o&g 2333
o&g 2333
A mi cos takiego wyszlo na MB podobne do Gogolowej ale po mojemu:
Orc Great Shaman @ 510 Pts
Magic Level 4;
Martog's Best Basha [15]
Warboss Um's Best Big Boss At [30]
Horn of Ugrok [40]
Waaagh! Paint [10]
Wyvern @ [200] Pts
Night Goblin Shaman @ 135 Pts
Magic Level 2
2 Dispel Scroll [50]
Magic Level 2
2 Dispel Scroll [50]
Savage Orc Big Boss @ 141 Pts
General Boar
Sword of Might [10]
Enchanted Shield [15]
Collar of Zorga [5]
Nibbla's Itty Ring [20]
7 Squig Hoppers @ 105 Pts
9 Savage Boar Boyz @ 313 Pts
Spear;Shield; Standard; Musician, boss
Gorks Waaagh Banner [25]
2 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 70 Pts
5 Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Goblin Wolf Riders @ 65 Pts
Spear; Light Armour
5 Goblin Wolf Riders @ 60 Pts
Light Armour
21 Night Goblins @ 117 Pts
Shield; Musician
2 Fanatic @ [50] Pts
22 Night Goblins @ 120 Pts
Shield; Musician
2 Fanatic @ [50] Pts
2 Giant @ 410 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 103
Total Army Cost: 2332
jednego fasta mi brakuje i jednak te BO by sie przydaly wiec moze sie zmienia za kloceg goblinow i squigi.
Magic Level 4;
Martog's Best Basha [15]
Horn of Ugrok [40]
Waaagh! Paint [10]
Wyvern @ [200] Pts
Magic Level 2
2 Dispel Scroll [50]
Magic Level 2
2 Dispel Scroll [50]
General Boar
Sword of Might [10]
Enchanted Shield [15]
Collar of Zorga [5]
Nibbla's Itty Ring [20]
7 Squig Hoppers @ 105 Pts
Gorks Waaagh Banner [25]
2 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 70 Pts
5 Goblin Wolf Riders @ 65 Pts
Spear; Light Armour
Light Armour
Shield; Musician
2 Fanatic @ [50] Pts
22 Night Goblins @ 120 Pts
Shield; Musician
2 Fanatic @ [50] Pts
2 Giant @ 410 Pts
jednego fasta mi brakuje i jednak te BO by sie przydaly wiec moze sie zmienia za kloceg goblinow i squigi.
Bullich wywal z chuck to bedziesz miał punkty zeby dopakowac te fasty.
Poza tym spoko. Może te klocki nightgoblilnow dopakowac za 1 fanatyka tak do 25 by sie przydało. Reszta bardzo spoko , w sumie to co na dmp miałes z małymi zmianami
Poza tym spoko. Może te klocki nightgoblilnow dopakowac za 1 fanatyka tak do 25 by sie przydało. Reszta bardzo spoko , w sumie to co na dmp miałes z małymi zmianami
- swieta_barbara
- habydysz
Giganty mi sie nie podobaja, reszta jest fajna, ale i tak granie na magii jest bardzo ryzykowne imho. Moze zamiast 1 gigsona doom diver, dopakowanie fastow i squigow i jakis kontrolny klocek orkow?
Rozpiska jest dobra, Ptasznik przetestował dzis na mnie.
Dostałem mocne wklepy, przeżył tylko dzwon
Dostałem mocne wklepy, przeżył tylko dzwon
kurcze od wielu osob slysze ze 2 giganty to za duzo tylko jeszcze nigdy nie slyszalem tego od osoby z ktora gralem
Doom diver ma fajniutka figse i na tym sie konczy po co mi on?? mi najtrudniej sie gra z krasiami i imperium, tu to nawet jak dostane 3 extra dd to i tak nie wygram jesli nie dojde do walki wiec to odpada. dzis sobie zagralem z mlodym i jakos daje rade wiec zle nie jest. ale rozpa i tak bez BO jest do d..y od 2 tury przez glupia animozje gralem bez scrolli i 2 magow :/ wiec orkow trzeba wstawic zaraz cos wykombinuje.
@drwal jesli mowisz o tym magicznym przedmiocie to mag go niema jesli myslisz o wywernie to kiedys jak zagramy to ci sprobuje pokazac po co magowi ta wywerna. pozdrawiam
Doom diver ma fajniutka figse i na tym sie konczy po co mi on?? mi najtrudniej sie gra z krasiami i imperium, tu to nawet jak dostane 3 extra dd to i tak nie wygram jesli nie dojde do walki wiec to odpada. dzis sobie zagralem z mlodym i jakos daje rade wiec zle nie jest. ale rozpa i tak bez BO jest do d..y od 2 tury przez glupia animozje gralem bez scrolli i 2 magow :/ wiec orkow trzeba wstawic zaraz cos wykombinuje.
@drwal jesli mowisz o tym magicznym przedmiocie to mag go niema jesli myslisz o wywernie to kiedys jak zagramy to ci sprobuje pokazac po co magowi ta wywerna. pozdrawiam
Kwestia rozpiski, ja jak biorę wronę, to od razu dwa giganty też. Ale dwa giganty przy armii piechotnej to się średnio spłacają, bo wszystko po nich wali jak innych sensownych celów nie ma.ptasznik pisze:kurcze od wielu osob slysze ze 2 giganty to za duzo tylko jeszcze nigdy nie slyszalem tego od osoby z ktora gralem ...
A licky boom boom down!!!
do dupy jest ta rozpiska:P tak jak pisal quas BO musza byc wiec squigi niestety nie wejda. A co do martoga to on jest tak jak pisal gogol bardziej w celach defensywnych (ws4) no i magiczny atak nawet 1 wystarczy na banshee.
Magic Level 4;
Martog's Best Basha [15]
Horn of Ugrok [40]
Waaagh! Paint [10]
Wyvern @ [200] Pts
Magic Level 2
2 Dispel Scroll [50]
Magic Level 2
2 Dispel Scroll [50]
General Boar
Sword of Might [10]
Enchanted Shield [15]
Collar of Zorga [5]
Nibbla's Itty Ring [20]
Gorks Waaagh Banner [25]
2 Spear Chukka @ 75 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 70 Pts
14 BlackOrc@225 Pts
muz, st. war banner
Light Armour
Shield; Musician, 2 Fanatic
2 Giant @ 410 Pts
teraz jest fajniejsza tylko jeszcze nie wiem czy magiczne sztandary tak zostawic wydaje mi sie ze lepiej beloby dac BO d6" a dzikom War banner (wiem ze jeszcze jest butchery ale dzikom wystarczy to co maja a BO lepiej beda braly rydwany na klate wiec go nie biore)...
co myslicie?
Magic Level 4;
Martog's Best Basha [15]
Horn of Ugrok [40]
Waaagh! Paint [10]
Wyvern @ [200] Pts
Magic Level 2
2 Dispel Scroll [50]
Magic Level 2
2 Dispel Scroll [50]
General Boar
Sword of Might [10]
Enchanted Shield [15]
Collar of Zorga [5]
Nibbla's Itty Ring [20]
Gorks Waaagh Banner [25]
2 Spear Chukka @ 75 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 70 Pts
14 BlackOrc@225 Pts
muz, st. war banner
Light Armour
Shield; Musician, 2 Fanatic
2 Giant @ 410 Pts
teraz jest fajniejsza tylko jeszcze nie wiem czy magiczne sztandary tak zostawic wydaje mi sie ze lepiej beloby dac BO d6" a dzikom War banner (wiem ze jeszcze jest butchery ale dzikom wystarczy to co maja a BO lepiej beda braly rydwany na klate wiec go nie biore)...
co myslicie?
Akurat cały myk z zielonymi jest taki, że można różne rzeczy składać.thurion pisze:rozpiska kopie dupe mysle ze nic lepszego z zielonych sie nie da zlozyc, ew. jakies drobne kosmetyki
pzdr !!
A licky boom boom down!!!
Ptasznik-poprobuj wziasc BOBB zamiast SOBB,najlepiej bsb
mysle ze ataki z tego BB i tak niewiele zmieniaja-albo przemielisz przeciwnika oddzialem albo nawet szefuncio nie pomoze
wtedy BO mozna spokojnie na swince wlozyc w oddzial piechoty i w razie potrzeby trzymac tam szamanow
mysle ze ataki z tego BB i tak niewiele zmieniaja-albo przemielisz przeciwnika oddzialem albo nawet szefuncio nie pomoze
wtedy BO mozna spokojnie na swince wlozyc w oddzial piechoty i w razie potrzeby trzymac tam szamanow
bsb to na pewno nie bo chodzi o to, ze tam ma byc general, a jesli chodzi o Bo cz SO to imo dzikus jest lepszy ma wiecej atakow lepszego sv, a to kasowanie animozji to zazwyczaj wole postac 1 ture niz tracic d6 typa. W jakiejs kluczowej dla gry szarzy poprostu zawsze mowie waagghh i wystarczy. pozdrawiam
Ja też myślę że Black ork byłby lepszy, ma mniej ataków, ale większy ws i sejw, co prawda dostajesz d6 hitów z s5 , ale przynajmniej oddział zawsze ci zdaje animozje. I tak ma ich dojechać tylko 4+ heros, a przy zdawanych animozjach prawdopodobnie zdążą w takiej liczbie dojechac.