Dyskusja o balancing patchu
Moderator: Barbarossa
Re: Dyskusja o balancing patchu
no to moze nalezy ustalic zeby gracze monobogow nie byli ograniczani BP. Albo byli ograniczani ale w mniejszym stopniu.
W jakim celu i gdzie są ograniczani ?sarlok pisze:no to moze nalezy ustalic zeby gracze monobogow nie byli ograniczani BP.
Przecież khornowy monobog nie potrzebuje syreny. Nurglowy ma pełną dowolność. Chcecie dla przykładu grać bez psów, horrorów i flamerów, ale za to z dwoma odziałami fiendów i seekerkami ? To nie BP osłabia tą rozpiskę, a monobóg. Demoniczne armie jednego boga są z założenia słabe ze względu na poszczególne odziały w corach/specialach/rarach. Pewnym wyjątkiem są tutaj khornowe demony na np. 1350. Zdecydowanie da się nimi pograć. Nie bardzo rozumiem co chcemy zrobić ?
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Xet to złóż sie na BP monoc Tzeentchiem...
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Mono czincz dobrze strzela i czaruje ale nie umie walczyć. No i nie ma już changebringers'ów
Mało jednostek jest na granie na jednym z bogów chaosu i możliwości armii stają się bardzo wąskie.

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A w CC by to zjedli... Aż taki mocny jest mono Tzeentch? Wątpie. Pozatym więcej magów= większe ryzyko miscasta. A flamery obsysają...Shino pisze:teczxowy monodemon jest ograniczony z oczywistych powodow. Mniej wiecej takich, ze ludzie nagle polubili klimat kilkunastu pd i dual flamerowDark Knight pisze:Xet to złóż sie na BP monoc Tzeentchiem...
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Tuż po wyjsciu demonów bretoński cyrk wessałem w 3 turyDark Knight pisze:A w CC by to zjedli... Aż taki mocny jest mono Tzeentch? Wątpie. Pozatym więcej magów= większe ryzyko miscasta. A flamery obsysają...Shino pisze:teczxowy monodemon jest ograniczony z oczywistych powodow. Mniej wiecej takich, ze ludzie nagle polubili klimat kilkunastu pd i dual flamerowDark Knight pisze:Xet to złóż sie na BP monoc Tzeentchiem...

Release the Przemcio!
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
I miałem kuwa argumenty... 

Przykład na szybko
Wrona: Power Vortex, Will
Herald Tzeentcha Spell Breaker, Master of Sorcery x2
Herald Tzeentch Spell Breaker, Master of Sorcery, Banner of hellfire, chario
2x 10 horrorów
16 horrorów
4x5 furii
2x6 flamerów
17 PD + Bound spell, 3 typów znających całe lordy, 9 DD+3x scroll
2x 10 horrorów
16 horrorów
4x5 furii
2x6 flamerów

Release the Przemcio!
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
I mniej więcej czymś takim chciałbym grać... Ehh marzenia...trikk pisze:Przykład na szybko
2x 10 horrorów
16 horrorów
4x5 furii
2x6 flamerów
Żabson Ty to nie marudź bo poniżej 2k to DE sobie ładnie radzą z danonkami (powyżej zresztą też, czego jesteś przykładem

Falcona nie miał, ale za czasów wyjścia demonów nie był tak skuteczny jak teraz. na chwile obecną te rozpe trzebaby zmodyfikowac. To byla pierwsza na jaka wpadlem, niedostosowana do tamtejszego 'metagame' czy jakto tam sie zwie ;]Dębek pisze:Obstawiam, że nie miał falcona i źle się wystawił.Tuż po wyjsciu demonów bretoński cyrk wessałem w 3 tury
Release the Przemcio!
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A potem Cie zjade...Jankiel pisze:PoćwiczAż taki mocny jest mono Tzeentch? Wątpie

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Ale zostawić MMM w DE 

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Wszystko od razu zbanujcie...