda się z czymś przebić.
Za jakiś czas (powiedzmy tydzień) pozbieramy je do kupy, wywali się te mniej sensowne i poprosimy Szamana o pomoc. Chyba że do tego czasu ukaże się FAQ do szczurów.
No i jeszcze prosiłbym jakiegoś biegłego szczurzego anglistę o przejrzenie finalnej listy pytań i wprowadzenie poprawek. Jeden taki ogłaszał się tu w podpisie...

Jeśli pomysł Wam się podoba, to zaczynajcie.